Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

”Lopper i blodet” ble profilert som barnas nye jule-CD i fjor.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "”Lopper i blodet” ble profilert som barnas nye jule-CD i fjor."— Utskrift av presentasjonen:

1 ”Lopper i blodet” ble profilert som barnas nye jule-CD i fjor.
Jeg har jobbet mye med tekstene og musikken. KorMiljøet i Rødtvet kyrkje deltar på Cd og vi har brukt sangene både i kirken, på kjøpesenteret og på kulturarrangement i nærmiljøet. Min erfaring er at både musikken og tekstene appellerer og engasjerer. Magnus Beite har komponert mye av musikken. Magnus er allsidig og har levert låter til NRK super, og skrevet musikk til kirkens nye litturgier. Mange sangene preges av ulike genre som vise, pop, ballade og til og med litt østlig inspirert musikk. Alle tekstene er skrevet av Synnøve Skre Skjeldal som er prest og musiker. Tekstene i sangene handler mye om å være barn og voksne i en travel førjulstid, og tar opp tema som barn identifiserer seg med. Det er ikke alltid lett å vente når en har lopper i blodet og gleder seg til jul. Spille: Lopper i blodet. Synnøve har selv 4 barn og kjenne barns univers. I liten som jeg handler det om å være utålmodig, masete, sint sur og rampete, men også god og snill. Hva med Jesus, kan han skjønne hvordan det er å være barn i dag? . Synnøve vil nok med disse tekstene tolke julens fortellinger inn i barnas univers, slik at de kan gi mening til livet og hverdagen for både barn og voksne.

2 Lopper i blodet 1.Urokråker, englebarn, kule og umulige
1.Urokråker, englebarn, kule og umulige Ingen her er like, alle er unike Gud har skapt meg, jeg er fin, han vil alltid være vennen min! Refr: Lopper i blodet, å-å-å, lopper i blodet, å-å-å hopper opp og hopper ned Jeg får aldri være i fred! Blir det veldig ille, kan jeg ikke sitte stille!

3 Josef 1. Det er natt og alt er stille i den lille byen Betlehem
Alle dyr og mennesker sover trygt og godt i sine hjem Men en mann er fortsatt våken, han får ikke sove nå Han har nettopp lagt sin sønn i krybben på en seng av strå Refr: Josef, Josef, hva rører seg i hodet ditt? Josef, Josef, kan du ikke hvile litt? Du må være trøtt og kald Josef, Josef, legg deg inntil varme dyr, Josef, Josef, få en blund før dagen gryr I natt er hjemmet ditt en stall Jeg synes det er fint at en av sangene handler om Josefs opplevelse den natten da Jesus ble født. Hva rørte seg inne i hodet til Josef, en ung mann som nettopp har vært vitne til store kontraster. En fødsel i utrygge omgivelser, og barselbesøk av fattige gjetere med dårlig rykte , etterfulgt av pompøse konger med stor makt.

4 Tips til bruk i menighet
Regi minikonsert i adventstiden Tidsramme: minuttet Vintereventyr Åpning og velkommen Julekaker 1-2-3 Fire lys Maria og Gabriel Ventetid Josef Liten som jeg Lopper i blodet Tips til bruk i barnekor . Jeg har prøvd ut sangene for et barnekor fra 3-12 år og merker at låtene har engasjert barna fra første stund. Både tekst, melodi og rytme appellerer til barnas ønske om å være i bevegelse, og de fleste sangene har et refreng som er lett å lære. De aller fleste sanger er mulig å bruke som korsang. Vi vil særlig anbefale; Vintereventyr Julekaker, Fire lys, Maria og Gabriel, Ventetid, Josef, Liten som jeg og Lopper i blodet. Disse sangene er lette og rytmiske, og har et refreng som barn lærer lett. Versene har en gjenkjennbar melodiføring som er lett å huske.  Sangen fire lys er fin å bruke i gudstjenesten knyttet adventskransen, menighetssang eller korsang   Lag gjerne en liten konsert i adventstiden i menigheten knyttet til f. eks julemesse eller som et arrangement i regi av koret. Det kan gjøres helt enkelt ved å sette opp en regi som tematisk går fra advent via julefortellingen og avsluttes med Lopper i blodet som bekrefter Guds kjærlighet til hele barnet med alt som finnes av lek, fantasi og kreativitet. Det er ikke nødvendig med band. Bruk gjerne kun piano og en dyktig musiker på djempe. Det er en fordel å bruke god tid på å øve inn sangene med barna. La sangene prege repertoaret hele høstsemesteret. Kjøp gjerne inn en CD til hvert barn som kan spilles i bilen, hjemme og på barnerommet. Innøving av sangene på korøvelsen går da lekende lett, og i tillegg blir det mer trosopplæring i hjemmet når hele familien involveres.  Sangene kan også settes sammen til et større prosjekt som krever flere ressurser og mer involvering. Vi ønsker dere lykke til med ”Lopper i blodet” i menighetens barnekorarbeid! Synnøve Skre Skjeldal (tekstforfatter) og Jorunn Blindheim (rådgiver på IKO)

5 FIRE LYS 1.Det står et lys og skinner her på mitt lille fang. Det skinner for min drøm om et liv med lek og sang, der ingen blir holdt utenfor, men alle får bli med. Et lys for varig vennskap, for kjærlighet og fred. 2.Det står to lys og skinner så stille her hos meg. De skinner for små barn på en ensom landevei, som flyktet fra sin landsby og mistet far og mor. To lys for håp om frihet for alle barn på jord. 3.Det står tre lys og skinner, de brenner aldri ned. De skinner for mitt håp om at jorda blir et sted der ingen barn er redde for bomber, krig og brann. Tre lys for gode dager i alle verdens land. 4.Fire lys skal skinne og vise veien frem til krybben der i stallen et sted i Betlehem. ”Gud har blitt et menneske” sang englene i kor. Hele jordens konge vugges av sin mor.

6

7


Laste ned ppt "”Lopper i blodet” ble profilert som barnas nye jule-CD i fjor."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google