Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Noras hemmelige makroner Ps. Ikke røp oppskriften til Helmer

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Noras hemmelige makroner Ps. Ikke røp oppskriften til Helmer"— Utskrift av presentasjonen:

1 Noras hemmelige makroner Ps. Ikke røp oppskriften til Helmer
Billedkilde:

2 Selv pleier jeg aldri å lage disse makronene, for jeg får piken til å kjøpe dem inn for meg fra den beste bakeren i byen. Jeg føler jeg begår en liten synd når jeg spiser dem, men hvem kan motstå denne fristelsen? Ikke jeg! Om du klarer å lage makronene riktig, skal de være harde utenpå og seige inni. Jeg vet alt om hvordan en skikkelig makron skal smake;-) Kos deg! Hilsen Nora

3 Ingredienser: 240 g melis 140 g finmalte skåldede mandler 3 eggehviter (fra store egg) Billedkilde: mages/pic/makron_2.jpg

4 Oppskriften er til 40 små makroner eller 10 store
Forvarm stekeovnen til 140 grader. Kjør de skåldede mandlene så fint som mulig i en matkvern eller kjøkkenmaskin (sånt hadde naturligvis ikke jeg på min tid …). Sikt mandlene sammen med melis i en bolle. Stivpisk eggehvitene. Rør sammen den stivpiskede eggehviten med mandel- og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott. Røren skal være litt rennende.

5 Fordel røren til makronene etter ønsket størrelse på et stekebrett dekket med bakepapir. La det være 3 cm avstand mellom de himmelske makronene. La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter. De små makronene skal steke i minutter, og de store i minutter. For å unngå at de blir brent, kan du legge et stekebrett under stekebrettet med makronene. Ovnen skal også stå på gløtt. En tresleiv kan fungere som sperre.

6 La makronene hvile på ei rist etter steking
La makronene hvile på ei rist etter steking. Makronene utvikler mer smak om du legger dem i kjøleskap to dager før de skal spises. Men hvem kan vente så lenge? Hilsen Nora


Laste ned ppt "Noras hemmelige makroner Ps. Ikke røp oppskriften til Helmer"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google