Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tips til lesing av fagtekster (kopiert fra Rune Flikkes notat)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tips til lesing av fagtekster (kopiert fra Rune Flikkes notat)"— Utskrift av presentasjonen:

1 Tips til lesing av fagtekster (kopiert fra Rune Flikkes notat)

2 Form Er det sjangermessige særtrekk ved teksten, og hvordan fungerer dette? Skiller begrepsbruken seg fra annen litteratur på området? Gi evt. eks. Peker begrepene i retning av en intellektuell tradisjon teksten står i forhold til? Gjøres det spesielle retoriske eller strukturelle grep som argumentet er avhengig av? Er teksten forståelig og godt skrevet? Forsvinner innholdet i komplisert språk eller lange setninger? Er formen et integrert aspekt ved innholdet? Finn frem til steder i teksten som illustrerer dine poeng.

3 Innhold: Hva er hovedidéen i teksten? –Lokaliser et sitat som illustrerer dette godt –Kom med en håndfull nøkkelord som fanger hovedidéen. –Hvordan får forfatteren argumentet til å sitte? Hva er plottet, og hvordan skapes denne ”spenningen” til bokens ”fortelling”? –Hvilke teoretiske og analytiske grep tas for å få dette frem? –Hvordan organiseres empirien for å underbygge plottet?

4 Teoretisk og faghistorisk fundament: Hvilken teoretisk retning eller skole er teksten et eksempel på? Hvordan kommer det til syne? –Studer bibliografien og indeksen for å se etter spor –Finn annen relevant litteratur du har lest. Gi referansene. –Let frem andre bøker og artikler forfatteren har publisert. Skiller de seg fra denne? Hvilken faghistorisk tradisjon plasseres teksten innen? Er det spesielle begreper, ord eller uttrykk som illustrerer dette? Hvilke endringer og nye idéer representerer teksten i forhold til det faghistoriske fundamentet den bygger på?


Laste ned ppt "Tips til lesing av fagtekster (kopiert fra Rune Flikkes notat)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google