Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Periodeplan for desember 2018

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Periodeplan for desember 2018"— Utskrift av presentasjonen:

1 Periodeplan for desember 2018
UKE MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 49 Frukt Gabriel 3 Hemmelig prosjekt 4 Korseminar Juliusklubb. Hemmelig prosjekt. Veronica kontordag. 5 6 Felix og Folke 6 år  7 Tur til Appelsinbåten i byen. Vi går kl 50 Signe 10 11 Tur til Vitengarden på Nærbø «Jul i gamle dager». Mer info kommer. 12 13 Lucia. Koret synger for oss ute. Vi inviterer på lussekatter. Grete ferie. 14 Nissefest Marie 5 år  51 Milla 17 18 Julegudstjeneste i Stokka kirke kl. 10. 19 Julekonsert med symfoniorkesteret kl Vi går fra barnehagen kl 20 21 52 24 Julaften. Barnehagen er åpen til kl. 12. 25 Første juledag. Barnehagen stengt. 26 Andre juledag. Barnehagen stengt. 27 28 1 Evander 31 Nyttårsaften. 1.1 Barnehagen stengt. 2.1 Planleggingsdag. 3.1 Aktiviteter i barnehagen. 4.1 Grupper i barnehagen. Vi slår oss sammen med andre avdelinger i barnehagen.

2 DESEMBER MERKEDAGER: Planleggingsdag 2. januar
Felles fra årshjulet for desember: Grønn hverdag: julepynt av gjenbruksmateriell Lucia 13/12 Nissefest 14/12 Julegudstjeneste 18/12 Hvis du vil endre denne brosjyren, erstatter du eksempelinnholdet med ditt eget. Hvis du imidlertid vil starte med blanke ark, trykker du Nytt lysbilde-knappen på Hjem-fanen for å sette inn en ny side. Nå kan du legge til egen tekst og bilder i de tomme plassholderne. Hvis du trenger flere plassholdere til titler, undertitler eller brødtekst, kopierer du en av plassholderne og drar den nye på plass. Og har du lagt merke til at vi har laget foldemerker for deg? De er så vidt synlige, men hvis du ikke vil at de skal vises på brosjyren, kan du slette dem før du skriver ut. Dette skal vi arbeide med i forhold til rammeplanen og progresjonsplanen: MERKEDAGER: Planleggingsdag 2. januar Bursdager: Folke 6 år 06.12 Felix 6 år 14.12 Marie 5 år Gi barna kjennskap til og markere merkedager, høytider og tradisjoner i den kristne kulturarven. Bidra til at barna møter et mangfold av kunstneriske og kulturelle uttrykksformer og utforsker og deltar i kunst- og kulturopplevelser sammen med andre Bidra til at barna bruker ulike teknikker, materialer, verktøy og teknologi til å uttrykke seg estetisk

3 EVALUERING OG OPPSUMMERING AV NOVEMBER Årstidene
Et stort høydepunkt i november var å se forestillingen om «Hakkebakkeskogen». I forkant av forstillingen forberedte vi oss i form av å lytte til lydbok, ble kjent med og fargela karakterene og sunget sangene. EVALUERING OG OPPSUMMERING AV NOVEMBER Årstidene I november startet vi forsiktig opp med våre hemmelige prosjekter i forbindelse med jul. Vi vet at det er mange arrangementer i desember, og starter derfor med juleverksted i november. I november har vi avsluttet prosjektet vårt om høsten, og vi har nå beveget oss over i neste epoke som er vinteren. På samme måte som vi jobbet med høsten vil vi fortsette å jobbe med vinteren. Gjensynsfesten var også en stor slager. I forkant av festen bakte vi rundstykker, og barna snakket mye om alle vennene som de savnet. Jubelen sto i taket når gjestene våre kom, og gjensynsgleden var stor. Gjestene våre hadde vokst mye siden sist vi så dem, og en av dem hadde med seg en lesebok som han leste fra. Poteten har vært med oss videre inn i november, og vi har plantet poteter i potetpotter. Vi kan da se hvordan potetene vokser. Store og små følger spent med på denne utviklingen. Vi vil fortsette å bruke boka «Snart sover du» og deretter lage egne estetiske uttrykk fra barnas opplevelser av vinter. En naturlig del av vinteren er så klart jul og våre hemmelige prosjekter inngår derfor i vårt prosjekt om vinter.

4 Rammeplanen/ fagområdene/ progresjonsplanen
NOVEMBER PROSJEKTARBEID Rammeplanen/ fagområdene/ progresjonsplanen Turene våre: Byhaugen Sabbadalen Kolonihagen Beskrivelse: Bli bedre kjent med poteten, og hvor maten vår kommer fra. Erfare hvordan poteter vokser, og lære om ulike måter poteten kan brukes. får kjennskap til naturen og bærekraftig utvikling, lærer av naturen og utvikler respekt og begynnende forståelse for hvordan de kan ta vare på naturen lager konstruksjoner av ulike materialer og utforsker muligheter som ligger i redskaper og teknologi SPRÅKLØYPER: Vi startet arbeidet med språkløyper nå i november. Vi har brukt bøkene om pulverheksen. Bøkene om pulverheksen fenger alle barna på tusenfryd fra de eldste til de yngste. Som en progresjon vil adventsboka vår være om Pulverheksa. I januar vil vi gå videre med høytlesing i mindre grupper samt ulike måter å lese på. Evaluering: Barna viser stor interesse og engasjement rundt poteter. Vi har brukt ulike arbeidsmåter som potettrykk, matlaging inkludert chips på bål, eventyr om potet og planting av poteter. Prosjekt potet har inngått i høst-prosjektet vårt. Progresjonsplanen: Følge potetene vi har plantet, og se om de kan vokse selv om det er vinter. Bruke potetene i matlaging (fra jord til bord)


Laste ned ppt "Periodeplan for desember 2018"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google