Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Halvtykke (diskløse) klienter Larvik bibliotek Rigmor Haug, Bibliofils Brukermøte mai 2007.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Halvtykke (diskløse) klienter Larvik bibliotek Rigmor Haug, Bibliofils Brukermøte mai 2007."— Utskrift av presentasjonen:

1 Halvtykke (diskløse) klienter Larvik bibliotek Rigmor Haug, Bibliofils Brukermøte mai 2007

2 Korte fakta om Larvik bibliotek Middels stort folkebibliotek Vi har ca 151 000 besøk i året ca 237 000 utlån åpent 50 t/u på hovedbiblioteket + 2 filialer 15,2 årsverk Larvik kommune har 41 211 innbyggere (010106)

3

4 Pcer til publikum Vi ønsket oss at publikum skulle få: - enkelt brukergrensesnitt - god tilgang til internett (også dynamiske nettsider og tjenester) - mulighet for bruk av minnepinne (og CD) - utskrifter - tekstbehandling, regneark etc - alle data slettes når bruker logger av (god sikkerhet)

5 Vi hadde: begrenset med penger begrenset med personalressurs til IKT Vi trengte: en GOD og BILLIG løsning som både publikum og ansatte ville bli fornøyd med, og en løsning som trenger minimalt med vedlikehold og har maksimalt med oppetid

6 Løsning: Halvtykke (diskløse) klienter (vi prøvde tynne klienter først...)

7 De halvtykke klientene starter opp fra server og har disklagring på server, men kjører programmene lokalt på klienten.

8 Maskinkrav Vi fikk tak i brukte pcer, hovedsaklig pentium II med 256 MB minne. Disse fikk vi i gave ☺ Løsningen krever: «Kravet til lokale klienter er ikke spesielt stort, de fleste Pentium II eller bedre pc-er kan brukes, når minnet er 256 MB eller mer. Nettverkskortet må støtte oppstart (boot) fra nettverk (PXE), og det er en fordel om klientene har ensartet skjermkort (PCI-standard). «

9 Krav til server Vi har en egen server til de lubne; CPU: Intel Pentuim 4, 3.0 GHz (alle Pentium 4 er sikkert bra nok) Minne: 2GB (512 MB holder sikkert) HD: 55 GB 2 nettverkskort Gigabit VGA-kort (hva som helst) Hovedkortet er et desktopkort (standard Intel) Altså ingen Rolls-Royce dette her...

10 Vi har 16 klienter til publikum. De er plassert i grupper på 3, 4 og 6 maskiner. I tillegg har vi 3 enkeltstående for de som vil sitte alene... Vi har ingen kø, så vi dekker antagelig inn behovet ganske bra. (Vi har i tillegg åpent, trådløst nettverk.)

11 Vedlikehold Stort sett er det bare å slå av og på... Endringer i oppsettet: Vi har en mønsterbruker. Når vi logger på med den og gjør endringer, kopieres dette over til den enkelte klient ved neste oppstart.

12 Hvilke program har publikum tilgang til fra våre klienter? ● Firefox nettleser ● Open Office – hele pakken ● AbiWord tekstbehandling ● Gnumeric regneark ● GIMP bildebehandling ● Adobe Reader ● Gaim lynmeldingsklient ● En del spill... + En del tilbehør (f.eks kalkulator) Egen hjemmemappe. Eget ikon for minnepinne.

13

14 Ved oppstart kommer nettleser opp med startside http://www.larbib.no http://www.larbib.no Ved utlogging slettes alle data, og nestemann starter med «blanke» ark. Klientene slås av om kvelden med av/på knappen, men dette skal også bli automatisk på angitt klokkeslett.

15 Problemer? Jada, noen har det vært - men alle tekniske problemer ser nå ut til å være løst☺ Misbruk av utstyret har vi også lite av.


Laste ned ppt "Halvtykke (diskløse) klienter Larvik bibliotek Rigmor Haug, Bibliofils Brukermøte mai 2007."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google