Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kommunikasjonsnettverk Lederforum 18.06.07. Oppsummering Kafédialog.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kommunikasjonsnettverk Lederforum 18.06.07. Oppsummering Kafédialog."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kommunikasjonsnettverk Lederforum 18.06.07

2 Oppsummering Kafédialog

3 Deskfunksjon Hva er viktigst: Informere eller kommunisere? Der ikke noe problem at omløpshastigheten er stor Viktig at redaksjon er et forsinkende ledd Må ha tydelige kriterier Hva er målet med nettsidene? Brukerinfo er viktig Flere gode nyheter enn plass Ulik varighet på 1.-sida Skal internett profilere eller være brukerorientert? Utvikle flexibel forside med banner for viktig ting Dele statistikk med fagenhetene Redaksjonen må ha frie tøyler Lage handlingsplakat? Skal det være plass til faglige debatter? Har informasjonen kapasitet til å drive Desk? Hjelpefunksjon versus Desk Redaksjonsarbeid på omgang i blant webredaktørene?

4 Når er en sak politisk? Ikke viktig om en sak er politisk, det er resultatet for innbyggerne som teller Synliggjøring (branding) av OFK er viktigere enn om saken er politisk el. administrativ Vi må løfte sakene ut i offentligheten før de er ferdigtygde (før behandling i FU/FT) Saksbehandler skal kun levere fakta; tilkjennegi problemstillinger, ikke løsninger Større involvering (av politikerne på et tidligere tidspunkt) Politikk er valg av alternativer/utvikle alternativer En sak er politisk når politikerne fatter interesse for den Forskjell på planlagte saker kontra det som skjer Administrasjonen er for lite flink til å legge til rette for politisk engasjement Administrasjonens oppgave å gjøre politikerne gode Administrasjonen skal kun gi faglige opplysninger Det bør lages en egen informasjonsstrategi for viktige saker

5 Nettverksmedarbeidere – hvilke egenskaper skal de ha? Utgangspunktet er at web-redaktører er sentrale personer. Med web-redaktør forstås en person som har rettighet til å publisere informasjon i vår internettløsning. For de fagenhetene som har flere web-redaktører ønsker ikke fagenhetslederne at enheten skal representeres med mer enn en person. Noen av web-redaktørene i dag er mest kompetent mht den tekniske løsningen og publiserer i stor grad på vegne av andre. Andre har i tillegg et informasjonsansvar for enheten. Det er sistnevnte gruppe som bør være representert i nettverket. Nettverket åpner også for at fagenhetsledere kan delta. Målet for nettverket er å heve det journalistiske nivået i organisasjonen. Det er et mål å ha med minst 1 person fra hver fagenhet.


Laste ned ppt "Kommunikasjonsnettverk Lederforum 18.06.07. Oppsummering Kafédialog."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google