Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Eit hus ein stad i Vestfold…Nøtterøy – tirsd.10.november – her møttes mange til ….

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Eit hus ein stad i Vestfold…Nøtterøy – tirsd.10.november – her møttes mange til …."— Utskrift av presentasjonen:

1 Eit hus ein stad i Vestfold…Nøtterøy – tirsd.10.november – her møttes mange til ….

2 Boklansering 10.november

3

4 Boklansering – Nøtterøy – Her er det Erling Okkenhaug som snakker

5 Stolte forfattere – med den ferdige boken

6 Stolte forfattere – sier – versågod – smak hva vi har å tilby

7

8 Norskundervisningen ble krydret med kurdiske og arabiske retter. Kokeboka er et produkt fra en annerledes norskopplæring for innvandrerkvinner i Nøtterøy kommune. I boka ønsker kvinnene å dele sin matkultur med lokalmiljøet. På denne måten blir de også bidragsytere i samfunnet.

9 Bakgrunn: Fra norskkurs til kokebok Nøtterøy er en av 21 kommuner som har deltatt i Sosial- og helsedirektoratets satsing i det nasjonale forsøket ”Tettere Individuell Oppfølging” (TIO) i perioden 2006-2008. Som eneste kommune i Vestfold har Nøtterøy deltatt i TIO, som ble et forprosjekt for innføringen av kvalifiseringsprogrammet ved NAV-kontorene. Målet har vært å utvikle metoder for bedre å kunne bistå den enkelte på veien mot jobb. Denne veien går bl.a. gjennom det å trives, vokse som menneske og å komme ut og være sammen med andre mennesker. På Nøtterøy har det i prosjektperioden deltatt 54 personer hvorav halvparten av deltakerne har vært innvandrere og flyktninger hovedsakelig fra Irak, Afghanistan, Vietnam og Bosnia. Ca 40% av alle deltakerne er i dag ansatt i heltids eller deltidsstillinger i distriktet. I mai 2008 ble ideen om å lage en kokebok uttalt på en prosjekt-ledersamling i Bergen og kursleder Bjørn Hauger fra Sareptas A/S holdt idéen fast. Den fikk ta form. Vår kommunaldirektør Karen Kaasa sa hun godt kunne tenke seg en slik kokebok. NAV-leder Lise Cathrine Thomassen og sosialleder Linda Paulsen, har gitt god støtte under hele prosessen.

10 Fatima, Zeynab, Golla, Waedeya og noen til møttes en gang i uka for å lage irakisk mat og snakke norsk. De er drevne husmødre og kunne lite norsk. Norsklærer Kirsten Knudtzon er flink i norsk, men mente hun ikke var spesielt flink til å lage mat. Av slikt blir det utveksling av kunnskap begge veier. Å skrive ned oppskriftene ble praktisk bruk av norsk. Etter hvert som bokplanene tok form, utvidet vi møtehyppigheten til to ganger i uka og flere har etter hvert skrevet og blitt involvert på ulikt vis. Tone Raundalen og Runa Løwe har som TIO- veiledere gledet seg til møtene hvor de har smakt, luktet, diskutert og stilt spørsmål og blitt imponert. I tillegg fikk de en større del i kvinnenes historier og et lite innblikk i deres hverdag i Irak! Dette har vært spennende og morsomt!

11 Boklansering- Nøtterøy – tirsd.10.november – maten smakte veldig bra

12 http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/573026 •Nrk puls, mandag 9.november 2009..klikk på linken over… •Ca. 14.minutt ut i program viser et flott innslag om bokprosjektet..

13 http://www.allgronn.org/ I 1991 ble initiativ tatt til det faglige, uformelle nettverket ALLGRØNN. Gruppen har i femten år fungert som et frittstående forum for stedsutvikling og arkitektur. Disse utfordringene beskrives nå under domenet www.omgivelser.no og Allgrønn blir til et nettverk for: Forum for humanøkologiwww.omgivelser.no Erling Okkenhaug driver forlaget som har gitt ut boken

14 På boklanseringen traff Utrops medarbeider, Ola, Tone Raundalen, som hadde vært med i dette språk/bokprosjektet.. Tones svigerfar Olaf, er storebror til Olas kone, Liv. - Verden er ikke stor, du..

15 Utrops markedsansvarlig, Ola sa følgende om hvorfor den flerkulturelle avisen, Utrop var med på prosjektet. - Vi håper og tror at denne boken kan inspirere andre flerkulturelle grupper til å lage sine kokebøker, svarte Utrops markedsansvarlig Ola Gjethammer til de fremmøtte. Sammen med idrett og musikk er mat i ulike former en viktig bidragsyter for integrering i Norge, avsluttet Ola Gjethammer.

16 Text & ”mange” foto: Ola G Text & ”mange” foto: Ola G epost: ola@utrop.no tlf.99248429ola@utrop.no


Laste ned ppt "Eit hus ein stad i Vestfold…Nøtterøy – tirsd.10.november – her møttes mange til …."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google