Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SAMMEN FOR BARN I MALAWI

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SAMMEN FOR BARN I MALAWI"— Utskrift av presentasjonen:

1 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
For å få til fullfinansiering av vår barneby i Ngabu går vi nå inn i fase 3, hvor SOS-barnebyer og Odd Fellow Ordenen sammen skal ha en innsamlingsaksjon april, som har fått samme navn som vårt samarbeidsprosjekt «Sammen for barn i Malawi». I løpet av uken april skal vi ut for å selge solsikkefrøposer som symbol på at vi sår håp for barna i Malawl, hvor pengene fra salget uavkortet går til våre venner i Ngabu for å fullfinansiere vår barneby der.

2 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Odd Fellow Ordenen Her ser vi oversikt over fasene til prosjektet, hvor alle fasene bidrar til å gi 150 barn et trygt hjem og over sårbare 2000 barn vil få støtte gjennom familieprogrammet. Både Landssaken som fortsetter ut juni 2013 og fadderrekrutteringen med lysmarkeringene i desember har vært en suksess!

3 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Odd Fellow Ordenen Fullfinansiering av vår nye SOS-barneby i Ngabu, Malawi Selge solsikkefrøposer solsikkefrøselgere Ønsket resultat: 12 millioner Bli med å så håp for barna i Malawi! Vi håper dere vil være med på å selge solsikkefrøposer i april. Formålet til innsamlingsaksjonen april er fullfinansiering av barnebyen i Ngabu Det er satt en målsetning om at innsamlingsaksjonen til sammen skal ha frøposeselgere og vi håper dermed å få inn et resultat på 12 millioner kroner. Sammen skal søstre, brødre, frivillige for SOS-barnebyer, skoler og andre bidragsytere bidra!

4 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Odd Fellow Ordenen Det Ordenshuset som samler inn høyest beløp pr. medlem i løpet av innsamlingsuken, får sitt navn på Community Hall. Dette er et felleshus til glede for barnebyen, familieprogrammet og gjerne hele lokalbefolkningen. Konkurranseelement i fase 3: Det Ordenshuset som samler inn høyest beløp i gjennomsnitt pr. medlem i løpet av innsamlingsuken, får sitt navn på Community Hall (pek ut hvor det skal ligge), som er et felleshus som er planlagt for barnebyen i Ngabu. Huset vil bli brukt til alle fellesaktiviteter for både i barnebyen og familieprogrammet, f.eks. samlinger, feiringer og ulike markeringer. Tanken er også at det skal brukes til aktiviteter hvor resten av lokalsamfunnet kan inviteres inn. (selve utregningen på hvilke Ordenshus som har samlet inn mest pr. medlem gjøres sentralt etter resultatene har kommet inn. SOS-barnebyer ser på totalsummen som kommer fra Ordenshuset, så det inkluderer også andre enn Odd Fellow-medlemmer som går ut fra Ordenshuset.)

5 ANISHA Anisha er mellom 3-4 år. Hun bor hos tanten sin, som ikke vet når jenta er født. Moren til Anisha ga opp den tøffe kampen for å overleve i det lille samfunnet i Ngabu, Malawi. En dag reiste hun derfra og overlot ansvaret for de to barna sine til sin yngre søster, Olivia. De hadde lite eller ingenting å leve av fra før, og nå er det to munner til å mette. To barn ekstra som trenger trøst og et sted å sove.

6 ANISHA Tante Olivias eneste mulighet til å skaffe familien mat er strøjobber. Hun vasker for folk og lager gulvmatter. Mannen hennes forlot familien da den yngste ble født. Nå er hun alene med tre egne barn, hvor den minste er noen få måneder gammel, og de to barna til søsteren - Amos og Anisha. Familien bor i et hus i svært dårlig forfatning - taket lekker og det er trangt om plassen på den lille sovematten på gulvet. Ingen av ungene går på skole. De mangler skolepenger, uniformer og bøker. Familien har mat til et måltid eller to. Det er hvis Olivia har lykkes i å skaffe seg et arbeid den dagen. Maten består av mais og grøt, og inneholder ikke den næringen barn trenger for å vokse og utvikle seg. De kjemper en daglig kamp for å overleve. For lille Anisha er situasjonen spesielt prekær. Hun er traumatisert etter at moren forsvant, og tanten klarer ikke omsorgsoppgaven og evner ikke å gi Anisha den nærheten og trygghet hun så sårt trenger. Imidlertid ser fremtiden lysere ut fordi familien er nå tatt inn i SOS-barnebyers familieprogram takket være midlene som har kommet inn gjennom Sammen for barn i Malawi. Gjennom familieprogrammet vil, barna vil få mulighet til å gå på skole, familien vil få helseoppfølging og ikke minst vil tanten få støtte slik at hun kan gi barna bedre omsorg.

7 ESTHER OG TINO Vi har dessverre ingen film å vise fra Ngabu, men vi vil vise to filmsnutter om Esther og Tino, som kanskje noen av dere så under fjorårets Artistgalla. Dette er en sterk historie om to søstre fra Zimbabwe, og filmen viser behov som også gjenspeiler behovet i Ngabu. Vi skal nå se hvilken hard start på livet de fikk (vis første filmsnutt, som må lastes ned i forkant fra lastes ned fra

8 ESTHER OG TINO Heldigvis er det mulig å hjelpe. Vi skal se nå hvilket liv de to søstrene lever. Vis filmsnutt 2 (som kan lastes ned fra ) Esther og Tino fikk et helt nytt liv med trygge rammer og fremtidshåp ved å få en ny start i en SOS-barneby. Gjennom vårt samarbeidsprosjekt kan vi gi sårbare barn med lignende skjebner i Ngabu en bedre fremtid og et trygt hjem!

