Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

13.07.2014 Hendelser og nøtter Dommerseminaret 2011.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "13.07.2014 Hendelser og nøtter Dommerseminaret 2011."— Utskrift av presentasjonen:

1 13.07.2014 Hendelser og nøtter Dommerseminaret 2011

2 Møre og Romsdal - Hendelse På fleire av kunststoffbanane i kretsen har fotballfolka fjerna sargen for å gjere det enklare når dei skal slå graset. Kan sargen erstattast med markørar/kjegler? Tidlegare skulle det i svingen markerast med flagg. Er det greitt å bruke markørar/kjegler her?

3 Møre og Romsdal - Hendelse Kva gjer vi med ein deltakar i aldersbestemt klasse som er kvalifisert til finalen på 100 m, men som trekkjer seg då han oppteken med ei anna øving når finalen skal gå?

4 Møre og Romsdal - Hendelse Deltaking i fleire klassar i same stemne. Tidlegare var det slik nasjonalt at ein utøvar i aldersbestemt klasse kunne delta i ein høgare klasse i ei øving som ikkje oppsett i utøvaren sin egen klasse. Kan ein framleis gå opp i enkelt øvingar og så konkurrere i opprinneleg klasse i andre øvingar?

5 Akershus – Nøtt Hvis en kvinnelig utøver som har håret i en hestehale setter et nedslag hvor dette er bakerste punkt i nedslaget – skal det da måles derfra eller fra bakerste ben/håndmerke evt kroppsmerke ? Og hva hvis håret berører marken (som bakerste) men ikke setter merke?

6 Møre og Romsdal - Hendelse Hending under UM i Molde: Lengde i ei jenteklasse 9 deltakarar, to av jentene får ikkje godkjent dei 3 første hoppa. Kven skal gå vidare med 3 nye hopp?

7 Rogaland - Hendelse Under NM i Sandnes ble det omløp for et av heatene på 100 m forsøk damer. Årsaken var at starter/recallstarter ikke hadde tilbakekalt et heat der en av deltakerne tyvstartet. I omløpet slapp en av deltakerne (Norges beste) å løpe om igjen.

8 Telemark - Nøtt Utøvere i aldersbestemte klasser (J/G) deltar ofte i stevner hvor de blir påmeldt i øvelser som ikke er i overensstemmelse med øvelsesutvalget for vedkommende klasse. Dette fører av og til til diskusjoner om dette er akseptabelt, og setter arrangøren/dommere i vanskelige situasjoner. Eksempel: Jenter og gutter 14-17 år meldes på i kastøvelser med seniorredskap. Hvordan bør dette håndteres mest hensiktsmessig?

9 Hordaland – Nøtt Problemet med at unge utøvere under 15 år konkurrerer sammen med sen/jr. Ser ”problemet” med få deltakere og et ønske fra arrangør om å slå sammen alt i et heat, men regelen er krystallklar. Hva gjør vi?

10 Hordaland - Nøtt Utøvere melder seg på / svarer på opprop i flere øvelser enn de ønsker å gjennomføre. For å unngå problemer stiller de f.eks til start på 100m i joggesko og treningstøy uten tanke på å løpe. De foretar da en ”kontrollert” tjuvstart eller tar et par steg ut av blokken for så å mene at alt er OK. Er det slik vi vil ha det?


Laste ned ppt "13.07.2014 Hendelser og nøtter Dommerseminaret 2011."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google