Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Visualizing Intrusion Detection Sjur Ringheim Lid.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Visualizing Intrusion Detection Sjur Ringheim Lid."— Utskrift av presentasjonen:

1 Visualizing Intrusion Detection Sjur Ringheim Lid

2 Prosjektet System for visualisering av nettverksflyt. Bruk av minst mulig data. Brukes for å oppdage mulige angrep i et nettverk. Har utviklet et system for å teste dette.

3 Problembeskrivelse Stor mengde data i store nettverk. Vanskelig å gå igjennom alt. Mye ekstra trafikk for å samle resultater sentralt. Lite mennesklig interaksjon i oppdagelsen av angrep. Logger ofte mye person informasjon.

4 Forskningsspørsmål Er det mulig å bruke visualisering av kun IP- adresser og port nummer til å oppdage nettverks angrep? Kan et slikt system forbedre bruken av allerede tilgjengelige mekanismer for oppdaging av angrep?

5 Visualiserings systemet Utviklet i Java Bruker tcpdump til å fange data. Gjør bruk av små mengder data. Prøver å vise forandringer over tid i et nettverk.

6

7 Datasettet Lincoln Laboratory Scenario (DDoS) 1.0 Utviklet for DARPA. Bruker flere angrepsmetoder. Ender i et DDoS angrep.

8 Resultater Systemet kunne oppdage noen typer angrep. Angrep som brukte få pakker for å bli utført var vanskelig å oppdage.

9 Konklusjon Visualisering av IP-adresser og port nummer kan brukes for å oppdage noen typer angrep. Systemet strekte ikke til ved angrep som genererte lite støy på nettverket. Visualiserings systemer kan brukes for å forbedre bruken av andre sikkerhets systemer.

10 Opponent og spørsmål


Laste ned ppt "Visualizing Intrusion Detection Sjur Ringheim Lid."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google