Laste ned presentasjonen
Presentasjon lastes. Vennligst vent
PublisertRikke Nygaard Endret for 9 år siden
1
Noras hemmelige makroner Ps. Ikke røp oppskriften til Helmer
Billedkilde:
2
Selv pleier jeg aldri å lage disse makronene, for jeg får piken til å kjøpe dem inn for meg fra den beste bakeren i byen. Jeg føler jeg begår en liten synd når jeg spiser dem, men hvem kan motstå denne fristelsen? Ikke jeg! Om du klarer å lage makronene riktig, skal de være harde utenpå og seige inni. Jeg vet alt om hvordan en skikkelig makron skal smake;-) Kos deg! Hilsen Nora
3
Ingredienser: 240 g melis 140 g finmalte skåldede mandler 3 eggehviter (fra store egg) Billedkilde: mages/pic/makron_2.jpg
4
Oppskriften er til 40 små makroner eller 10 store
Forvarm stekeovnen til 140 grader. Kjør de skåldede mandlene så fint som mulig i en matkvern eller kjøkkenmaskin (sånt hadde naturligvis ikke jeg på min tid …). Sikt mandlene sammen med melis i en bolle. Stivpisk eggehvitene. Rør sammen den stivpiskede eggehviten med mandel- og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott. Røren skal være litt rennende.
5
Fordel røren til makronene etter ønsket størrelse på et stekebrett dekket med bakepapir. La det være 3 cm avstand mellom de himmelske makronene. La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter. De små makronene skal steke i minutter, og de store i minutter. For å unngå at de blir brent, kan du legge et stekebrett under stekebrettet med makronene. Ovnen skal også stå på gløtt. En tresleiv kan fungere som sperre.
6
La makronene hvile på ei rist etter steking
La makronene hvile på ei rist etter steking. Makronene utvikler mer smak om du legger dem i kjøleskap to dager før de skal spises. Men hvem kan vente så lenge? Hilsen Nora
Liknende presentasjoner
© 2024 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.