Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VEKTORGRAFIKK.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VEKTORGRAFIKK."— Utskrift av presentasjonen:

1 VEKTORGRAFIKK

2 VEKTORGRAFIKK Linjer, kurver, sirkler, osv.
Illustrasjonsprogrammer (Flash) Konstruksjonsprogrammer Tekst Punkter Bezier-kurver

3 FORDELER OG ULEMPER Fordeler
Kvalitet uavhenging av oppløsning Enkelt å forandre Liten filstørrelse Ulemper Enkel stil Stor prosessorkraft

4 Konvertering til og fra punktgrafikk
Tracing: Objekter i vektorgrafikken blir definert ut fra områder i bildet med forskjellige fra og lysstyrker. Det skal være enkelt å konvertere vektorgrafikk til punktgrafikk. Det er vanligvis noe man kan gjøre i vektorgrafikkprogrammene, og det gjøres ved en prosess som kalles tracing. Her blir ulike objekter i vektorgrafikken definert ut fra områder i bildet med forskjellige farger og lysstyrker, og resultatet kan bli mer eller mindre detaljert ut fra hvor små forskjeller i farge og lysstyrke det tas hensyn til. Å konvertere vektorgrafikk er vanlig når vi ønsker å digitalisere gamle konstruksjonstegninger på papir. Først blir tegningene skannet inn slik at de blir punktgrafikk. Deretter blir de konvertert til vektorgrafikk.

5 Grafikk I Flash

6 GENERELT Lagring og redigering i flash krever forskjellige verktøy.
Verktøyboksen Shapeobjekter eller tegneobjekter Forandring av form via selection tool. Subselection tool Farger og gradientfarger Snapping og komprimering For å lage og redigere grafikk i flash må man bruke forskjellige verktøy. Man finner verktøyene i verktøyboksen til venstre. Grafikken kan enten være shape-objekter eller tegneobjekter. Forskjellen er at med shape-objekter kan man velge fyll og strek uavhengig av hverandre. Tegningsobjekter vil oppføre seg som ett objekt uten å eller bli kuttet. Man kan forandre form ved å bruke selection tool. Man tar da tak i en linje/kurve og drar i en retning og formen endres. For å lage et nytt knytepunkt kan man holde inne alt-tasten. For å forandre formen mer nøyaktig kan man bruke subselection tool

7 Shape- og tegneobjekter
Shapefordeler - Velge fyll og strek uavhengig av hverandre. Tegnefordeler - Vil oppføre seg som ett objekt uten å eller bli kuttet.

8 Laget av Olav, Halvor, Halvard, og Morten
FERDIG! Laget av Olav, Halvor, Halvard, og Morten


Laste ned ppt "VEKTORGRAFIKK."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google