Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

1 - 7/12/2014 I N T R A MELDINGSUTVEKSLING  IFTDGN – Deklarering av farlig og eller forurensende last  CUSREP – Informasjon om en reise  APERAK – En.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "1 - 7/12/2014 I N T R A MELDINGSUTVEKSLING  IFTDGN – Deklarering av farlig og eller forurensende last  CUSREP – Informasjon om en reise  APERAK – En."— Utskrift av presentasjonen:

1 1 - 7/12/2014 I N T R A MELDINGSUTVEKSLING  IFTDGN – Deklarering av farlig og eller forurensende last  CUSREP – Informasjon om en reise  APERAK – En melding brukt for å bekrefte blant annet mottatt forespørsel  CUSCAR - En melding brukt til å rapportere last  VESDEP- Avgangsmelding Marintek, SINTEF og LogIt deltar i EU-prosjektet Intermodal Portal (IP), som har som målsetting å forbedre informasjonsflyten mellom fartøyer, havner/terminaler og overgangen til landtransport. Hva er oppnådd til nå: Vi har utarbeidet en rapport som beskriver meldinger som skal benyttes til utveksling av informasjon mellom de forskjellige IP-nodene som skal utarbeides. Disse meldingene er: Vi holder nå på å utvikle en Norsk IP-node som støtter kommunikasjon mot de Europeiske nodene, og som gir en kobling mot IP-nodene fra systemer som ShipRep. I løpet av første halvdel av 2001 forventer vi at denne demonstratoren skal være operativ.

2 2 - 7/12/2014 I N T R A TRIM Standardisering TRIM datamodellen er brukt i mange utviklingsprosjekter. Jobben med TRIM kan allikevel ikke sies å være sluttført da mange aktiviteter fortsatt pågår. For at vi skal kunne få en kontinuitet i arbeidet med standardiseringen av TRIM er det viktig at vi kan fortsette med å fremme TRIM som bidrag til relevante standardiseringsorganisasjoner, samt fortsette med ajourhold av TRIM. Vi har deltatt i og deltar nå i: Open seminar on IT Standardisation in Freight Transport, CEN/CENELEC CEN TC 278 WG12, ISO TC 204 and ISO IEC SC31 WG4, AEI and AVI Themis 7th World Congress on Intelligent Transport Systems, TRIM and TCMS presentations Vi har som mål i EU-prosjektet Themis å mappe TRIM opp mot EU-prosjekter i 4. FP. TRIM Standardisering

3 3 - 7/12/2014 I N T R A Delta i Pharos prosjektet Organisasjonen EDIFACT Transport i Sverige har siden 1995 arbeidet med standardisering av transportmeldinger. Arbeidet har vært utført innen PHAROS- prosjektet, og det har vært produsert såkalte MIGs - Message Implementation Guidelines, basert på EDIFACT meldingstyper. Pharos prosjektet har gode kontakter inn mot blant andre UN/EDIFACT meldingsdefinisjonsgruppe for transport, og betraktes som ressurssenter for utprøving av XML som en mulig erstatter for EDIFACT. Hva er oppnådd: Vi har utarbeidet en rapport og en mal for oversetting av EDIFACT meldinger fra EDIFACT til XML via UML. Rapporten blir presentert på Microsoft siten biztalk Vi har utviklet XML meldinger i henhold til de skisserte EDIFACT meldingene i aktivitet meldingsutveksling Delta i Pharos prosjektet

4 4 - 7/12/2014 I N T R A Faglig forum: Det skal skapes et fagforum for utveksling og drøfting av resultater fra norske aktiviteter. Forumet vil kunne benyttes til å fremme problemstillinger og satsninger fra de enkelte prosjektene slik at vi får en mer helhetlig norsk satsning mellom de forskjellige aktivitetene. Hva er oppnådd: Vi har innhentet synspunkter om problemer rundt intermodal transport (fra både trafikk og transport systemer) fra Intra deltakerene Vi har skapt relasjoner til øvrige NFR prosjekter (Fargis, ArkMin, ArkTrans, AP-234, ….) Vi har opprette relasjoner til Europeiske prosjekt som Themis, IP, Advances, Waterman Vi har opprette et forum som møtes for å legge retningslinjer for norske interesser innen multimodal transport. Forumet er i første omgang forankret i SINTEF gruppen. Faglig forum:


Laste ned ppt "1 - 7/12/2014 I N T R A MELDINGSUTVEKSLING  IFTDGN – Deklarering av farlig og eller forurensende last  CUSREP – Informasjon om en reise  APERAK – En."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google