9 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Odd Fellow Ordenen Så et håp for barn i Malawi Idé: Som et frø trenger jord og vann for å spire, trenger et barn omsorg for å leve Selge solsikkefrøposer til inntekt for barn i Ngabu. Pengene går på bøsse pga. SOS-barnebyer er medlem av Innsamlingskontrollen. De som vil bidra får 30 solsikkefrøposer som de skal selge for minimum 50 kr per stk. Mål: Kr 1500,- i hver bøsse Vi håper dere vil melde dere til å bli med å selge solsikkefrøposer til inntekt for barna i Malawi. Som et frø trenger jord og vann for å spire, trenger et barn omsorg for å leve. Gjennom vårt samarbeidsprosjekt har vi mulighet til å så håp for barna i Ngabu, bidra til foreldreløse og de mest sårbare barn får et trygt hjem og en bedre fremtid med verdige utdannings- og helsetilbud. Hver som stiller får 30 solsikkefrøposer (så lenge lageret rekker), som selges for 50 kr per stk (symbolsk sum – noen gir mindre, noen gir mer). Pengene fra salget av solsikkefrøposene går på bøsse pga. sikkerhet og fordi SOS-barnebyer er medlem av Innsamlingskontrollen, og er bundet av deres retningslinjer og forskrifter. SOS-barnebyer sender inn regnskap hvert år til Innsamlingskontrollen, for å vise at innsamlede midler går til formålene de er øremerket til. Vi vet det er mange som misliker å gå med bøsse, men la oss kalle det vår «sparebøsse» for barna i Ngabu!

10 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Odd Fellow Ordenen Tre alternative innsamlingsarenaer Gå 2&2 med solsikkefrøposer/bøsse på arbeidsplassen eller i lokalmiljøet. Stands på offentlige steder Arrangement – eksterne eller i regi av logene Det er flere måter å samle inn penger, men vi anbefaler her tre innsamlingsalternativer: Gå 2 og 2 med solsikkefrøsposer og bøsse på arbeidsplassen eller i lokalsamfunnet. Stands på offentlige steder; vi vil i god tid i forkant søke om tillatelser for å stå på stands på sentrale steder i kommunen vår. Dette er en unik mulighet til å synliggjøre Ordenen vår og hva vi står for! Arrangement – hva med å arrangere noe selv eller spørre et eksiterende arrangement i kommunen om de vil støtte innsamlingsaksjonen?

11 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Odd Fellow Ordenen Materiell som vil bli utdelt 30 solsikkefrøposer Infobrosjyrer med giverkonto Bøsse som vil være vår «sparebøsse» for barna i Ngabu Bøssen er en sikkerhet for de innsamlede midlene Her ser dere en liste over hva hver solsikkeselger får utdelt. 30 solsikkefrøposer, info om aksjonen og bøsse. Inntektene av salget av frøposene må på en bøsse, fordi SOS-barnebyer er medlem av Innsamlingskontrollen og derfor bundet av deres retningslinjer og forskrifter. SOS-barnebyer sender inn regnskap hvert år til Innsamlingskontrollen, for å vise at innsamlede midler går til formålene de er øremerket til.

12 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Odd Fellow Ordenen Bli med og meld deg til å selge 30 solsikkefrøposer! Ordenshusene er aksjonsbaser Aksjonskonto: Jeg håper dere i dag ble inspirert til å bli med på vårens innsamlingsaksjon og bli med å selge solsikkefrøposer i løpet av innsamlingsuken april. Ordenshusene er aksjonsbaser for innsamlingsaksjonen og de innsamlede midlene som kommer inn fra salget av solsikkefrø på bøssen settes inn på aksjonskonto med kommunenummer og navn på Ordenshuset/ aksjonsbasen. NB VIKTIG: pengene fra salget av solsikkefrøposer skal ikke settes inn på Landssakskontoen. Jeg har med en liste her som jeg vil sende rundt, hvor dere fører opp navn og kontaktinfo hvis dere vil bli med! Listen er kun til vårt bruk her på Ordenshuset så vi kan gi følge dere opp og gi mer informasjon om når og hvor dere kan få solsikkefrøposene, brosjyrer og bøssen i løpet av innsamlingsaksjonen. (Her ser dere etiketten til bøssen)

13 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Odd Fellow Ordenen Vi klarte det i El Salvador – skal vi klare det i Ngabu? Så gjenstår det siste spørsmålet; dere klarte det i El Salvador når dere samlet inn det resterende for å få fullfinansiert barnebyen i San Vicente. Vil vi igjen klare det for barna i Ngabu?! Slik solsikken trenger vann og næring for å vokse seg fine, trenger barn Vennskap og Kjærlighet fra voksne for å få et trygt hjem. La oss sammen slå ring rundt innsamlingsaksjonen i april for å få sluttfinansiert barnebyen i Ngabu!

14 ”Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen.”
Takk for at dere vil være hjelpende hender til sårbare barn i Ngabu, og takk for innsatsen dere legger ned i dette arbeidet nå utover. ”Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen.” Hermann Gmeiner, Grunnleggeren av SOS-barnebyer


Laste ned ppt "SAMMEN FOR BARN I MALAWI"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google