Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Å planlegge og gjennomføre en treningsøkt

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Å planlegge og gjennomføre en treningsøkt"— Utskrift av presentasjonen:

1 Å planlegge og gjennomføre en treningsøkt

2 Hvordan planlegge en treningsøkt
Utøvergruppe Alder Nivå Sittende / stående Blande inn noe lek? Morsomme konkurranser? Skal de få være med å bestemme noe?

3 1. Målsetting Målsettinger kan være kortsiktige eller langsiktige
Det må være samsvar mellom treners og utøvers målsettinger. Snakke med utøverne om mål – som gruppe/individuelt

4 2. Hva skal treningsøkten inneholde?
Innledning/oppvarming Hoveddel, øvelser Avslutning Begynn med det enkle, for siden å øke vanskelighetsgraden gradvis på øvelsene. Mye av forarbeidet er allerede gjort i planleggingen. Er våpen, ammunisjon og skivemateriell til stede? Er det nok hjelpeinstruktører? Er forholdene lagt til rette for god instruksjon?

5 3. tid Hvor mye tid skal jeg prioritere på hver del?
Lag en gardering der de viktigste momentene får mest tid.

6 4. Organisering av gruppa
Vurder hva som er mest hensiktsmessig – å dele opp gruppen etter alder, prestasjon eller en blanding? Dette kan variere fra øvelse til øvelse.

7 5. Når skal jeg instruere? Før, under, etter?
Som prinsipp bør man gi en kort instruksjon før (treningen) øvelsen starter. For eksempel kort om teori Avbryt gjerne øvelsen, og korriger eller presiser! Ved innlæring av teknikk, bør utøverne gjenta øvelsen mange ganger slik at det blir automatikk i det.

8 6. Evaluering/vurdering
Gikk treningen som planlagt, hva var bra, oppnådde man målsettingen, hva kan forbedres til neste trening, hvordan skal dette gjennomføres?

9 Treningstime på 10 meter skytebane.
Utøvere: Treningsgruppa, gutter og jenter år Mål for kvelden: Etablere spesifikk utholdenhet i stående og finne en god stilling hos unge utøvere. Tid: 140 minutter Utstyr: Skyteskiver. Tusj. Balansematter. Anlegg: 10m eller skytebane. Oppholdsrom.

10

11 Instruksjonstips Når vi trener barn, unge eller nybegynnere, bør det helst være flere til stede. Kontakten mellom utøver og instruktør reduseres pga skuddstøy. Bruk gjerne utøverne som øvingsbilde og la han/henne vise stillinger og teknikker mens du forklarer.

12 Sentrale instruksjonsmomenter
Skytestillingen: Avspenning, rekylopptak og grep. Pust, sikting og avtrekk/avlevering (fortrykk, trykkpunkt, avtrekk og etterholding). Ros skytteren og nevn gjerne et element som fungerer godt 

13 Når du evaluerer og oppdager feil
Korriger en feil av gangen Korriger det vesentlige først Korriger positivt og konstruktivt Vurder og bedøm utførelsen Du må selv vurdere; Korrigere under utførelsen? Avbryte øvelsen og korrigere? Hvor omfattende skal korreksjonen være? Avgjørende faktorer; Ferdighetsnivå Alder Øvelsen Lærningstempo Lær alle navn i gruppa! Ha øyekontakt med hver enkelt og lytt! Skap trygghet og avspenning i treningssituasjon gjennom gradvis økning av kravene.

14 prestasjon ELLER MESTRING?
Samvær med jevnaldrende og behovet for å lykkes er sentralt for unge utøveres motivasjon. Prestasjonsorienterte utøvere sliter ofte med motivasjonen i perioder med dårlige resultater Trenere bør fokusere på utvikling i stedet for resultater. Legg vekt på fremgang og innsats og du utvikler en mestringsorientert utøver. Det viktigste er ikke å vise frem ferdigheter, men å utvikle dem. Fokuser på det å ha det gøy, opplevelser og spenning ved trening av unge utøvere 


Laste ned ppt "Å planlegge og gjennomføre en treningsøkt"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google