Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Problemet og løsningen:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Problemet og løsningen:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Problemet og løsningen:
Vi lever i et av verdens mest utviklede velferdssamfunn: vi - får en utdannelse tar del i samfunnslivet mange -stifter hjem og familie får barn som vokser opp og etablerer seg - fortsetter å arbeide blir pensjonert dør Er dette alt?

2 Vi ønsker et liv - med mening og innhold - med spenning og utfordring
- med trygghet og sikker framtid - hvor vi elsker og blir elsket - hvor vår innsats blir verdsatt En slik tilværelse ønsker også Gud for oss: For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren. Fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere framtid og håp. (Jer ) Jesus sier: «Jeg er kommet for at dere skal ha liv og overflod». (Joh )

3 Mange opplever ikke dette.
Hva er problemet? - en urettferdig samfunnsorden? -materialisme? -fattigdom? -undertrykkelse? -lav moral? - Fremmedgjøring? Bibelen beskriver problemet slik: «Alle har syndet og de har ingen del i Guds herlighet.» (Rom. 3.23) SYNDEN: - er vårt grunnproblem. - Alle har syndet, alle er syndere.

4 Hva er egentlig synd? Synd er ..... å vende seg fra Gud.
Mennesket vil bestemme selv og velger å gå sin egen vei. «Vi for alle vill som sauer, vi vendte oss hver til sin vei.» (Jes. 53.5) Hva fører synd til?

5 Synd fører til

6 Hva mer fører synd til?

7 Synd må straffes

8 Nytter det å leve et godt og uegennyttig liv? Nei!

9 Gud har løsningen

10 Gud elsker oss.

11 Hver enkelt må ta stilling til Jesus!
Frelse - frikjennelse fra straff og fellesskap med Gud er en gave. Ef. 2,8»For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave.» Denne gaven tilbys alle, men den er ikke din før du har tatt i mot den. Jesus sier i Matt 7,8: «For den som ber, han får, og den som leter, han finner, og den som banker på, blir det lukket opp for» Hvem er det du tar i mot?

12 Jesus Kristus, Guds sønn
Han -elsker deg tok straffen du skulle hatt vil gjerne ha fellesskap med deg ønsker å lede deg- og være Herre i ditt liv I Joh 1,12 står: «Alle som tok imot ham, dem gav han rett til å bli Guds barn – de som tror på hans navn».

13 Har du tatt imot Jesus?

14 Hør ...hva Jesus svar til deg er:
Joh. 6,37:”den som kommer til meg, vil jeg så visst ikke støte bort” 1 Joh. 5,12-13:”Den som har Sønnen, eier livet, men den som ikke har Guds Sønn, eier ikke livet. Dette har jeg skrevet til dere for at dere skal vite at dere har evig liv, dere som tror på Guds Sønns navn” Legg merke til ordet vite. Guds ord gir visshet om at vi har evig liv. Har du spørsmål, still de til: Asbjørn Lund Hva nå?

15 Dersom du har tatt i mot Jesus-
Har du fått et nytt liv. Etter hvert som du blir bedre kjent med Ham, vil du oppdage mer og mer hvor innholdsrikt og meningsfylt dette livet er. Jesus har fortalt hvordan vi kan bli bedre kjent med ham: Gjennom sitt ord. Les Bibelen hver dag (begynn for eksempel i Johannes evangeliet) Be til Ham daglig. Fortell andre hva Jesus har gjort for deg. Søk fellesskap med andre kristne. Ta evt. kontakt med noen du har tillit til i Lillesand Frikirke

16 Var dette en grei måte å presentere evangeliet på?
Ovenstående illustrasjon kan bestilles som mer profesjonelt utformet traktat: Bestill Problemet og løsningen som traktat (kr. 5 pr. stk +Porto ) •Postadresse:   epost: Navigatørene   Postboks 6920 St. Olavs plass 0130 Oslo


Laste ned ppt "Problemet og løsningen:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google