Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Etter vgs - ka(rriere) da? Info om høyere utdanning

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Etter vgs - ka(rriere) da? Info om høyere utdanning"— Utskrift av presentasjonen:

1 Etter vgs - ka(rriere) da? Info om høyere utdanning 08.11.16.
KARRIEREVEILEDNING Etter vgs - ka(rriere) da? Info om høyere utdanning

2 Aktuelle lenker På hjemmesiden til Fagerlia vgs finner du relevante lenker i forbindelse med søknad til høyere utdanning: Generelle nettsteder som anbefales spesielt: OBS! Søknadsfristene kan variere! > > >

3 OBS! Studier i utlandet Avgangselever som vurderer å studere i utlandet, finner viktige opplysninger om søknadsfrister og mye annen nyttig informasjon på ANSA's hjemmeside: / Vær spesielt oppmerksom på at både søknadsfristene og søknadsprosedyrene varierer, ikke bare mellom ulike land, men også innenfor hvert enkelt land. NB! Det er viktig å starte tidlig med forberedelsene!

4 OBS! Kunststudier Studier i Norge innenfor utøvende kunstfag som dans, drama og musikk har som oftest tidlig søknadsfrist. Dette gjelder særlig ved de kunstfaglige høyskolene, men kan også gjelde tilsvarende studier ved ordinære høyskoler og universiteter. NB! For noen av disse studiene er søknadsfristen så tidlig som 15. desember eller 1. februar. Skapende kunstfag kan også ha frist så tidlig som 1. februar. Private skoler kan ha egne søknadsfrister.

5 OBS! Folkehøgskole På kan du søke både til frilynte og kristne folkehøgskoler. Opptaket starter 1. februar, og skolene tar inn elever så lenge de har plasser. Det kan derfor være lurt å søke så tidlig som mulig, gjerne allerede før jul.

6 Samordna opptak Ordinær søknadsfrist til studier ved offentlige høyskoler og universiteter i Norge er 15. april. (I noen få tilfeller kan fristen være 1. mars.) I tillegg til selve søknaden og informasjon om studiene kan du på finne info om alle tidsfrister, poengberegning, opptakskrav og –kvoter, dokumentasjon og kommende endringer m.m..

7 Trenger du inspirasjon?
er en nasjonal nettportal for informasjon om utdanning og yrke og gir full oversikt over utdanningstilbudet i Norge. Her kan du finne ulike verktøy du kan bruke i utdanningssøket: «Karakterkalkulatoren», «Jobbkompasset», «Studievelgeren», m.m.. Du finner også filmer om en god del yrker og utdanninger.

8 Hva er du interessert i? Utdanning.no har ikke egen interessetest, men anbefaler programmer for yrkesvalg på nav.no: Du finner også en interessetest på , som er et nettsted for deg som kan tenke deg et yrke innenfor realfaglige og teknologiske yrker. NB! Husk at en interessetest først og fremst er ment å være veiledende. Prøv gjerne flere.

9 Fra elev til student Universitet i Bergen sin hjemmeside har noen interessante artikler om overgangen fra elev til student og hva det vil si å være student. Gå til > Bli student Dette kan være relevant for deg uansett hvor du har tenkt å studere. De fleste studiesteder har tilsvarende info, men med litt ulike innfallsvinkler.


Laste ned ppt "Etter vgs - ka(rriere) da? Info om høyere utdanning"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google