Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen som ny student høsten 2017!

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen som ny student høsten 2017!"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen som ny student høsten 2017!
Orienteringsmøte for Årsstudium i pedagogikk Bachelor i pedagogikk Bachelor i rådgivning og voksnens læring Institutt for pedagogikk og livslang læring (IPL) Ha på i starten og når det ikke er noe annet som skal stå på

2 Orientering fra studieveiledere ved IPL
Hilde Saxi Gildberg og Berit Rau Institutt for pedagogikk og livslang læring (IPL), paviljong A+B Mitt navn er Berit Rau, jeg er studieveileder ved IPL og jeg jobber blant annet med bachelor i rådgivning og voksnes læring. Hilde presenterer seg selv Vi skal nå gå gjennom de viktigste administrative tingene som dere må gjennom for å komme i gang med studiene deres. Vi har laget et informasjonshefte til dere der vi har skrevet ned det vi mener er viktig og som vi skal bruke nå. Vi er klar over at det er mange ting dere skal huske i starten og håper derfor at heftet vil gjøre det enklere: her kan dere bla litt og finne en del svar på spørsmål. På side 34 finner dere litt plass til egne notiser, om dere ønsker å notere noe underveis. Om det er noe mer dere lurer på etter møtet, kan dere gjerne ta kontakt med oss da - vi skal være oppe foran inngangen til D10 en stund til og så kan dere også snakke med oss under lunsjen i dag. Og dere kan selvfølgelig også sende oss en epost, epostadressene våres finner dere på baksida av heftet. Eller dere kan komme innom instituttet en dag om dere har noen spørsmål. (Peke på bilde) det er her vi holder til: paviljong A og B, dere ser bygningene fra bussholdeplassen. Noen av dere har kanskje gått forbi oss på tirsdag etter immatrikuleringen, på vei til idrettsbygget. Den røde ringen viser hvor administrasjonen holder til. Her finner dere ekspedisjonen, der jobber to hyggelige damer. Disse vil dere møte når dere har spørsmål for eksempel rundt eksamen. I rommet ved siden av sitter Hilde og jeg og så finnes det to studieveiledere til: Siri Schive Hjelde og Tove Bogen Lian. Også de jobber med årsstudiet og bachelor i pedagogikk. Og dere kan spørre oss både om alt vi skal gjennom nå – og mer. Om vi ikke har et svar skal vi prøve å finne en person som kan svare dere. (s. 15 i heftet)

3 Hva skal jeg gjøre nå? Registrere deg i Studentweb
Betale semesteravgift Registrere deg i Studentweb Frist: 15. september – gjør det nå! Semesterkortet på app Tilgang til emnene dine i Blackboard IT-tjenester (brukernavn og passord) Melde adresseendring og skaffe deg digital postkasse Skaffe adgangskort Berit: Hvem av dere har fått velkomsteposten fra NTNU med PIN-kode? Rekk opp hånda! Fantastisk - Og hvem har betalt semesteravgift? Hvem har registrert seg på Studentweb? Bekreftet utdanningsplanen? Meldt adresseendring? Skaffet seg digital postkasse? Lest alt pensum for høstens emner? Tatt eksamen? (Dere får lov til å gå hjem nå…) Ingen av tingene som jeg nevnte nå må være gjort unna i dag, men vi anbefaler dere å ordne noen ting snarest: I velkomsteposten finner dere en PIN-kode og lenken til en steg-for-steg-guide som forklarer hvordan dere kommer i gang – bruk én time eller to for å gå gjennom stegene, så er dere i gang. Neste uke starter forelesningene og da vil dere trenge tilgang til alle IT-systemer som brukes ved NTNU. Noen IT-tjenester vil først virke dagen etter at du har semesterregistrert deg. Om det er noen her som ikke har fått velkomsteposten med PIN-koden: ta kontakt med Orakeltjenesten etterpå. De vil komme med litt informasjon i slutten av møtet i dag. Vi har også tatt dette med i heftet, se side 4. (Internasjonale studenter kan aktivere brukeren sin ved hjelp av det tildelte fødselsnummeret sitt.)

