Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SAMMEN FOR BARN I MALAWI

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SAMMEN FOR BARN I MALAWI"— Utskrift av presentasjonen:

1 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Odd Fellow Ordenen SAMMEN FOR BARN I MALAWI Takk for innsats i fase 1 og fase 2! Status fra Ngabu Denne presentasjonen viser tilbakeblikk på fase 2 og hvilken innsats dere gjorde med fadderrekruttering, lysmarkeringer og ikke for glemme hvilke resultater Landssaken har ført til! Deres innsats har gitt fantastiske resultater! Så må vi også se fremover. Vi skal se på fase 3 og innsamlingsaksjonen april, som har fått samme navn som vårt samarbeidsprosjekt «Sammen for barn i Malawi».

2 TAKK! 56 markeringer over hele landet som skapte lokalt engasjement
Odd Fellow Ordenen Lysmarkeringene 15. desember 56 markeringer over hele landet som skapte lokalt engasjement Satte fokus på sårbare barn og behovet for SOS-faddere Takk for lysmarkeringene som dere arrangerte 56 steder rundt omkring i landet! De bidro til å sette fokus på sårbare barn og behovet for SOS-faddere. Dere skapte lokalt engasjement og enorm mediedekning. Takk for hvilken innsats dere la ned i lysmarkeringene. SOS-barnebyer vet at markeringene krevde mye forarbeid og er imponerte over hva dere fikk til frem mot jul.

3 LYSMARKERINGER 15. DES Odd Fellow Ordenen
Slik så det ut 15. desember i fjor! På kartet her tennes et lys for hver lysmarkering som ble gjennomført 15. desember. Som dere ser dekte dere hele landet, og det ble tent lys fra Lillesand i sør til Nordkapp i nord.

4 TAKK! 25 leserinnlegg: Kjærlighet trenger ikke pakkes inn
Odd Fellow Ordenen Fase 2 bidro til enorm synlighet 25 leserinnlegg: Kjærlighet trenger ikke pakkes inn Over 100 presseklipp om Lysmarkeringene 19 webartikler 56 annonser og Facebookannonser Lysmarkeringene bidro til en enorm synlighet. 25 leserinnlegg på trykk med budskapet Kjærlighet trenger ikke pakkes inn Over 100 presseklipp i lokal- og regionmedier etter pressemeldingen og reportasjer fra Lysmarkeringene 56 printannonser og 56 annonser på sosiale medier En analyse til Retriever før jul, viser at presseoppslagene som kom før og etter lysmarkeringene, der var Odd Fellow Ordenen hovedaktør og fikk vist hvilket de arbeid de gjorde og hvilke verdier de sto for. Vi skal nå vise et lite knippe med bilder og presseoppslag som kom.

5 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Stor Sire Morten Buan leser appellen på Lysmarkeringen i Oslo, som foregikk på Eidsvolls plass foran Stortinget.

6 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Oslo

7 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Oslo

8 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Skien

9 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Fra lysmarkering på Hamar

10 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Fra Lysmarkering i Ålesund

11 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Fra Lysmarkering i Bergen

12 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Ordfører Trude H. Drevland holdt appellen i Bergen.

13 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Her er noen presseklipp fra i fjor. Dette er fra Buskerud. Media: Eikerbladet Lesertall:

14 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Sogn og Fjordane Media: Firda Tidend Lesertall:

15 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Akershus til venstre: Media: Askeravisen Lesertall: Aust-Agder til høyre: Media: Arendals Tidende Lesertall:

16 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Eksempel på annonse, denne fra Tvedestrand

17 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Buskerud: Media: Byavisa Drammen Opplag:

18 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Finnmark: Media: Finnmark Dagblad Lesertall:

19 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Hedmark: Media: Hamar Arbeiderblad Lesertall:

20 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Hedmark: Media: Østlendingen Lokalsamfunn: Østerdalen og Elverum Lesertall:

21 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Møre og Romsdal: Media: Romsdals Budstikke Lokalsamfunn: Molde Lesertall:

