Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ut på tur – aldri sur Lese rutetabeller. Statistiske data Det er viktig å kunne tolke data, også fra rutetabeller. Denne oppgaven inneholder rutetabeller.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ut på tur – aldri sur Lese rutetabeller. Statistiske data Det er viktig å kunne tolke data, også fra rutetabeller. Denne oppgaven inneholder rutetabeller."— Utskrift av presentasjonen:

1 Ut på tur – aldri sur Lese rutetabeller

2 Statistiske data Det er viktig å kunne tolke data, også fra rutetabeller. Denne oppgaven inneholder rutetabeller og prislister fra buss, fly og tog - og krever at man ikke bare klarer å lese ut data i tabell, men også lese overskrifter og fotnoter. Å kunne tolke statistiske data er en viktig den av den digitale kompetansen. Man skal både klare å tolke det man ser av tabeller, grafer og diagrammer - og man skal være kildekritisk (hvor kommer dataene fra og blir de presentert korrekt). Validitet er et nøkkelord. Når man selv bruker denne type data skal man alltid vise tilbake til kilde slik at andre kan se rådataene og vurdere om de er enige i din framstilling eller ikke.

3 Bussruter Du har landet på Gardermoen 04.00 og skal inn til Oslo. Når ankommer du bussterminalen? Hvis du reiser fra Oslo 14.35 – når er du da på Kaupangsenteret? Når kan du reise fra Gol til Førde på søndager?

4 Fly Hvilke avganger flyr direkte fra Sogndal til Oslo? Hva er billigste pris hvis du skal reise kl. 18.27 og ha alle muligheter for å endre billetten? Hva koster den rimeligste billetten ut fra hva du kan lese i tabellen?

5 Tog Du vil reise fra Oslo på lørdag. På hvilket tognr. vil du kunne få sovekupe? Hvis du reiser fra Oslo 09.34 – når ankommer du tidligst Trondheim? Hvor må du gå av for å komme til Kristiansund?

6 Stikkord til spørsmålene Slide 3 (buss):Man kan ikke reise med denne bussen fordi det kun er mulig med avstigning, ikke påstigning. Man må derfor finne annet transportmiddel for å komme seg fra Gardermoen til Oslo. Her må man lese fotnote og se at Oslo Lufthavn er merket med en a etter tidspunkt. Du vil være på Kaupangsenteret 21.40. Avganger fra Gol er daglig så alle avgangene er mulige. Avgangene er 13.20, 19.00 og 02.15 (som for øvrig er mandag). Tidspunktene 12.40, 18.20 og 01.30 er ankomst Gol. Slide 4 (fly):Direkteavganger fra Sogndal til Oslo er alle som er markert med 0 stopp (14.18, 18.21 og 20.55). For å ha alle muligheter må man velge full flex – og på 18.27 er da rimeligste billett 3.668 NOK. Den har også lengst reisevei med 3 stopp. På det siste spørsmålet må man se på dager det er mulig å reise for å finne rimeligste billett i tabellen. Det blir onsdag 23. september hvor prisene er fra 1379 NOK. Slide 5 (tog):Det er ikke mulig å få sovekupe på lørdager fordi det kun er dagavganger (08.02 og 14.02). Det tidligste du kan ankomme Trondheim er 20.48 fordi 09.34 stopper på Lillehammer og du må vente på tog videre. For å komme til Kristiansund må du gå av i Oppdal og ta bussen videre.


Laste ned ppt "Ut på tur – aldri sur Lese rutetabeller. Statistiske data Det er viktig å kunne tolke data, også fra rutetabeller. Denne oppgaven inneholder rutetabeller."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google