4 Hva må du gjøre for å beholde studieretten?
Betale semesteravgift hvert semester (Frist 15.9./1.2.) Avlegge studiepoeng de siste tre semestrene i studieprogrammet du er tatt opp til (Oppmeldingsfrist: 15.9./1.2.) Ikke bruke mer tid enn 1,5 ganger studieprogrammets lengde, uten avtale om individuell progresjon Berit: (s.9) Trekk fra eksamen, 3-gangers regelen

5 Hvilke emner skal jeg ta?
Studieplanen inneholder en oversikt over obligatoriske og valgbare emner. Din personlige utdanningsplan bekrefter du på StudentWeb for ett semester av gangen: studentweb.ntnu.no Gjør deg kjent med informasjonen i studieplanen: ntnu.no/studier/aaped (årsstudium i pedagogikk) /bped (bachelor i pedaogigkk) /brvl (bachelor i rådgivning og voksnes læring) Berit: (s.7 og 17, 18, 20) Når dere har gjort unna det formelle kan dere sette i gang med studiene. Men hvilke emner skal dere egentlig ta dette semesteret? Jo, det står i utdanningsplanen deres, som er en avtale mellom dere og NTNU, og som dere må bekrefte hvert semester. Vi skal nå ta en gjennomgang av de generelle studieplanene til årsstudium i pedagogikk, bachelor i pedagogikk og bachelor i rådgivning og voksnes læring, og som danner grunnlaget for utdanningsplanene deres. Først når dere fyller alle kravene i studieplanen har dere oppnådd bachelorgraden. Studieplanen finner dere på studieprogrammets hjemmesider.

6 Årsstudium i pedagogikk (60 sp)
1. semester/høst PED1001 Pedagogisk filosofi og idéhistorie 15sp PED1002 Pedagogisk psykologi og utviklingspsykologi 2. semester/vår PED1003 Didaktikk PED1006 Pedagogisk sosiologi 7,5sp PED1007 Utdanningshistorie og utdanningspolitikk Hilde: (s. 17) Relevant som årsstudium for brvl Forklar tabellen Semester og emner (7,5 sp og 15 sp) Informasjon om videre valg etter årsstudium følger til våren.

7 Bachelor i pedagogikk (180 sp)
7,5 studiepoeng 3. år vår Fordypningsemner  Bacheloroppgave høst Perspektiv- emne Ex.phil. Fordypnings- emne PED1005 2. år Breddeår / valgfrie emner /årsstudium (60 sp) 1. år PED1003 PED1006 PED1007  PED1001 PED1002 Hilde: (s. 18) Forklar tabellen Semester og emner (7,5 sp og 15 sp) Totalt 180 studiepoeng Fordypning Fellesemner Valgemner / breddeår – frist 1.juni Konsentrer dere om de to første semesterene Obligatoriske emner ligger i planen – resten må fylles inn. Informasjon om videre valg etter årsstudium følger til våren.

8 Bachelor i rådgivning og voksnes læring (180 sp)
7,5 studiepoeng 3. år vår Perspektiv- emne Valgfritt emne VLR2900 bacheloroppgave høst VLR1006 VLR2007 2. år Breddeår / valgfrie emner /årsstudium (60 sp) 1. år VLR1004 VLR1005 VLR1002 VLR1000 VLR1001 VLR1003 EXPH0003 Berit: (s. 20) Jeg skal nå gå gjennom studieplanen for bachelor i rådgivning og voksnes læring. Anbefaler dere som ikke går dette programmet å høre etter – det kan hende dere synes det kan være spennende etter at dere har tatt et årsstudium, eller at dere som tar en bachelor i pedagogikk ønsker å velge emner fra rådgivning og voksnes læring som breddeår. Også bachelor i rådgivning og voksnes læring er på totalt 180 studiepoeng Fordypning (1. år samt VLR1006, VLR2007 og bacheloroppgaven) Fellesemner (exphil, perspektivemne) Valgemner / breddeår Konsentrer dere om det første året! Obligatoriske emner ligger i utdanningsplanen – resten må dere fylle inn selv.

