Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Klubblisens v2.0 Introduksjon Per-Mathias Høgmo. Introduksjon Klubblisens introdusert i Norge 2003 Delvis videreutvikling av den da 10 år gamle ”profflisensen”

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Klubblisens v2.0 Introduksjon Per-Mathias Høgmo. Introduksjon Klubblisens introdusert i Norge 2003 Delvis videreutvikling av den da 10 år gamle ”profflisensen”"— Utskrift av presentasjonen:

1 Klubblisens v2.0 Introduksjon Per-Mathias Høgmo

2 Introduksjon Klubblisens introdusert i Norge 2003 Delvis videreutvikling av den da 10 år gamle ”profflisensen” Mål om å sikre generell og konsistent forbedring av alle sider av fotballen på klubbnivå I tillegg til det grunnleggende sportslige ble det også fokusert på: –Øke antall tilskuere –Skape større engasjement –Større entusiasme Skape en positiv synergieffekt Har vært oppfattet positivt fra alle parter

3 Introduksjon Innføring av klubblisens versjon 2.0 Introdusert av UEFA Vi har prinsipp om å ha en nasjonal lisens som oppfyller UEFAs minimumsnivå Endringer har virkning fra nasjonal sesong 2008, og internasjonal sesong 2008/2009 Både UEFA lisensen og den nasjonale lisensen vil kontinuerlig vurderes og justeres for å opprettholde målet om en bærekraftig og konsistent utvikling av toppklubbfotballen.

4 Introduksjon Målsettinger: –Bidra til at det skjer en sportslig videreutvikling i toppklubbene –Utvikling og fokus på trening og arbeid i forhold til unge spillere i klubbene (spillerutvikling) –Styrke det økonomiske grunnlaget og stabiliteten i klubbene, og fokusere på et ønske om en bærekraftig klubbøkonomi. –Sikre tilskuere og medier velorganiserte, velutstyrte og trygge stadioner. –Sikre at alle klubber har en kompetent ledelse og en veltilpasset, sportslig organisasjon og struktur. –Fremme en gjensidig forståelse for oppgaver og problemer som trenere, spillere og dommere møter, samt arbeide kontinuerlig for en bedre forståelse for FIFAs grunnregler og prinsippene for fair-play. –Utvikle kvalitetsnormer for klubber når det gjelder økonomi, sportslige forhold, jus, administrasjon og infrastruktur.

5 Introduksjon Klubblisensen skal først om fremst være et utviklingsverktøy for toppklubbene, og derfor er det viktig at NFF og klubbene utvikler klubblisensen videre i et tett fellesskap.


Laste ned ppt "Klubblisens v2.0 Introduksjon Per-Mathias Høgmo. Introduksjon Klubblisens introdusert i Norge 2003 Delvis videreutvikling av den da 10 år gamle ”profflisensen”"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google