Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Entreprenørskapsspillet

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Entreprenørskapsspillet"— Utskrift av presentasjonen:

1 Entreprenørskapsspillet

2 Sosiale entreprenører Internasjonale entreprenører Kulturelle entreprenører Nasjonale entreprenører 25 25 25 25 50 50 50 50 75 75 75 75 Se min kjole 100 100 100 100

3 Sosiale entreprenører
25 poeng

4 Sosiale entreprenører 25 poeng
Han holdt til i England og reagerte på at fattigfolket måtte betale så mye i skatt. Han støttet de undertrykte og fortsatte sin motstand mot øvrigheten. Han har vært sett på som en som kjempet mot urettferdighet og hjalp de svake. Han stjal fra de rike og gav til de fattige. Han holdt til i Sherwood skogen i Nottingham, og var kjæreste med Marion. Robin Hood

5 Sosiale entreprenører
50 poeng

6 Toms Shoe Sosiale entreprenører 50 poeng
Blake Mycoskie startet bedriften etter en reise i fattige områder i Sør-Amerika. Når kundene kjøper ett par sko, får også ett fattig barn nye sko Hva heter bedriften?

7 Sosiale entreprenører 75 poeng

8 Kjartan Eide Sosiale entreprenører 75 poeng
Han er kjent for sine humorprogram sammen med Kjetil Hasselberg Han har reist rundt på norske skoler med en antimobbekampanje. Han er nå ansvarlig for bedriften Trivselsleder som skal skape større aktivitet blant barn og unge i friminuttene. I 1990 studerte Kjartan ved Universitetet i Oslo, og fant tonen med Kjetil Hasselberg. Fra 1999 arbeidet Eide og Hasselberg med ulike ideer for TV-show, og i 2001 opptrådte de første gang sammen på TV i «Senkveld med HC og Tommy» på TV2. Senere reiste komikerduoen rundt i norske skoler med en antimobbekampanje som varte i to år. Eide er utdannet med hovedfag og har arbeidet som høgskolelektor på Norsk Reiselivshøyskole. Kjartan lager også skjult kamera for næringslivet, spesiallagde tulletelefoner og sketsjer. Kjartan er gründer og daglig leder av Trivselsleder AS. Dette er et program for økt aktivitet og økt trivsel i friminuttene.

9 Sosiale entreprenører 100 poeng

10 Jamie Oliver Sosiale entreprenører 100 poeng
Han er støttevokalist og spiller keyboard i bandet Lost Prophets som kommer fra Wales. Han er grunnlegger av restaurantkjeden Fifteen som har som mål å inspirere unge mennesker på skråplanet, til å skape en karriere for seg selv i restaurantbransjen. Han er en kjent britisk kokk og kokebokforfatter og er kjent fra flere TV- programmer blant annet på NRK og TV-Norge. James Trevor Oliver (født 27.mai 1975) er en britisk kokk, kokebokforfatter og TV-personlighet. Han vokste opp i Essex, hvor foreldrene drev den høyt respekterte restauranten ”The Cricketers in Clavering” og han hjalp ofte til på kjøkkenet. Konseptet bak ”The Naked Chef” var å forenkle matlaging til det mest grunnleggende innen matlaging. Han er kjent fra flere programmer i Norge, blant annet Jamie’s kokker og Jamie’s Twist på TV Norge og Jamie’s kjøkken på NRK. Han er innehaver av restaurantkjeden Fifteen som finnes i London, Amsterdam, Cornwall og Sydney, der formålet er å gi unge som har kommet skjevt ut, en ny sjanse til å skaffe seg en karriere innen restaurantbransjen. De siste prosjektene han har involvert seg i har handlet om å skape sunne matvaner blant barn og unge, både i Storbritannia, USA og Norge. Gjennom sitt engasjement for restauranten Fifteen og hans iver etter å sette fokus på sunne matvaner viser Jamie også at han har et samfunnsengasjement og at han er en sosial entreprenør.