9 Muligheter i breddeåret
Årsstudium fra et annet fagområde? Valgfrie emner? Utveksling i utlandet? Emner fra andre læresteder? Veivalg i utdanningsplanen innen 1. juni 2018 Hilde: Breddeåret er noe dere finner i begge bachelorprogrammene. Her har dere ulike muligheter Vi vil arrangere informasjonsdager om breddeåret i starten vårsmesteret og fristene for å velge ligger også der, så dere har fortsatt over et semester på dere for finne ut hva dere ønsker å gjøre. For å gi dere noen ider allerede nå skal vi ta en kjapp titt på opsjonene: 1. Dere kan ta et årsstudium fra et annet fagområde (for eksempel tegnspråkutdanning, filosofi, mangfold og inkludering, sosialantropologi, psykologi, sosiologi, .. Sjekk nettsidene, det finnes mange flere) 2. Dere kan velger emner fritt. Det betyr at dere selv bestemmer hvilke emner som skal inngå i deres breddeår. Ønsker dere som går bachelor i pedagogikk for eksempel ta emner fra bachelor i rådgivning og voksnes læring, så kan der gjøre det. Her finnes det ikke noe eget årsstudium, men det er mulig å velge emnene fra 1. året samt VLR1006 som årsstudium. OBS! Noen emner er adgangsbegrenset, dvs at dere må søke opptak til dem allerede innen 1. desember og det finnes bare et begrenset antall plasser. 3. Dere kan ta emner fra andre læresteder. Den eneste begrensningen som finnes her er at det må være et godkjent lærested, og at emnene må være på bachelornivå og gi studiepoeng. Det kan også være nettbaserte emner. 4. Fjerde opsjonen: utveksling

10 Har du utdanning fra før?
Søk om å få den godkjent som del av graden din ved NTNU Søknadsskjema finner du på… Innsida (søk etter «godkjenning SU») veiledningsstanden i gata Samtykke til elektronisk resultatinnhenting i Studentweb Hilde (s. 8) Noen av dere har kanskje utdanning fra før: Det er godt mulig at dere kan bruke den i bachelorgraden Bruk helst nettleser som chrome eller firefox – Internet explorer kan ha problemer med å vise skjemaet. Dere fyller ut og laster opp relevant dokumentasjon på nettet. Relevant dokumentasjon er gyldig karakterutskrift, emnebeskrivelser / pensumlister Anbefaler dere på det sterkeste å bruke veiledningsstanden til fakultetet på gata, der vil dere få god og rask hjelp!

11 Mer informasjon om emnene dine?
Blackboard ntnu.no Emnesider Berit Ønsker dere å vite hva emneneinneholder og hvilke krav som stilles i emnene har dere mulighet til å informere dere på to ulike måter: Blackboard – e-læringssystemet for NTNU. Her finnes det et emnerom for hvert emne som undervises. Er dere meldt til undervisning i emnet har dere tilgang til emnerommet. Her vil faglærer legge ut informasjon om undervisning, elektronisk pensum, en forelesningsplan, oppgaver og mye mer. Dere finner lenken til blackboard via startsiden til NTNU. Emnesidene på nett – her ligger emnebeskrivelsene til alle emner. Tilgangen til emnebeskrivelsene får dere også via NTNUs nettside: …

12 Emneinformasjon på nett
Berit Læringsmål, læringsformer, faglærere, obligatorisk aktivitet. Obligatorisk aktivitet er aktiviteter som dere må ha oppfylt for å kunne gå opp til eksamen, som for eksempel obligatorisk oppmøte, en presentasjon eller noen kortsvarsoppgaver. Under emnetittelen: Tre faner: «Om emnet», «timeplan», «eksamensinfo». Fanen timeplan er veldig nyttig akkurat nå.

13 Når er din første forelesning?
Berit (s.8) Her kan du finne ut når din første forelesning vil være. Vær nøye med å sjekke ukenummeret som dere finner i tredje kolonnen: For å finne første forelesningen gjelder det å finne uke 34 (evt. uke 35).

14 Årsstudium og bachelor i pedagogikk
mandag kl D10 tirsdag kl. 10:15 - D15 PED1001 Pedagogisk filosofi og idéhistorie 15sp PED1002 Pedagogisk psykologi og utviklingspsykologi Hilde

15 Bachelor i rådgivning og voksnes læring
tirsdag kl. 08:15 – D7 VLR1000 Læring, kunnskap og valg VLR1001 Voksnes læring i et utdanningspolitisk perspektiv VLR1003 Grunnleggende perspektiver i rådgivning EXPH0003 Examen philosophicum for humaniora og samfunnsvitenskap torsdag kl. 08:15 - D130 tirsdag kl. 11:15 – D154 tirsdag kl. 8:15 – D10 Berit Deres første forelesning: Nå på tirsdag kl. 08:15! Der vil dere møte en opplagt Jorun Stenøien som skal introdusere dere for VLR1000. Torsdag kl (D130): Første forelesning i VLR1001 med Christin Tønseth (la Christin vinke, om hun er tilstede) Tirsdag kl. 11:15 (D154): Første forelesning i VLR1003 med Gunnhild Roald (la Gunhild vinke om hun er tilstede) Tirsdag kl. 8:15 (D10): Første forelesning i Exphil Lurer dere hvor auditoriene er: på baksiden av heftet finner dere et kort, der vi har tatt med en god del av auditoriene.

