Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

B.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "B."— Utskrift av presentasjonen:

1 B

2 Bane En linje som noe beveger seg i eller rundt.
Substantiv Forklaring og synonymer Setninger med ordet En linje som noe beveger seg i eller rundt. En idrettsplass hvor en kan løpe rundt i baner. Planetene går i baner. Vi løp rundt hele idrettsbanen 4 ganger. Jorda går i bane rundt sola. Månene går i bane rundt jorda. En bane går rundt et midtpunkt

3 En bakterie En liten mikroskopisk celle som kan lage sykdom i kroppen.
Substantiv Forklaring og synonymer Setninger med ordet En liten mikroskopisk celle som kan lage sykdom i kroppen. Det er mange bakterier på bordet. Noen bakterier er bra å ha. Det finnes flere milliarder bakterier i kroppen.

4 Baksete Sitteplassene bakerst i bilen eller i bussen.
Forklaring og synonymer Setninger med ordet Sitteplassene bakerst i bilen eller i bussen. Er det urettferdig at barna alltid må sitte i baksete i bilen? De satte seg inn i baksete av bussen, fordi der kunne de sette seg flere sammen.

5 Bakterier Små celler som kan angripe oss slik at vi blir syke.
Substantiv Forklaring og synonymer Setninger med ordet Små celler som kan angripe oss slik at vi blir syke. Men de aller fleste bakterien er nyttige og hjelper kroppen. Det er flere millioner bakterier i en teskje med jord. Vi har mange bakterier i magen og tarmene som hjelper oss å holde oss friske.

6 En balanse Å ikke falle Likevekt Å holde seg helt i ro
Substantiv Forklaring og synonymer Setninger med ordet Å ikke falle Likevekt Å holde seg helt i ro Jeg balanserte på skøytene. På sirkus balanserer man på line. Jeg balanserer med sykkel på et hjul. Å stå på ett bein er å balansere. Hun hadde ikke indre ro og balanse.

7 BAMBUS Forklaring og synonymer Setninger med ordet En plante som er i slekt med gress. Den kan bli superhøy og se ut som en stokk. Pandabjørner spiser bambus. Uten bambusskoger dør pandaen ut. Ferske bambusskudd kan spises.

8 En barnesykdom Sykdommer man vanligvis har som barn.
Substantiv Forklaring og synonymer Setninger med ordet Sykdommer man vanligvis har som barn. for eksempel: meslinger, kikhoste, kusma, røde hunder, vannkopper, skarlagensfeber Veldig mange barn i den fattige delen av verden dør av barnesykdommer.

9 Befruktning Substantiv Forklaring og synonymer Setninger med ordet Når den kvinnelige cellen og den mannlige cellen smelter sammen og kan lage et barn

10 BEGRAVELSE Forklaring og synonymer Setninger med ordet En seremoni hvor familie og venner samles etter at noen er død. Minnestund etter at noen er død. Kisten med den døde begraves eller brennes. Det er vanlig å gråte i begravelser. Muslimene må ha begravelsen dagen etter at noen er døde.

11 Behøve Å trenge Å måtte ha noe Å ha behov for noe
Forklaring og synonymer Setninger med ordet Å trenge Å måtte ha noe Å ha behov for noe Alle behøver en venn. Dette behøver jeg ikke hjelp til.

12 BEITE Å beite er det kyr og sauer gjør når de spiser gress ute.
Forklaring og synonymer Setninger med ordet Å beite er det kyr og sauer gjør når de spiser gress ute. Et beite er en eng eller plen eller et fjellområde der dyra kan spise om sommeren. Om våren slippes kuene ut for å beite. Kuene beiter om sommeren. Rein beiter lav på vidda På turen, så vi sauer som beitet. Hester beiter på Ekeberg.

