Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkomstmøte for studenter på profesjonsstudiet i psykologi

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkomstmøte for studenter på profesjonsstudiet i psykologi"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkomstmøte for studenter på profesjonsstudiet i psykologi
Aurora: husk at du skal telle studenter!

2 OPPBYGGINGEN AV STUDIELØPET
PSYC Praktikum PSYC Hovedoppgave 1 fordypningsemne PSYC5410 – Hovedpraksis og etikk PSYC5304 – Utredning/tilstander og behandlinga av barn PSYC Pedagogisk-psykologisk rådgivning PSYC Forpraksis barn/unge PSYC Psykologisk arbeid med familier og systemer PSYC Psykologisk behandling og behandlingsforskning PSYC Psykologisk arbeid i førstelinje PSYC Psykologisk behandling av voksne PSYC Klinisk nevropsykologi PSYC Utredning av psykiske forstyrrelser hos voksne PSYC4500 Personlighetspsykologi PSYC Forpraksis voksne Relasjonskompetanse PSYC3203 – Anvendt sosialpsykologi PSYC Perspektiver på psykologien PSYC Gruppeledelse og gruppedynamikk PSYC Kvantitativ metode B PSYC Prosjekt sosialpsykologi PSYC Utviklingspsykologi PSYC3201 – Kommunikasjon og læring PSYC Test, observasjon av barn PSYC3100 – Kvalitativ metode PSYC Kognitiv nevrovitenskap 2 PSYC Psykopatologi PSYC Prosjekt kognitiv og nevropsykologi PSYC Kognitiv nevrovitenskap 1 PSYC Psykologisk testkurs PSYC2104 – Kvantitativ metode A PSYC1204 –Sosial – og personlighetspsykologi PSYC1202 – Etikk og psykologrolle PSYC Psykologi og vitenskap PSYC1100 – Innføring i metode EXPHIL03 – Examen philosophicum PSYC1200 –Generell psykologi med psykologiens historie 10 studiepoeng 10 Studiepoeng Trine Waaktaar ønsker velkommen og snakker om studieløpet.

3 LOVE UiO Først og fremst så ønsker vi at dere skal bli glad i å studere på UiO. Vi vil at den følelsen skal holde seg gjennom hele studiet, også når det er eksamensperiode eller i perioder der man kan slite med motivasjonen. Det skal være et bra sted å være, det er jo jobben deres ;)

4 Men for at det skal bli et godt forhold, så er det endel dere må forholde dere til som studenter. Som student på universitetet forplikter du deg til en hel del, og du må selv følge opp dine studier på en annen måte enn på VGS. Vi skal gå gjennom det praktiske som å registrere seg som student i StudentWeb og navigere på nettsidene, og også litt om hva vi forventer av dere som student ved UiO. Men først litt om gode studievaner

5 GODE STUDIEVANER Du går ikke på skolen lenger – du må selv ta ansvar for at du lærer det du skal. Din læring = ditt ansvar Les noe hver dag Lag kollokviegrupper i tillegg til seminargrupper Sett deg overkommelige mål Kom tidlig på lesesalen - utrolig hva man får gjort som student hvis man benytter seg av morgenen også! Hva er kollokviegruppe? Overkommelige mål, eks. før lunsj skal jeg har lest ti sider i det kapittelet jeg holder på med. Punkt om å komme tidlig: hvis du skal ha et sosialt liv på kveldene ;)

6 Viktigte datoer hvert semester: 1. september og 1. februar
Mye info og mye å sette seg inn i. Men fristene er spesielt viktig. Dette er de aller siste fristene som du må holde hvert semester. F.eks. hvis du ikke er registrert som aktiv student, vil du ikke kunne studere det semesteret. Derfor viktig å følge med nå!

7 FRISTER 1. SEPTEMBER StudentWeb SV-info Psykologisk institutt
Frist for semesterregistrering: betale semesteravgift lagre utdanningsplanen eksamens- og undervisningsmelding Frist for tilrettelegging: søke om tilrettelegging på eksamen for høstsemesteret Tilrettelegging i studiehverdagen Frist for å søke om: Permisjon Utsatt studiestart Redusert studieprogresjon StudentWeb SV-info Psykologisk institutt Den øverste: gjelder alle, og er den avgjørende for å kunne være student De andre to: gjelder ikke alle, men fint å vite om – har også frist 1.sep!

8 For å studere på UiO må du registrere deg i StudentWeb hvert semester!
Registrere deg som student Melde deg til undervisning innen 17. august! (PSYC1200) Betale semesteravgift StudentWeb Nå har du fått tilbud og takket ja til plassen, men du er ikke registrert som student på UiO før du har registrert deg i Studentweb. Hvert semester må du registrere deg i Studentweb, melde deg til emner og betale semesteravgiften for å kunne studere her. PS: Dere må melde dere opp selv til PSYC1200 dette semesteret, men etter hvert kommer dere ikke til å trenge å melde dere opp selv i studentweb, da dette gjøres av adm. Pga dette er et profesjonsløp, som etter hvert blir litt komplisert med praksis osv. Men som sagt: Du er ikke registrert som student på UiO før du har registrert deg i Studentweb. I StudentWeb: - Finner du opplysninger om deg som student, f.eks hvilke emner du registrert på hvert semester, din kontaktinformasjon, og karakterer Du kan bestille karakterutskrift Du kan betale kopiavgift: sånn at du kan printe ut på UiO - I dokumentarkivet finner dere alle brev, e-post og tekstmeldinger som er sendt deg via UiOs studentsystem. Studentweb – innlogging [Vis hvor på nettsiden man finner innloggingssiden] - Du kan logge deg inn i Studentweb på to måter; enten med fødsel- og personnummer og en 4-sifret PIN-kode, eller med brukernavn og passord. Det er DITT passord Passordet ditt er bare ditt og må ikke lånes bort! Hvis andre får tilgang til passordet ditt, kan de: · Slette eksamensoppmeldingene dine · Se karakterene dine · Lese all e-posten din · Endre passordet og stenge deg ute fra IT-tjenestene og UiO-e-posten din Tilleggsinfo til evt. Spm: Du kan logge inn i Studentweb med PIN-kode. Trykker du på knappen for å få tilsendt PIN-kode på epost sendes den til eposten du registrerte deg med når du søkte gjennom Samordna opptak. Alternativt kan du logge inn med brukernavn og passord. Alle skal ha fått tilsendt en SMS med brukernavnet sitt. Du kan deretter sette deg et passord ved hjelp av SMS. Brukernavnet og passordet gir tilgang til UiOs øvrige IT-tjenester først etter at du har registrert deg i Studentweb og betalt semesteravgiften.