22 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Møre og Romsdal: Media: Vikebladet Lokalsamfunn: Ulsteinvik Lesertall:

23 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Nordland: Media: Avisa Nordland Lokalsamfunn: Bodø og Salten Lesertall:

24 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Nord-Trøndelag: Media: Steinkjer-Avisa Lokalsamfunn: Steinkjer Lesertall:

25 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Troms: Media: Troms Folkeblad Lokalsamfunn: Finnsnes Lesertall:

26 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Troms: Media: Byavisa Tromsø Lokalsamfunn: Tromsø Lesertall:

27 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Vestfold: Media: Gjengangeren Lokalsamfunn: Horten Lesertall:

28 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Sør-Trøndelag: Media: Opdalingen Lokalsamfunn: Oppdal Lesertall: 9 000

29 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Vestfold: Media: Jarlsberg Lokalsamfunn: Holmestrand Lesertall: Troms: Media: Harstad Tidende Lesertall:

30 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Vestfold: Media: Harstad Tidende Lesertall:

31 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Østfold: Media: Sarpsborg Arbeiderblad Lesertall:

32 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Rogaland: Media: Haugesunds Avis Lokalsamfunn: Haugesund og Sauda Lesertall: Nordland:

33 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Buskerud: Media: Drammens Tidende Lokalsamfunn: Drammen Lesertall:

34 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Oppland: Media: Gudbrandsdalen Dagningen Lokalsamfunn: Lillehammer og Gudbrandsdalen Lesertall:

35 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
All pressedekningen som dere bidro til, fadderrekrutteringen som dere holdt på med og ikke minst lysmarkeringene var med på å bidra til et resultat over all forventning på Artistgallaen på TV desember. Utover natten var det endelige tallet nye barnefaddere til SOS-barnebyer, og i etterkant har det også strømmet inn så sammen med andre kuponger og fadderkampanjer har vi kommet opp i nærmere faddere!

36 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Odd Fellow Ordenen Fadderrekruttering nye SOS-faddere som resultat fra deres fadderrekruttering og Artistgallaen på TV 2 Antall barnebyfaddere for Ngabu pr. dags dato: 425 Antall bedriftsfaddere for Ngabu pr. dags dato: 9 Tusen takk for at dere snakket om fadderskap blant søstre og brødre, og i deres nettverk. Deres innsats var uvurderlig i forhold til antallet som meldte seg som faddere under Artistgallaen på TV desember. De som meldte seg i forbindelse med Artistgallaen ble barnefaddere. Av kuponger som kom inn fra vervebrosjyrene som vi sendte ut i fase 2, har vi fått inn pr. dags dato 425 barnebyfaddere for Ngabu, og det kommer stadig inn flere kuponger. I tillegg har vi 9 bedriftsfaddere for Ngabu. Det er fortsatt mulighet til å bli både barnebyfadder for Ngabu og bedriftsfadder. Vi trenger til sammen 1500 faddere til Ngabu.

37 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Denne synliggjøringen av vårt samarbeidsprosjekt har hatt enorm betydning, og 56 lysmarkeringer landet over skapte et engasjement for sårbare barn over hele landet. Tusen takk! Tusen takk for at dere arrangerte Lysmarkeringer over hele landet og for at dere bidro til fadderverving for SOS-barnebyer!

