Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vinter-høytid i Romania

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vinter-høytid i Romania"— Utskrift av presentasjonen:

1 Vinter-høytid i Romania

2 Julen er nostalgi for fortiden, mot for i dag , håp for framtiden, å være sammen med familien og å være omgitt av smil, kjærlighet og omsorg for andre.

3 Ignat Vi slakter griser og legger tørt gress over grisen og tenner på. Det skal brenne i en time. Da er svoren god og spise. Deretter kutter vi grisen i mange deler som vi bruker til tradisjonell matretter.

4

5 24.12-jul Vi pynter juletre for å vente på mos craciun, som kommer med gaver til stille, lydige barn, og han legger gavene under juletreet.

6 24.12 Julesanger-colinde Julenatta bruker barn å samle seg i grupper og gå fra hus til hus, og de synger julesanger og danser. Alle sier god helse og et godt nyttår. De får vanligvis epler, nøtter, kaker eller penger. Stjerne-Steaua er en religiøs julesang som forteller om Jesu fødsel.

7

8

9 31.12- Den lile plogen-plugusorul
På nyttårsaften går barna med Plugusorul, en dekorert plog, og de bærer pisker,bjeller og rør i hendene sine. En av dem synger en spesiell sang for å ønske velstand og gode avlinger i de nye året .

10

11 7. 01- Helligtrekkongersdag-boboteaza
Da er det veldig kaldt, den kaldeste dagen i året. Presten velsigner helling vann i kirken og folk tar med vannet hjem til hus og hage og dyr for å få det bedre. I kirken lager presten en kors av tre og kaster i sjøen. Menn svømmer etter korset og henter det til bredden. Mannen som gjør det, skal få et godt år.

12

13 SARBATORI FERICITE! GOD JUL OG GODT NYTTÅR!!!!


Laste ned ppt "Vinter-høytid i Romania"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google