Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til Newtonrommet

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til Newtonrommet"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til Newtonrommet

2 Hva dere skal lære om når dere besøker Newtonrommet
Lese et kart Forstå kartet sin målestokk Bruke kart og kompass Bruke GPS Kort oppsummering av hva elevene kan forvente å lære når de besøker Newton-rommet. Ikke bruk lang tid på dette.

3 Himmelretningene og kart
Velkommen til Newtonrommet Forklar kort at et kart er en beskrivelse av et område sett fra "fugleperspektiv". Legg vekt på at nord-retningen alltid "opp" på et kart.  Undre-spørsmål lærer kan stille elevene: Hva betyr fargene på kartet? Er det noen hus eller veier på kartet? Hva betyr alle de tynne linjene på kartet? Liten øvelse i bruk av kompass: Hvis skolen har egne kompasser, kan eleven gå ut i skolegården og prøve å finne nord-retningen. For eksempel kan de prøve å finne et fast punkt som ligger i nord, eller i en annen himmelretning.  Dette vil være til hjelp i lysbilde 4.

4 Forarbeid Tegn et passelig kart over nærområdet ditt. Prøv å ta med:
Hus og andre bygninger Idrettsanlegg Veier Elver Hav og land Andre ting du vil ta med på kartet ditt? Husk å fargelegge kartet. Hensikten er å la elevene selv utforske og erfare de utfordringene som dukker opp når man skal tegne et kart. Her vil elevene forhåpentlig vis erfare utfordringen knyttet til størrelsesforhold mellom de forskjellige tingene og avstandene mellom tingene de tegner inn i kartet.

5 Hva dere må ta med når dere besøker Newtonrommet
Signalspor-modulen foregår både inne og ute. Ta med varme og eventuelt regn-tette klær og sko. Ta med matpakke og drikke. Det er ikke lov å bruke ute-sko inne på Newtonrommet. Ta med tøfler/slippers eller lignende hvis dere vil, men det er ikke nødvendig. Mange av aktivitetene vil foregå ute. Elevene bør kle seg etter værmeldingen. Inne på Newtonrommet er det ikke lov å bruke utesko. Eleven kan ta med tøfler hvis  de vil, men det er ikke nødvendig. Ta med matpakke.

6 Vi sees på Newtonrommet.


Laste ned ppt "Velkommen til Newtonrommet"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google