38 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Odd Fellow Ordenen 18 hus vil bli oppkalt etter loger De logene som gir mest pr. medlem «Plakettstillingen»; 10 beste (1.feb): 102 Svanen (302) 115 Kesia (133) 15 Kongshaug (131) 78 Hebe (129) 120 Gaia (122) 48 Duen (114) 57 Fidelitas (104) 55 Margrethe (87) 3 Vaar (86) 114 Nora (72) Samtidig som fase 3 nå starter fortsetter Landssaken og fase 1 fremover. Det har allerede kommet inn en fantastisk sum på Landssakskontoen, mer enn 11 millioner! Målet var 500 kr per medlem, og de atten logene som samler inn mest per loge, får oppkalt et av husene i Ngabu etter seg. Her ser dere de ti logene som ligger best an i plakettstillingen (antall i parentes viser hvor mye prosent mer/ mindre enn 500 kr per medlem som logene har samlet inn. F.eks: Herrelogen Svanen i Alta har samlet inn kr per medlem): Svanen, Odd Fellowloge fra Alta Kesia, Rebekkaloge fra Tromsø Kongshaug, Odd Fellowloge fra Sandefjord Hebe, Rebekkaloge fra Drammen Gaia, Rebekkaloge fra Sandefjord Duen, Rebekkaloge fra Notodden Fidelitas, Odd Fellow-loge fra Skien Margrethe, Rebekka-loge fra Odda Vaar, Rebekka-loge fra Stavanger Nora, Rebekka-loge fra Skien Storlogen har bestemt at sluttdato for fase 1 er 30. juni. Det betyr at det er denne datoen som plakettkonkurransen avsluttes, og derfor viktig at logene betaler inn sine innsamlede midler til Landssaken så de blir bokført innen denne datoen.

39 SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Odd Fellow Ordenen Mange flotte initiativ: Hebes kokebok, Drammen Tanngull til foredling, Alta Vårkonserten i Frogner kirke i Oslo Mørketidskonsert i Tromsø Brukt- og antikkdag på Eikli Frivillig garderobeavgift Det er mange flotte initiativ rundt omkring i landet for å samle inn penger til Landssaken. Her er bare et knippe eksempler: Rebekkalogen Hebe i Drammen har gitt ut kokebok Einar Lie, logebror fra Alta, mottok en sjekk fra arbeidsplassen hvor han jobbet før han ble pensjonist. De hadde samlet inn det de hadde i skuffer av gullplomber og sendt til foredling, med ønske om å gi summen de fikk inn til prosjektet Sammen for barn i Malawi, som Einar hadde snakket om. Det ble en sjekk på over kroner. I etterkant har flere tannleger fulgt eksempelet, og det har kommet inn kroner til! Flere steder har arrangert konserter til inntekt for Landssaken, som i Oslo og i Tromsø På Eikli har de hatt brukt- og antikkdag Noen loger har innført frivillig garderobeavgift … og slike gode initiativ blir det penger av til Landssaken!

40 I fjor fortalte vi om denne enslige moren og barna hennes som Stor Sire Morten Buan og delegasjonen ned til grunnsteinnedleggelsen i Ngabu i oktober 2011 møtte. Moren var alene om sine fem egne barn på 4-20 år og hadde to barnebarn som bodde i denne jordhytta med stråtak. Hun var fortvilet og hadde ikke mye håp for fremtiden for seg og barna.

41 Et år etterpå var hun en helt annen person da vår informasjonssjef Synne Rønning var i Ngabu og møtte familien igjen. Kvinnen var en helt annen, nå med håp for fremtiden fordi hun var tatt opp i familieprogrammet til SOS-barnebyer, som startet i høst takket være midler fra Sammen for barn i Malawi. De er lovet et nytt hus. Konstruksjonstegningen er ferdig og materiellet er levert, så huset er planlagt å bli ferdigbygget mot slutten av februar. Barna i familien som er i skolepliktig alder, har endelig fått mulighet til å starte på skolen pga. SOS-familieprogrammet og programmet er i dialog med moren om hvilke utdanningsmuligheter/ andre alternativer som hun kunne tenke seg for å få skaffet egen inntekt så hun kan forsørge familien. Vi har allerede sådd håp for flere sårbare barn og deres familier i Ngabu.

