Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fra A til Å – hva er det vi vil få til?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fra A til Å – hva er det vi vil få til?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Fra A til Å – hva er det vi vil få til?
Prosjekt admission Fra A til Å – hva er det vi vil få til? Hege Svanes, nettrådgiver og prosjektleder, seksjon for kommunikasjon og studentinformasjon

2 Mål Profesjonalisere opptaksinformasjonen på uio.no og gi søkerne en mer brukervennlig måte å finne ut av hvordan  søke opptak til master ved UiO. Gevinster av dette målet håper vi er følgende: Få færre søknader fra folk som ikke har sjanse til å komme inn Få bedre dokumenterte søknader fra søkere som er kvalifisert.

3 Målgrupper Norske og utenlandske potensielle søkere til våre masterprogram

4 Organisering av prosjektet
Prosjekteier: Elisabeth J. Lackner i SKS og Camilla Haugland i SOT Prosjektansvar på UiO: Hege Svanes SKS Prosjektgruppe Fra UiO Terje Lynnebakken (SKS) Hege Svanes (SKS) Tine B. Søreng (SOT) Birgitte Eikeseth (SOT) Sven Høgdahl (USIT) Monica Stamnes (USIT) Fra Netlife Chris Atherton

5 Generelt om løsningen/sluttproduktet
Løsningen skal gjøre det enklere for søkere til master på UiO å finne ut av hva de kan søke på, hvilke krav som er til de forskjellige studiene, om de oppfyller kravene, og hvilken dokumentasjon de legger ved når de skal søke i søknadsweb. Løsningen er todelt: All informasjon om opptaks- og dokumentasjonskrav (både på engelsk og norsk) finnes tilgjengelig for søkerne på åpne nettsider Søkerne kan få personalisert uttrekk av informasjonen basert på informasjon de legger inn i en søknadsveileder. Se nærmere beskrivelse i funksjonell løsningsbeskrivelse

6 Skisser av veilederen Med forklaring av gangen i denne, samt hva som skjer på «baksiden» sånn med tanke på uttrekk av info. Og hvilke regler som styrer hva…

7 Steg 1 Hva påvirkes her/koblinger på baksiden:
Nordiske land: Steg 3 og spørsmål om høyere utdanning. Alle andre land enn de nordiske: Steg 2 og spørsmål om oppholdstillatelse Norsk tekst: Hvor har du statsborgerskap fra? Info som trigges for nordiske søkere: Søknadsfrist (15. april og 15. september) Programliste for opptaket for «Nordic og residing» og liste over de norske masterprogrammene.

8 Steg 2 Hva påvirkes her/koblinger på baksiden:
«Yes»: Plasserer søkere i nordic/residing-søkergruppen «No»: Plasserer søkere i EU eller non-EU-søkergruppen Info som trigges: For non-eu-søkere: Finansiering Søknadsfrist knyttet til søkergruppe (eu eller non-eu – nordic og norske mastere er allerede plassert på forrige steg) Aktuelle studieprogram ut fra hvilken søkergruppe de tilhører (eu og non-eu) Info om ID (trigges for både eu og non-eu. Ikke for nordiske søkere – men de er jo allerede sendt videre til steg 3) Hjelpetekst som forklarer vanskelige begreper.

9 Steg 3.1 Which country is your higher education from?
Hva påvirkes her/koblinger på baksiden: Et nytt spørsmål som legger seg under eller som steg 3A og spør:» Har du høyere utdanning fra flere land? Med svaralternativene «yes» eller «no». «Yes» gir nedtrekksmeny med land, «No» tar dem videre til steg 4. Country where you obtained your higher education? Which country is your higher education from? Uni United States United Kingdom United Arab Emirates United States Minor Outlying Islands Hvor har du høyere utdanning fra Info som trigges Hente opptaks- og dokumentasjonskrav sortert på land. Svaret «Norway» trigger info om resultatutveksling i Norge.

