Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Dra til sjøs med Jan Normann Bodøgaard. Her er Jan ombord i d/s Bodø. Han mønstret på som lettmatros høsten 1935, 18 år gammel. Han var fast bestemt på.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Dra til sjøs med Jan Normann Bodøgaard. Her er Jan ombord i d/s Bodø. Han mønstret på som lettmatros høsten 1935, 18 år gammel. Han var fast bestemt på."— Utskrift av presentasjonen:

1 Dra til sjøs med Jan Normann Bodøgaard

2 Her er Jan ombord i d/s Bodø. Han mønstret på som lettmatros høsten 1935, 18 år gammel. Han var fast bestemt på å opparbeide seg fartstid nok til å komme inn på styrmannsskolen.

3 Dette bildet av d/s Bodø er trolig fra sjøsettinga i 1918 i Detroit, USA. Da ble skuta døpt s/s Goodspeed og var eid av et amerikansk statsrederi. Senere kom det nye eiere…

4 I 1935 kjøpte Erling Sannes-rederiet i Bodø skuta. Den ble da omdøpt til d/s Bodø og satt inn i trampfart på Mellom Amerika, Vestindia og USA/Canada. I 1936 var d/s Bodø over til Europa, og var da innom Bodø hvor skipet losset kull før det gikk videre til Kvitsjøen i Russland for å laste tømmer. Deretter gikk turen tilbake til USA via Nederland.

5 Historien om Jan og d/s Bodø fortsetter på utstillingen Dra til sjøs! som åpner på Galleri Bodøgaard lørdag 3. oktober 2009. Dra til sjøs! vil være en utstilling som tar sikte på å gi en variert og fyldig presentasjon av norsk sjøfartskultur i mellom- og etterkrigstiden. Utstillingen vil bestå av flere element: - Fotografier, malerier/bilder. - Gjenstander. - Sang/musikk. - Multimedieproduksjoner. - En fyldig og illustrert katalog/artikkelsamling. Velkommen! …og har du noe å bidra med, så ta kontakt med galleriet!


Laste ned ppt "Dra til sjøs med Jan Normann Bodøgaard. Her er Jan ombord i d/s Bodø. Han mønstret på som lettmatros høsten 1935, 18 år gammel. Han var fast bestemt på."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google