42 Ekstrem fattigdom er regelen Barn går ikke på skole – arbeider isteden
STATUS NGABU Odd Fellow Ordenen Ekstrem fattigdom er regelen Barn går ikke på skole – arbeider isteden Unge jenter blir mødre 15 % av barna er foreldreløse Ekstrem fattigdom er regelen i Ngabu, og gjennom vårt samarbeidsprosjekt kan vi rekke ut våre hender og hjelpe de mest sårbare i Ngabu. Av hundre barn i grunnskolealder, begynner kun 50 på skolen. Kun 30 av disse barna igjen fullfører grunnskolen. Nesten halvparten av kvinnene i distriktet får barn mens de selv ennå er tenåringer, og mange foreldre klarer ikke ta hånd om sine barn og gi dem en god oppvekst.

43 SOS-BARNEBYER NGABU Odd Fellow Ordenen 15 SOS-familiehus for 150 barn i en integrert barnebymodell Grunnskole for 320 barn Barnehage for 90 barn Familieprogram for 2000 barn Opprustning av det lokale sykehuset og den lokale skolen SOS-programmet i Ngabu skal inneholde: Barnebyen: -Barna skal bo der til de klarer seg selv Biologiske søsken skilles ikke Alle SOS-barn får utdannelse Skole for 320 barn. På skolen skal det gå barn både fra SOS programmene og fra lokalsamfunnet rundt. Barnehage Familieprogram som vil hjelpe 2000 av de mest sårbare barna og deres familier. Programmet vil også tilby yrkesopplæring. Det er lagt planer for opprustning av den lokale skolen og sykehuset, som vil si både kapasitetsbygging og forbedring av infrastruktur og fasiliteter. Planene for opprusting av den lokale skolen og sykehuset skal utarbeides i løpet av første halvår 2013. All planlegging for SOS-barnebyer i området gjøres i tett kontakt med lokale myndigheter, og SOS-barnebyer jobber alltid med lokale samarbeidspartnere.

44 FREMDRIFT I NGABU Hvor er vi i prosessen nå?
Reviderte tegninger er utarbeidet og venter på endelig godkjennelse fra kontinentalkontoret Anbudsrunder skal starte i februar og etter planen være ferdig innen utgangen av mars Byggingen skal starte opp i mai Kostnadsramme på 25 mill. NOK. Familieprogrammet i Ngabu startet opp høsten I november 2012 var allerede 200 barn inne i programmet og i løpet av mars planlegger man å ha kommet halvveis til full kapasitet, altså 1000 barn og deres familier. Vis til punktene på lysbildet! Allerede i vår vil familieprogrammene komme halvveis til full kapasitet! Viktig å gjøre klart at dette kun er PLANER og endringer forekommer, akkurat som vi er vant til det i byggeprosjekter i Norge også, men dette gjelder i enda større grad når man jobber i land som Malawi med andre og større utfordringer. I 2012 opplevde landet en ekstrem inflasjon som man regner med vil forverres til en viss grad i 2013 før det begynner å stabilisere seg, hvordan dette vil gi seg utslag på kostnadsnivået vet man ennå ikke sikkert.

45 ARKITEKTTEGNING: BARNEBYEN
i04\ao91 Nå skal vi se tre arkitekttegninger av barnebyen. Husene oppe til venstre er de femten familiehusene. Så kommer gjestehuset (ett), hus til junior staff (2 stk) og senior staff (2 stk) nedover langs kanten til venstre Det huset dere ser oppi «hjørnet» på play ground er Community Hall = felleshuset, som kan brukes til aktiviteter for hele programmet, også for lokalsamfunnet. Til høyre nedenfor er det største huset administrasjonsbygget, og de mindre byggene dere ser der er barnehagen.

46 ARKITEKTTEGNING: FAMILIEHUS
Her ser dere hvordan noen av familiehusene vil se ut, de femten familiehusene vil bygges i to ulike design, dette er ett av de. Når dere får dette stort så ser dere hva de forskjellige rommene er, så da kan dere gjerne forklare det, type: her er SOS morens soverom, soverommene til barna (de vil ha køyesenger), bad, SOS tantens rom (=familieassisten), kjøkken, stue og veranda (hvor det alltid er mye aktivitet, både mye av matlagingen, oppvask og klesvask foregår på verandaen).