10 Steg 3.2 Which country is your higher education from?
Hva påvirkes her/koblinger på baksiden: Når de klikker «next» bør de på en eller annen måte få opp en disclaimer som sier – «har du fylt inn alle land du har utdanning fra? Du er selv ansvarlig for å gi oss riktig informasjon for at vi skal finne fram til riktig opptakskrav til deg.» Ved å klikke «next» tas de videre til steg 4. Country/countries where you obtained your higher education? Which country is your higher education from? Uni United States United Kingdom United Arab Emirates United States Minor Outlying Islands Info som trigges Hente opptaks- og dokumentasjonskrav sortert på land. Svaret «Norway» trigger info om resultatutveksling i Norge. If more than one, add country Next >

11 Steg 4 Hva påvirkes her/koblinger på baksiden:
Her hentes opptakskrav som bor på programsidene. I dag er de strukturert som fellestekster og fritekstfelt. Vi vurderer å dele dem opp mer finmasket, men prinsippene blir de samme. Enkelte program vil ha egne søknadsfrister som da trigges, og vil måte overstyre de allerede fastsatte søknadsfristene. Info som trigges Programspesifikke opptakskrav.

12 Steg 5 - sluttproduktet Foil nr 1 om sluttprodukt
Nettsiden husker hva søker har svart – info er redigerbar. Riktig frist er hentet inn på basis av Statsborgerskap (nordisk eller annet), oppholdstillatelse el ei, eu land eller ei Valg av masterprogram – enkelte program har egne frister som kan overstyre alt det andre Info under disse fanene styres etter svar søker har gitt oss og skiftes dermed ut fra søker til søker:

13 Sluttprodukt forts… Foil nr 2 om sluttprodukt
Ønsker oss mulighet for at denne sluttsiden kan sendes på epost eller printes ut. Ettersom de så må gå til Søknadsweb og gjøre alt som vi beskriver.

14 Hvordan ser vi for oss innholdet som også skal presenteres på nettsidene?

15 Kort om organisering Vi ser for oss en løsning der vi gjenbruker fellestekstfunksjonaliteten som allerede er i bruk på studiesidene. Fellestekstene skal så kunne hentes inn på nettsider som omhandler generelle opptaksinfo eller inn i veilederen. Vi må ta høyde for at noen går via programsidene og videre rett til veileder for å finne opptaks- og dokumentasjonskrav, mens andre kanskje bare vil ha alle fristene samlet et sted, eller kunne se generell info om engelsktekster. Tekstene skal kun finnes og vedlikeholdes ett sted og gjenbrukes flere steder. De skal være på både norsk og engelsk I en veileder forskyves deler av ansvaret for å fremskaffe riktig info over på søker, ettersom de må gi riktig input for å få riktig output fra oss. Spørsmålet da om hvem som er ansvarlig for at info er blitt gitt og er riktig for søker beveger seg inn i en gråsone. Ergo ønsker UiO ved opptaksseksjonen å ha nettsider å vise til der opptaksinfo og krav f. eks i forhold til akademisk bakgrunn fra alle verdens land vises samlet. Lenke til Terje og Heges beskrivelse av bestanddeler

16 Fellestekster vi har i dag
Tekst: «Du må dokumentere at du fyller opptakskravene over ved å laste opp dokumentasjon.» (lenke til nettside om dokumentasjonskrav). Ligger også info om eksportkontroll her som må med. Tekst om frister, sortert på norske, bosatte, nordiske, fra eu og utenfor eu…. NB! DENNE SKAL DELES OPP I FLERE FELLESTEKSTER Teksten om politiattest hentes inn til visse studier som har krav om dette. Hvilke dette er vet Tine og birgitte. Det kan vi vel ta i den videre jobbingen Tekst om opptakskrav til master sortert på bare master og tospråklig master. Den biten som omhandler generelle krav. De spesielle kravene fra program til program ligger i fritekstfelt (se foil nr 18). Ligger også fellestekster her om opptak til grunnstudier og realfagskrav fra vgs. De skal ikke tas med.

17 Eks. på fagspesifikke krav i fritekstfelt
Gul tekst er hentet fra fritekstfeltet på programsiden Tekst om «documentation» er hentet fra fellesteksten som heter dokumentasjon.html (se forrige side)


Laste ned ppt "Fra A til Å – hva er det vi vil få til?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google