Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hospitering Velkommen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hospitering Velkommen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hospitering Velkommen

2 Linux ved UiB Klienter er installert med Ubuntu
Servere er installert med Rhel 5 / 6 og 7 (vagrant-miljø med CentOS) Åpen kildekode Alle servere i seksjon for Applikasjon kjører Linux

3 Verktøy vi bruker til daglig
Vagrant, puppet (hieradata), git, Programvare installert på servere avhenger av tjenesten / applikasjonen som er installert Mye som går igjen av underliggende teknologier Mye av arbeidet er terminalbasert Overvåkningsverktøy stats, munin, grafana

4 Puppet Puppet er et system for å sentralisere, standardisere og administrere IT-infrastruktur. Puppet tillater en systemadministrator å definere en ønsket tilstand på infrastrukturen i organisasjonen. Deretter blir denne tilstanden automatisk opprettholdt med gitte mellomrom. Tilstandene blir definert med en rekke puppetmoduler som kommer fra en sentralisert puppetmaster.

5 Vagrant / Virtualbox Åpen kildekodeverktøy for å installere og provisjonere virtuelle testmaskiner. Større frihet på endringer. Kan ødelegge hele maskinen og bare starte på nytt for å få en «frisk» maskin igjen. Kan få opp en ferdig maskin med all programvare og konfigurasjon på plass i løpet av minutter.

6 Sikkerhet Ved UiB er SSL-sertifikater og HTTPS standard på alle tjenester med innlogging Vi skal se på sertifikater og hvordan de blir installert. Litt forskjeller eksisterer.

7 Videre... I morgen: vagrant puppet Git logging Apache?


Laste ned ppt "Hospitering Velkommen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google