47 ARKITEKTTEGNING: SOS-SKOLEN
Her ser dere SOS-skolen, med fire klasserom, et bygg for bibliotek og datalab, eget klasserom til håndtverksfag og administrasjonsbygg. Skolen ligger cirka 15 minutters gange fra barnebyen. Her skal ikke bare barn fra barnebyen skal gå, men også barn fra familieprogrammet og ellers i lokalsamfunnet. Det at skolen ligger litt utenfor resten av barnebyen er med på å forhindre stigmatisering av de barna som går der og gjør den lettere tilgjengelig for andre aktiviteter utenom skoletid for hele lokalsamfunnet. I tillegg vil vi ruste opp den lokale skolen.

48 FREMDRIFT I NGABU Jan. 2013 Jan. 2014 Jan. 2015 Jan. 2016
Opprustning av den lokale skolen og det lokale sykehuset Grunnskolen starter drift med elever og lærere 50 barn flytter inn i barnebyen 1000 barn i familieprogrammet i løpet av året 150 barn på plass i familiehusene og 90 barn i barnehagen Innvielse av programmet i 2016 Jan. 2013 Jan. 2014 Jan. 2015 Jan. 2016 Påbegynnelse: 8 familiehus Grunnskole 2 ansattehus Blir ferdig oppført i 2014. Påbegynnelse: 7 familiehus Barnehage 2 ansattehus Blir ferdig oppført i løpet av 2015/ 2016. 2000 barn i familieprogrammet Administrasjonsbygg, vedlikeholdsbygg, gjestehus og lagerbygg står ferdig. Denne så dere også sist. Arkitekttegningene er nå til godkjenning på kontinentalkontoret til SOS-barnebyer Afrika og når de blir godkjent vil de i løpet av våren starte selve byggingen. Den er delt inn i tre faser: Januar desember 2013: 1000 barn i familieprogrammet Åtte familiehus, to ansattehus og grunnskolen påbegynt. Opprustning av den lokale skolen og sykehuset, planene for dette skal foreligge i løpet av første halvår 2013. Januar mars 2015: Åtte første familiehus og to ansattehus fullføres. De resterende sju familiehusene og to ansattehusene skal påbegynnes. Familieprogrammet skal nå full kapasitet. 50 barn i barnebyen. Grunnskolen skal stå ferdig og elever og lærere skal være på plass. Byggingen av barnehagen skal påbegynnes. April desember 2016 De sju familiehusene, administrasjonsbygg, to ansattehus, vedlikeholdsbygg, gjestehus og lagerbygg skal stå ferdig. Full kapasitet i barnebyen med 150 barn. 90 barn i barnehagen. Innvielse av programmet.

49 HILSEN FRA SAN VICENTE Vi har fått en hilsen fra barnebyen deres i San Vicente. Her ser dere to blide jenter fra sosialsenteret i barnebyen. 820 barn får hjelp gjennom SOS-familieprogrammet til barnebyen. Barnebyen i San Vicente har tolv familiehus, hvor foreldreløse og barn uten tilfredsstillende omsorg får et nytt hjem. Dette skaper positive ringvirkninger for familiene og hele lokalsamfunnet. Takket være dere som gode støttespillere kan vi gi barn en trygg barndom med skolegang og helseoppføling, ungdommer og unge voksne kan få støtte til at hverdagen blir bedre og fremtiden lysere, og omsorgspersoner kan få de verktøy de trenger for å kunne ta seg av barna sine og gi dem god omsorg. Hvis dere vil vise en film fra San Vicente, har vi en film som ble spilt inn i 2009, som viser hva vi fikk til der! SOS-barnebyer i El Salvador og i Norge retter en stor takk til søstre og brødre i Odd Fellow Ordenen for det store løftet dere bidro til for foreldreløse og sårbare barn i El Salvador. (vis film som dere må laste ned på forhånd fra:


Laste ned ppt "SAMMEN FOR BARN I MALAWI"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google