Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

BUSKERUD AV ISVANDRERNE Buskerud.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "BUSKERUD AV ISVANDRERNE Buskerud."— Utskrift av presentasjonen:

1 BUSKERUD AV ISVANDRERNE Buskerud

2 LANDSKAP Buskerud strekker seg helt fra Hardangervidda til Oslofjorden. Her er det kyst, skoger, jordbruksomeroder og fjell. Høyeste fjell er Folarskarnut i Hallingskarvet som er 1930 meter over havet. Lengste elv er Numedalsågen og Drammensvassdraget. Den største innsjøen er Tyrifjorden. Numedal og Hallingdal er de største dalene. De største byene og tettstedene i Buskerud er Drammen, Hokksund og Hønefoss som er i Ringerike kommune. Den aller største byen som ikke er i Ringerike kommune er Kongsberg

3 KULTUR I Buskerud har de mange jordbruksområder. Der dyrker de grønnsaker og kornprodukter. Industrien er viktig for fylket. På Hurum er det en stor fabrikk som mottar avfallspapir for gjenvinning. I området rundt Drammen, for eksempel Lier, dyrkes det store mengder frukt og grønnsaker. Få steder i Norge dyrkes det like mye jordbær som her.

4 SØLVGRUVENE I KONGSBERG
Kongsberg er kjent for sølvgruvene sine. Her var det gruvedrift fra 1623 – 1958, og mange arbeidet med og få sølvet ut av fjellene. Nå kan du besøke norsk bergverksmuseum og kjøre med tog inn i gruvegangene. Driften av Kongsberg sølvverk foregikk vesentlig i gruvekompleksene under berget og over berget, og resultatene svingte mellom 2-12 tonn per sølv hvert år.

5 KJENTE PERSONER Tiril Sjåstad Christiansen er fra Geilo og deltok i twintip OL 2014 Carsten Skjelbreid er fra Kongsberg, og er født den 12. juni Han er programleder i skal vi danse, som går på TV2. DJ Broiler er norges best kjente DJ’r og er fra drammen.

6 HEMSEDAL Hemsedal er en av Norges største alpinanlegg og en av Norges beste alpinanlegg. Hemsedal er en av stedene mange skibumser drar på ferie. Da er den beste turen og kjøre i gummiskogen. De to beste hotellene i Hemsedal er Lodgen og Skarsnuten Panorama. I Hemsedal ligger Europas beste Afterski, den heter Stavkroa.

7 DRAMMENSBADET Drammen
Her finner du både stille vann, kaldt vann, varmt vann, bølgete vann, masserende vann, skliende vann, hoppevann, svømmevann og badevann. Drammensbadet er Norges største badeanlegg, med totalt 8 bassenger ute og inne. I tillegg har vi tre boblebasseng, en kaldkulp, tre vannsklier og en liten barnesklie, strømkanal og klatrevegg. Union Scene er et stort kulturhus i de gamle papirhallene i Drammen. Her er det alltid noe som skjer: Rockekonserter, konferanser, musikkundervisning, flerkulturell formidling og teaterforestillinger. DRAMMENSBADET

8 Kongsberg Kongsberg er kjent for sine store sølvgruver
De har en fabrikk som lager Norges mynter I kongsberg ligger en våpenfabrikk. Den har bl.a. Laget pingvin raketten og var viktige for oppbyggingen av norsk industri etter andre verdenskrig.

9 SLUTT


Laste ned ppt "BUSKERUD AV ISVANDRERNE Buskerud."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google