9 www.sv.uio.no Outlook Student e-post
Nå har vi sett på alle disse med unntak av sv.uio.no og Studentsamskipnaden – dette er sider som har mye viktig info, så det anbefales å ta en titt og prøve å bli litt kjent på disse nettsidene. Men det er ikke noe spesifikt jeg trenger å vise dere der nå. I forhold til sv.uio.no: Ofte lett å glemme at vi hører under SV-fak., selv om vi har egen bygning utenfor Blindern Campus

10 NYTTIGE SIDER GJENNOM STUDIELØPET
Programinformasjon på nettet: PSI er på facebook: Brukernavn og passord: Programinformasjon på nettet: Generell info om programmet og beskjeder som er felles for alle programstudenter. - Her kan du klikke deg videre på ALT av info du trenger HER LEGGES DENNE POWER POINTEN UT, under beskjeder  vis! Oppbygging og gjennomføring – vis!, den som dere så i stad. Fint å gjøre seg godt kjent med denne. Emnebeskrivelse og emnespesifikk side: Gå inn i et emne: Be studentene merke seg undervisning- og eksamensordning for emnet. Gå inn på emnespesifikk side og vis tid/sted for undervisning, eksamen, beskjeder og pensum. Facebooksiden! Brukernavn og passord-hjelp! Denne linken er kun der slik at de som trenger den kan finne den igjen her på PP.

11 POLITIATTESTER OG SKIKKETHETSVURDERING
Lever politiattest Så fort som mulig. Har du ikke søkt ennå? Gjør det nå! I henhold til retningslinjer blir studenters skikkethet vurdert fortløpende gjennom studiet. Retningslinjer finner du på programsiden. Ole Andre: vitenskapelig ansatt/fagperson kommer for å snakke om skikkethet Norges lov: må ha politiattest for å gå på helseprofesjonsprogram – som dette studiet er Politiattest må vi ha så snart som mulig, men vi har forståelse for at det tar litt tid. Ikke søkt? SØK NÅ – det tar tid Nylig fått plass: venter fortsatt på bekreftelse fra oss – no worries, det kommer. Deretter kan du søke om politiattest. Ta i mot politiattester – gi til Sigrid - Kan også leveres i resepsjonen eller sendes i post/elektronisk på mail

12 STUDIEKORT Hva trenger du/må du ha gjort for å få studiekort?
Norsk fødselsnummer Betalt semesteravgift til SiO ved UiO for høsten 2017  Semesterregistrert deg i StudentWeb for høsten 2017 Hvor får du studiekort? SiO-senteret: Kristian Ottosens hus, Blindern campus Hva må du ha med til SiO-senteret: Gyldig legitimasjon; pass, norsk bankkort eller norsk førerkort Semesterkort for høsten 2017 (blir tilsendt i posten etter at du har semesterregistrert deg) Dette må alle ha! PS: også bevis på kollektivtransport med Ruter – men da må du også ha med semesterbeviset (får i posten)

13 Orienteringsdagen 8 poster Viktig informasjon,
1. Fronter og Student-epost 2. Studentdemokrati med PU 3. SiO 4. Emnesider og Mine studier 5. Foreninger på PSI 6. Kollokviegruppe og gruppedynamikk 7. Connect 8. Studenthenvendelser Viktig informasjon, praktisk orientering og nyttige tips til deg som skal være student på Psykologisk institutt! 21. august Kl. 10:15 Auditorium 4 Informer om orienteringsdagen – mandag neste uke! Oppfordr studentene til å komme  Trenger ikke gå gjennom hva alle postene heter og hvilken info de får der, men nevn noe av det, så de forstår hva det handler om. Er også fint å understreke at dette blir en aktiv dag der de skal gå fra post til post rundt i lokalene på HSH, og at de ikke skal sitte ned og lytte i et auditorium hele dagen.

14 Psykologilunsj VEL MØTT! Når  onsdag 16. august Hvor  Aud. 4 Program
VEL MØTT! Dette er et godt tilbud! Nyttig og morsomt. En smakebit på psykologien. Lettbeinte og underholdene, men samtidig lærerike. Det blir servert gratis lunsj. Må jeg? Nei, men det anbefales på det sterkeste! På fagdagen vil det også bli valg i PU, det vil si, det skal velges representanter til PU. Felix skal si litt om hva PU er.

15 Vi håper du vil trives som student hos oss!
For vårt mål er at du skal beholde den gode følelsen til UiO gjennom hele studietida og elske å være her! Viktig å huske på at det finnes et miljø utenfor studiet. Mange tilbud for studenter på UiO og generelt i Oslo. Sjekk ut alle mulighetene du har!


Laste ned ppt "Velkomstmøte for studenter på profesjonsstudiet i psykologi"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google