13 BEKYMRET Å være redd for at noe skal skje. Å være engstelig. Urolig.
Forklaring og synonymer Setninger med ordet Å være redd for at noe skal skje. Å være engstelig. Urolig. Hun var bekymret fordi det var meldt orkan. Jeg er bekymret for deg, fordi du er litt rar. Jeg er bekymret fordi du er for lenge ute.

14 En belønning Lønn eller pris for noe en har gjort. En fortjeneste
Substantiv Forklaring og synonymer Setninger med ordet Lønn eller pris for noe en har gjort. En fortjeneste Å få noe ekstra fordi en har gjort noe bra. Jeg gjør ingenting, men allikevel får jeg en belønning. Når jeg satt rolig hos legen, fikk jeg en sjokolade i belønning. 4 b får belønning ved 10 smil.

15 Berømt Å være kjent av alle.
Forklaring og synonymer Setninger med ordet Å være kjent av alle. Holmenkollen er en verdensberømt skibakke. Mange drømmer om å bli berømte. Lionel Messi er berømt.

16 Å beskrive Å fortelle om hvordan noe ser ut , er eller oppleves.
Verb Forklaring og synonymer Setninger med ordet Å fortelle om hvordan noe ser ut , er eller oppleves. Ariana beskriver hvordan ei klokke ser ut. Å beskrive er noe man forklarer. Adjektiv beskriver hvordan ting ser ut.

17 Å bevege Røre på seg Flytte på seg Å kjenne på følelser inne i seg.
Verb Forklaring og synonymer Setninger med ordet Røre på seg Flytte på seg Å kjenne på følelser inne i seg. Man må bevege seg ofte. Når man går beveger man seg. Å løpe er å bevege seg mye. Når man beveger seg mye blir man sterk.

18 BJELKE Et planke eller stokk som er i taket eller i gulvet.
Forklaring og synonymer Setninger med ordet Et planke eller stokk som er i taket eller i gulvet. Bjelkene bærer taket og gulvet oppe. Vi kan se bjelkene i klasserommet. Oppe under taket så vi bærebjelkene. Uten bærebjelkene detter huset sammen.

19 Å blande Å røre sammen forskjellige væsker og stoff.
Verb Forklaring og synonymer Setninger med ordet Å røre sammen forskjellige væsker og stoff. Jacob blander cornflakes og melk. Jeg blander juice med vann.

20 Blodceller Cellene i blodet Blodplater Det finnes hvite blodceller.
Substantiv Forklaring og synonymer Setninger med ordet Cellene i blodet Blodplater Det finnes hvite blodceller. Blodcellene ligner litt på godteri.

21 Blodårer Årene som blodet fraktes i. Tynne rør med blod
Substantiv Forklaring og synonymer Setninger med ordet Årene som blodet fraktes i. Tynne rør med blod Blodårene frakter blodet rund i kroppen. Vi kan se noen av blodårene gjennom huden. Hjertet pumper blodet rund i blodårene.

22 En bruksanvisning Hvordan du utfører en oppgave.
substantiv Forklaring og synonymer Setninger med ordet Hvordan du utfører en oppgave. Hvordan en ting skal brukes. Jeg brukte bruksanvisningen for å bygge et Legoskip. Bruksanvisningen viste meg hvordan jeg skulle bruke lekebåten.

23 En brystkasse Substantiv Forklaring og synonymer Setninger med ordet Skjelettet i brystet; ribbeina, brystbeinet og øverste ryggvirvler. Brystkassen beskytter hjertet. Brystkassa beskytter de indre organene på toppen av kroppen.

24 En buddha En som har våknet. Forklaring og synonymer
Substantiv Forklaring og synonymer Setninger med ordet En som har våknet.

25 EI BYGD Et lite sted på landet der det er noen hus som står sammen
Forklaring og synonymer Setninger med ordet Et lite sted på landet der det er noen hus som står sammen Den vesle bygda som glemte at det var jul. På bygda har bøndene traktorer på gårdene sine. Vi bor ikke på bygda, men i byen.


Laste ned ppt "B."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google