Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

UFO.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "UFO."— Utskrift av presentasjonen:

1 UFO

2 Antatt UFO over New Jersey i 1952

3 Uidentifisert flygende objekt (UFO) er brukt for å beskrive antatt fysiske objekter observert i lufta og som umiddelbart ikke kan identifiseres. Når objektet blir identifisert, reklassifiseres det til IFO (Identifisert flygende objekt). De fleste observasjoner av flygende objekter blir identifisert som værballonger, fly, planeter eller naturlige fysiske fenomener som skaper bevegelig eller stillestående lys, for eksempel linseskyer. I den senere tid er det vist til at mange slike observasjoner kan være knyttet til hemmelige militær forskning på nye flytyper og alternative framdriftsformer for fly. Begrepet «UFO» blir av mange ikke brukt for å beskrive et uidentifisert flygende objekt, snarere for å beskrive et identifisert flygende objekt. Mange som observerer slike objekter, som oftest i form av bevegelig lys, legger til grunn at en har sett en farkost eller romfartøy fra en ikke-jordisk sivilisasjon.

4 En sky som ble tatt for å være UFO

5 Bombefly som kan bli tatt for å være UFO.

6 Værballong

7 Meteor.

8 Den moderne interessen for emnet begynte etter at Kenneth Arnold hevdet å ha sett en «flyvende tallerken» 24. juni 1947 i nærheten av Mount Rainier i Washington. George Adamski hevdet i boken Flying Saucers Have Landed (1953) at han møtte utenomjordiske vesen i november 1952. Siden da har slike observasjoner vært kilde til utallige sanger, bøker, filmer og dokumentarer, mye knyttet til populærlitteratur. En kjent observasjon er knyttet til byen Roswell i New Mexico, USA.

9 Store avisoverskrifter

10 Fra Ufomuseet i Roswell

11 Uoen viste seg å være en kræsjet værballong.

12 Roswell-saken er en av de mest omskrevne UFO-relaterte hendelsene.
I moderne folketro anses det at en flygende farkost bemannet med utenomjordiske vesener kræsjlandet på jorden den 4. juli 1947, noen mil nord for Roswell i den amerikanske delstaten New Mexico. I henhold til myten skal farkosten ha blitt tatt hånd om den amerikanske regjering som siden mørkla hele saken. Da relevante dokumenter fra US Air Force ble offentliggjort i 1994, gikk det frem av disse at det dreide seg om en topphemmelig overvåkingsballong som kræsjlandet etter et uvær.

13 UFO over Meersburg i USA

14 Siden studerte det amerikanske flyvåpen observasjoner i det såkalte Project Blue Book, som ble avsluttet desember 1969 fordi «man verken fra et sikkerhetsmessig eller vitenskapelig standpunkt kunne forsvare å fortsette». Man konkluderte med at man ikke fant noe beviser for at UFO-er er romfartøyer styrt av intelligente vesener fra andre planeter. I 2008 offentliggjorde det britiske forsvarsdepartementet sine rapporter om UFO/IFO-aktivitet fram til Rapporten konkludererer med at det ikke finnes noen beviser for at flygende tallerkener og andre uidentifiserte flygende objekter er noe annet enn naturlige fenomener. Rapporten sier også: «Bevismaterialet tyder på at meteorer er ansvarlige for en del av UFO-observasjonene. Det finnes også store mengder bevis som støtter teorien om at en del av fenomenene skyldes fysiske, elektriske og magnetiske fenomener i atmosfæren.

15 Et spesielt værfenomen observert over Sri Lanka.

16 HESSDALEN I Norge er særlig Prosjekt Hessdalen kjent. En rekke lysfenomener har blitt observert i Hessdalen nord for Røros. De første rapporter kom 1981, vinteren 1983/84 ble det samlet inn data over en 5-ukersperiode, og inntil da var det ikke tatt så mange fotografier av UFO-fenomener noe annet sted i verden. Det er også senere foretatt målinger i området; 1998 ble verdens første målestasjon for ukjente lysfenomener satt opp. Hittil har man ikke funnet noen entydig forklaring på observasjonene.

17 Lysfenomen i Hessdalen.

18 Målestasjonen i Hessdalen.


Laste ned ppt "UFO."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google