16 Hva forventer vi av deg? …at du selv oppsøker, og gjør deg kjent med, informasjon på Innsida Student-e-post Studieplan og emnebeskrivelser på …og at du er en aktiv bruker av Studentweb for å administrere studiet ditt Blackboard for faglig innhold og støtte til undervisningen Hilde: Forventninger til deg som student Vi forventer at du… søker informasjon orienterer deg om studiene dine, for eksempel frister følger med på våre nettsider tar kontakt hvis du lurer på noe Vær en engasjert student! Forpliktelse som student: Vi forventer fordi du signerer på dette når du registrerer deg. Når vi sender ut informasjon i en av disse kanalene teller det som at du er informert. Kan ikke klage på at man ikke har fått informasjon i ettertid.  Sett på videresending til en epostadresse du bruker dersom du ikke er inne på studenteposten. Kan ellers være nyttig å ha en ntnu-adresse, for eksempel i jobbsøking. Om digital postkasse Staten oppfordrer alle til å opprette sikker digital postkasse (Digipost eller e-boks – se gjerne kort video her: Det betyr at du kan få alle brev fra NTNU (og andre offentlige virksomheter) som digital post, og ikke trenger å få papirbrev i posten.

17 Veiledning Institutt studieveiledning: faglige, praktiske og administrative spørsmål studieveiledning og epost: Tilretteleggings- studier og eksamen Frist: / 15.2. tjenesten Innsida og epost: Orakel Brukerkonto, epost, utskrift, nettverk, programvare, blackboard Innsida og epost: NTNU Karriere karriereveiledning og nyttige kurs Hilde Jeg snakket om ansvaret som hver eneste av dere har. Men når det er sagt så skal dere også få vite at det er hjelp å få, når dere trenger det. Ta kontakt, det finnes mange steder, der dere kan få hjelp. Om dere har spørsmål som gjelder emner innen pedagogikk, rådgivning eller voksnes læring, eller deres studieprogamm, kan dere komme til oss: Internettadresse Epost Besøke oss på paviljong A Dere kan ta også kontakt, dersom dere har problemer med utdanningsplanen, ønsker permisjon fra studiene, er usikker om dere skal fortsette studiet, eller om noe blir vanskelig. Og så finnes det Tilretteleggingstjenesten, NTNU Karriere, Orakeltjenesten Tilretteleggingstjenesten: Her kan dere få hjelp for tilrettelegging av studier og eksamen. Det kan være relevant om du har en kronisk sykdom, som gjør at du trenger hviletid under eksamen, om du har dysleksi, og mye annet. Når dere skal ta skriftlig eksamen så vil dette i de fleste tilfeller foregå med blyant og papir, og noen trenger da kanskje en datamaskin. Dette kan dere søke om. NTNU Karriere: Her kan dere bestille time til karriereveiledning eller ta et jobbsøkerkurs eller lignende. Orakeltjenesten: Kan hjelpe dere med hjelp ved dataproblemer, og det er også Orakel som kan hjelpe dere om dere ikke har mottatt PINkode-epost.

18 Programmets hjemmesider
Mer informasjon Innsida Blackboard (logg på fra Innsida) Programmets hjemmesider Student- epost IPLs Facebook-side Lik «Institutt for pedagogikk og livslang læring» Hilde La bildet stå når ferdig Innsida er NTNUs informasjonskanal mellom universitetet og studentene. Der finner du… all informasjon om studiene dine tilgang til Studentweb It’s Learning Studentepost Du får tilgang til Innsida når du har registrert deg som student ved NTNU og fått brukernavn og passord. Hvordan få tilgang til It’s learning? Må være oppmeldt til undervisning (ikke bare eksamensmelding) Bør derfor melde seg til undervisning og eksamen så tidlig som mulig. Programmets nettsider: Vi har tatt en titt på dem i sta, vi har samlet nyttig informasjon fir dere der. Studenteposten  eventuelt videresende til en epost du bruker Kvalitetssikring: referansegruppesystemet Alle emner skal ha referansegrupper Dette er en viktig oppgave Vis til mer informasjon. Nevne at de kan spørre oss etter møtet/i lunsjen


Laste ned ppt "Velkommen som ny student høsten 2017!"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google