Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Mål og opplegg for dag 1.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Mål og opplegg for dag 1."— Utskrift av presentasjonen:

1 Mål og opplegg for dag 1

2 Dagen – sånn omtrent…

3 Målene for denne dagen Hovedmål for temaet De tillitsvalgte:
Har et godt bilde av tillitsvalgtrollen og handlings-rommet i denne. Forstår viktige dilemmaer de kan møte som tillitsvalgt i NSF, og hvordan rollen både er interesse-, fag- og samfunnspolitisk.

4 Målene for denne dagen Nærmere kunnskapsmål
Kjenner hovedtrekkene i hvordan hovedavtalen, hovedtariffavtalen og arbeidsmiljøloven gir muligheter og begrensninger i den tillitsvalgtes rettigheter, plikter og handlingsrom. Kan gjøre rede for hva som ligger i medbestemmelses-ordningen i hovedavtalen. Vet hvordan og i hvilke situasjoner de kan/skal be om å få drøfte aktuelle problem-stillinger med arbeidsgiver. Kjenner til NSFs formålsparagraf, retningslinjer og hovedtrekkene i prinsipprogrammet

5 Målene for denne dagen Nærmere ferdighetsmål:
Kan ”navigere” i en oppgaveoversikt for tillitsvalgte og bruke denne til å avgjøre hvor de som tillitsvalgte skal og ikke skal engasjere seg. Kan tegne et aktørkart for sin arbeidsplass, med styrende organer, arbeidsgivers representanter, verneombud og andre fagforeninger. Nærmere holdningsmål: Har reflektert over dilemmaer de kan møte ved at de som tillitsvalgte er NSFs partsrepresentant på arbeids-plassen. Har reflektert over hva NSFs formålsparagraf betyr for tillitsvalgtrollen.

6 Prosessark om tillitsvalgtrollen

7

8

9


Laste ned ppt "Mål og opplegg for dag 1."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google