Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

IBE110 Informasjonsteknologi - introduksjon

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "IBE110 Informasjonsteknologi - introduksjon"— Utskrift av presentasjonen:

1 IBE110 Informasjonsteknologi - introduksjon
Professor Kai A. Olsen, Høgskolen i Molde og Universitetet i Bergen

2 Hvem er jeg? Forskning Professor ved Høgskolen i Molde, Universitetet i Bergen (prof II) og University of Pittsburgh (adjunct prof.) Prosjekter og fagområder: IT i helsesektoren, tekstbehandlingssystem for PC(1976), statistikksystem for PC (1976), journalsystem for primærhelsetjenesten basert på et nettverk av flere PC (1978) – først i verden til å kople en disk til en PC? Programmeringsspråk og visualisering ( ) Brukergrensesnitt, et felt mange norske bedrifter og offentlige organisasjoner ikke har forstått (1990 til i dag) IT-strategi (2000 til i dag) Forskningssamarbeid med universitetene i Pittsburgh, USA; Roma (La Sapienza); Madrid (Carlos III) og London (Brunel). Forskning og utadrettet virksomhet – se eller ”Google Me”

3 Industrielt arbeid i dag
Utvikling av basissystemer for Oshaug Metall AS Støper propellblad og propellkomponenter Systemer for administrasjon, ordrehåndtering, planlegging, prosess, propellgeometri, dokumentasjon, med mer) Hovedsystem for ShipNor Produserer møbler for skip, mange varianter og tilpasninger Systemet tar seg av artikkelbeskrivelser, ordreregistrering, produksjonsplanlegging, kostnadskalkyler (før og etter), dokumentasjon Hovedsystem for Turbokforlaget Levering, fakturering, regnskap, skatt, bokproduksjon Rådgiver for Varme og Bad kjeden Planlegging og utvikling av App for rørleggere for prosjektplanlegging, kvalitetskontroll, dokumentasjon, kommunikasjon Planlegging og utvikling av system for gjennomfakturering og statistikk.

4 Lærebok Scarecrow Press (2012), ISBN (paperback) and (ebook), 653 sider.

5 Praktisk Alt foregår i Canvas
Her ligger "forelesningene", som moduler med presentasjon og lyd og som ren presentasjon (Powerpoint) Obligatoriske oppgaver ligger her Tidligere eksamenssett med løsninger ligger her Innlevering gjennom Canvas Spørsmål gjennom Canvas

6 Øvinger De obligatoriske oppgavene kommer i Canvas. Vi regner med 5-6 oppgaver i alt. Innlevering gjennom Canvas, oppgaven leveres i pdf-format. NB! Individuell innlevering (ikke gruppe) Frister for innlevering blir oppgitt i Canvas. Merk: Fristen er alltid en fredag. Siden vi ikke vil se på innleveringene før mandag kl 0800 vil dere alltid kunne levere før denne tid – uten å søke om utsettelse. For utsettelse ut over dette må det sendes en søknad til Alle øvingene må være godkjent for at en skal kunne få karakter ved eksamen 6

7 Eksamen Skriftlig eksamen Karakter kun basert på eksamen.
Tidligere eksamenssett med løsning finnes under moduler i Canvas 7

8 Litt om eksamen Åpne oppgaver, kan nok besvares med allmenkunnskap
Men skal en ha ståkarakter (og bedre) må oppgavene besvares på et faglig nivå – ut fra hva en lærer i kurset. Tenk at dere utfører oppgaven som en IT-konsulent ig sender en faktura på kroner sammen med besvarelsen. Er besvarelsen verd det?


Laste ned ppt "IBE110 Informasjonsteknologi - introduksjon"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google