Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Profesjonelle roller 2015.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Profesjonelle roller 2015."— Utskrift av presentasjonen:

1 Profesjonelle roller 2015

2 Kongen: Pål Sverre Valheim Hagen har sin utdannelse fra Statens teaterskole og hadde sin debut som skuespiller ved Det Norske Teatret i Bikubesong av Frode Grytten i I 2004 hadde han hovedrollen i Skråninga av Carl Frode Tiller. Fra 2006 er Hagen ansatt ved Det Norske Teatret. Han fikk Heddaprisen i 2007 og Kanonprisen i 2008 og 2009. Hagen fikk sin filmdebut i «Den som frykter ulven» i Han har også hatt roller i filmene «De gales hus», «deUSYNLIGE», «Max Manus», «Jernanger», «Jeg reiser alene», «Gåten Ragnarok» og «Kraftidioten». Han hadde rollen som Thor Heyerdahl i filmen Kon-Tiki som er en filmatisering av «Kon-Tiki»-ekspedisjonen. For denne rollen fikk han Amandaprisen i 2013. I TV-serien Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? har Hagen hovedrollen. Sommeren 2013 spilte han i sitt første historiespill i Kongens Ring i Herøy på Sunnmøre i hovedrollen som Kong Olav Haraldson (Olav den Hellige). Han er nå aktuell i filmen «Beyond Sleep» som snart har premiere. Torgeir Flekk: Terje Strømdahl er skuespiller og har arbeidet ved Nationaltheatret, Torshovteatret og Oslo Nye Teater, og har gjestet Trøndelag Teater flere ganger. Strømdahl har også lest inn lydbøker og medvirket i radioproduksjoner. Er for tiden aktuell som faren i Riksteaterets oppsetning «Natten er dagens mor». Strømdahl har også hatt flerfoldige oppdrag som regissør både for TV og teater, og har siden 1996 vært underviser på Kunsthøgskolen i Oslo. Han regisserte «Mistero Buffo» på Trøndelag Teater i 2011 og i 2013 spilte han Peer Gynt i Marit Moum Aunes oppsetning på Trøndelag Teater. Han vant i 2001 Heddaprisen for «fremragende sceneprestasjon» for sin rolle som Salieri i «Amadeus» av Peter Shaffer. Han er særlig kjent som programleder i «Portveien 2», som karakterene Jean Claude og Sorte Maske, og presten i Mammon alle kjent fra NRK. Gudrid: Trine Wiggen studerte ved Statens teaterhøgskole fra 1991 til 1994 og er skuespiller ved Nationaltheatret. Hun har også jobbet ved Den Nationale Scene og Oslo Nye Teater. I 2010 fikk hun Heddaprisen for beste kvinnelige hovedrolle, i stykket «Valerie Solanas skal bli president» på Teatret på Torshov. I 2014 hadde hun rollen som Liv Holm i den norske krim serien «Det Tredje Øyet» og Karianne i NRKserien «Kampen for tilværelsen». Hun har hatt filmroller i «En folkefiende», «Varg Veum – Bitre blomster», «Vinterkyss», «I et speil i en gåte», «Mannen som elsket Yngve», «Fritt vilt III», «Jeg reiser alene» og «Som du ser meg».

3 Tormod Kolbrunarskald:
Grima: Camilla Spidsøe er danser/solist ved den Norske Opera og Ballett. Da hun kom tilbake til Nasjonalballetten i 2013, var det etter ti år som en av Norges fremste samtidsdansere. Her gikk hun rett inn i bærende roller i Johannessens «Scheherazad»e og Ekmans A «Swan Lake» – som alle ble skapt for henne – i tillegg til fremtredende partier i balletter som Strømgrens «Suite» og Kyliáns «Gods and Dogs». Høsten 2013 mottok hun Tom Wilhelmsens opera- og ballettpris, i 2014 danset hun rollen som fru Alving i Marit Moum Aune og Espejords «Ghosts» – Ibsens Gengangere – og ble utnevnt til solist. I år har hun spilt Lady Capulet i «Romeo & Juliet». Spidsøe begynte sin utdannelse ved Statens balletthøgskole i Oslo før hun fortsatte ved Centro Internacional de Danza de Madrid. Spidsøe var fra 2003 til 2013 ansatt ved Carte Blanche, Norges kompani for samtidsdans. I 2006 ble hun tildelt Kritikerprisen for sin medvirkning i forestillingen Carte Blanche à la Naharin. Tormod Kolbrunarskald: Kjetil Støa er tenor fra Verdal. Utdannelse fra Musikkonservatoriet i Trondheim og Operahøgskolen i Stockholm. Ansatt som solistpraktikant ved Den Norske Opera og Ballett sesongen 2010/2011. Kjetil har vært freelance sanger siden og har turnert Norge de siste årene. Han har medvirket i Aida på Den Norske Opera og var sesongen 2012/2013 med i Stefan Herheims Salome. Kjetil debuterte som tenor sommeren 2009 som Nils Lykke i operaen Olav Engelbrektsson, en rolle han også gjorde sommeren 2010. Kjetil jobbet sesongen 2006 på Trønderlag Teater i produksjonen ”Les Miserablès, han har vunnet Trønder-Avisas Musikkpris for 2006 samt mottatt Adresseavisas Kulturstipend for I 2010 fikk han stipend fra Ruud-Wallenbergs Fond og Nord-Trøndelag Fylkeskommune Kunst og Kulturstipend. Torgeir fra Kvistad: Håkon Ramstad er utdannet ved LAMDA, The London Academy of Music and Dramatic Art. Han har vært ansatt ved de fleste norske institusjonsteatre. Roller i utvalg: Karenin i Anna Karenina, Rosmer i Rosmersholm, Rank og Krogstad i Et dukkehjem, Assessor Brack og Eilert Løvborg i Hedda Gabler, Lopakhin i Kirsebærhaven, Figaro i Figaros Bryllup og tittelrollen i Tartuffe. På Nationaltheatret har han tidligere medvirket i bla Mann uten hensikt, Brand, Erasmus Montanus, Salong, Fanny og Alexander og Peer Gynt. Håkon Ramstad har også spilt mye samtidsdramatikk, bl.a. av dramatikerne Botho Strauss, Harold Pinter, Arne Lygre, Jon Fosse, Petter Rosenlund, Nina Valsø, Line Knutzon og Sarah Kane. Håkon spilte rollen som Kvistadbonden i Spelet i 2004.

