Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Gram farging - En mikrobiologisk arbeidsmetode for å skille bakterier med ulike cellevegger En gjennomgang av fargemetoden, og hvorfor ulike bakterier.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Gram farging - En mikrobiologisk arbeidsmetode for å skille bakterier med ulike cellevegger En gjennomgang av fargemetoden, og hvorfor ulike bakterier."— Utskrift av presentasjonen:

1 Gram farging - En mikrobiologisk arbeidsmetode for å skille bakterier med ulike cellevegger En gjennomgang av fargemetoden, og hvorfor ulike bakterier gir ulike fargereaksjoner Foto: Newton Gildeskål

2 Om bakterier Bakterier er av de mest suksessfulle organismer som finnes på jorden. De finnes på de største dypder og oppe på de høyeste fjell. I et økosystem kan bakterier være både produsenter, konsumenter og nedbrytere. Noen bakterier skaper sykdom og skader andre organismer, og noen er nyttige for oss både helsemessig og industrielt. Bakterier består bare av en celle, og mange har en flagell, dvs hale. 1 mikrometer =10-6 meter = 0,001 millimeter En bakterie som er 1 mikrometer lang kan svømme 30 ganger sin egen lengde på et sekund. Bakterier på en vaskeklut Kort om bakterier

3 Bakterieveggen Bakterier får ulik farge ved Gramfarging pga forskjeller i celleveggen GGram negative bakterier har en cellevegg med en ytre membran. Gram negative bakterier mister fargen av krystallfiolett når vaskes med alkohol, og farges rosa med safranin Gram positive bakterier har en indre membran og et tykt lag av peptidoglykan som farges av krystallfiolett En kort gjennomgang av hvorfor ulike bakterietyper får ulike farger ved gramfarging.


Laste ned ppt "Gram farging - En mikrobiologisk arbeidsmetode for å skille bakterier med ulike cellevegger En gjennomgang av fargemetoden, og hvorfor ulike bakterier."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google