4 Gudrun: GamalJostein:
Charlotte Frogner er utdannet på Teaterhøyskolen og har vært ansatt på Det Norske Teateret siden Hun er aktuell som Mrs. Lovett i Sweeney Todd på samme teater og andre roller har vært Lisa i «Tjue tusen sider», «Evig ung» og Natalie i «Next to normal». Mange vil nok kjenne henne igjen som kona til en snobba Jon Almaas i TV-serien «Side om side» på NRK i 2013. Hun har og spilt i TV-serien «Hvaler» på TV 2 samt i filmen «Død snø». Under Komiprisen vant hun klassen «Årets gjennombrudd» for rolla si i «Evig ung». Under Seoul International Drama Awards 2009 fikk hun prisen for beste kvinnelige skuespiller for rolla si i Hvaler». Charlotte har også spilt Ingrid, den grønnkledde og Anitra i «Peer Gynt» ved Gålåvatnet i tre år. I fjor spilte hun Gudrun i Spelet om Heilag Olav for første gang. GamalJostein: Ståle Bjørnhaug er en norsk skuespiller og sanger. Han debuterte 1963 på Nationaltheatret der han var ansatt til Ved Den Nationale Scene 1970–80, der han blant annet spilte Varlin i Nordahl Griegs Nederlaget og Mefisto i Stein Winges Faust-oppsetning. Fra 1981 ved Det Norske Teatret. Innenfor musikkteateret har han spilt Alfio i Cavalleria Rusticana på Den Norske Opera, Eisenstein i Flaggermusen på Den Nationale Scene, tittelrollen i originalversjonen av Operafantomet og Kaifas i Jesus Christ Superstar på Det Norske Teatret. Han gjestet Trøndelag Teater i 1986–87. Bjørnhaug har hatt mindre filmroller i Balladen om mestertyven Ole Høiland, Karachi, Landstrykere og Asterix erobrer Amerika. Han hadde også en rolle i barneserien «Jul på månetoppen». Bjørnhaug har tidligere hatt rollen som Tormod Kolbrunarskald i Spelet i en årrekke. Arnljot Gelline: Ralph Carlsson er født i Göteborg og utdannet ved Scenskolan i Stockholm Han har arbeidet ved Norrbottensteatern, Dramaten og Stockholms Stadsteater. Han hører til det faste ensemblet ved Stockholms Stadsteater. Han har vært med i flere filmer: «Fucking Åmål», «Sleepwalker», «Hans og hennes», «Bäst i Sverige», «Kocken» og «Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann». Han har òg medvirket i Stig Larsson sine millenniumfilmar «Jenta som lekte med ilden» og «Luftslottet som sprengtes». Av TV-seriar har han medvirket i «Bäkännelsen», «Familjen», «Solsidan», «Dom drabbade» og «Lasermannen». Ralph har i mange år hatt rollen som Arnljot Gelline i Spelet.

5 Froste: Lavrans Haga er med i Spelet for 18. gong og er født og oppvokst i Verdal, og Spelet var allerede fra barnsben av med på å vekke lidenskapen hans for teateret. Han begynte som 15-åring med «Knutsen og Ludvigsen» og sidan har han gjort roller i blant annet musikalane «Ormstunge», «The Sound of Music» på Edderkoppen Teater og Chicago» ved Hålogaland Teater. Ved Trøndelag Teater har han spilt i bl.a. «Arturo Ui» og «Tolvskillingsoperaen». I 2012 fikk han Statoil sitt Stiklestadstipend. Han har medvirket i Nord-Trøndelag Teater sin oppsetting av «La den rette komme inn» og «The 39 Steps» og var senest å se i «Folkehelten» og i barneoppsettingene «Jakob og Neikob» og «Tonje Glimmerdal» ved Nord-Trøndelag Teater.


Laste ned ppt "Profesjonelle roller 2015."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google