11 Internasjonale entreprenører
25 poeng

12 Bill Gates Internasjonale entreprenører 25 poeng
Han visste at en dag ville alle hjem og kontorer trenge en personlig datamaskin Han har skrevet flere bøker. I en av bøkene skrev han, ”suksess er en dårlig lærer”. Det får smarte mennesker til å tenke at de ikke kan tape, og det er en upålitelig guide til framtiden Han startet programvareselskapet Microsoft Bill Gates oppdaget sin interesse for matte og fysikk da han 13 år gammel utviklet sitt første dataprogram. Han begynte på Harvard University, men avsluttet sine studier i 1975 for å virkeliggjøre sin drøm, å starte en databedrift. Sammen med sin venn, Paul Allen, startet de programvareselskapet Microsoft. I dag er Bill Gates en av de rikeste og mest kjente personene i verden.

13 Internasjonale entreprenører
50 poeng

14 Bjørn Borg Internasjonale entreprenører 50 poeng
Han er en tidligere svensk toppspiller i tennis Han vant fem Wimbledon seire på rad Han har gitt navnet sitt til et meget populært undertøysmerke Björn Borg ble tidlig betraktet som et vidunderbarn, og spilte allerede som 15-åring på Sveriges Davis Cup-lag. I debutkampen slo han sin langt mer erfarne motstander. Bjørn Borg fortsatte utviklingen i rask takt, og tok tre år senere sin første Grand Slam-tittel i French Open. Borg skulle vinne i Paris ytterligere fem ganger, men er kanskje best kjent for sine fem seire på rad i Wimbledon. Borg avsluttet tenniskarrieren i 1983, men gjorde senere et kortvarig comeback.Han har gitt navn til det meget populære undertøysmerket «Björn Borg Underwear» og andre produkter, men har ikke lenger kontroll med disse.

15 Internasjonale entreprenører
75 poeng

16 Mark Zuckerberg Internasjonale entreprenører 75 poeng
Født i 1984, og fikk som tiåring min første datamaskin. Jeg var allerede da opptatt av å programmere og lage egne spill. Jeg er kåret til verdens yngste dollarmilliardær. Filmen "The Social Network" gir et portrett av mannen som startet et meget kjent nettsted for sosiale medier. Mark Zuckerberg (født 14. mai 1984) er en av gründerne av Facebook. Han vokste opp i West Palm Beach i Florida. Han startet oppbyggingen av Facebook som et sosialt nettverk for studenter på Harvard University, hvor han studerte dataprogrammering, men droppet ut etter et par år. Foruten å være en datanerd behersker han også fire forskjellige språk; fransk, hebraisk, latin og gresk, i tillegg til engelsk. Mens han gikk på high school var han utnevnt som den mest talentfulle utøveren i fekting i et regionalt mesterskap.

17 Internasjonale entreprenører
100 poeng

18 Ingvar Kamprad Internasjonale entreprenører 100 poeng
Jeg begynte min entreprenørskapskarriere med å selge fyrstikker. Jeg er født på gården Elmtaryd i den lille landsbyen Agunnaryd i Småland. Navnet på bedriften min er satt sammen av initialene fra mitt fornavn, etternavn samt gården og landsbyen der jeg er født. Ingvar Kamprad ble født den 30. mars 1926 på gården Elmtaryd, nær landsbyen Agunnaryd i Småland, Sverige. Ingvar Kamprad testet sin forretningssans allerede som unggutt, da han solgte fyrstikker til naboer fra sin sykkel. Han fant ut at han kunne kjøpe fyrstikker billig i store partier i Stockholm, selge dem løst til lave priser og likevel sitte igjen med fortjeneste. Senere utvidet han sitt forretningsområde til å selge fisk, juletrepynt, frø og senere kulepenner og blyanter. Akronymet IKEA kommer av initialene fra hans navn (Ingvar Kamprad), i tillegg til Elmtaryd, gården hvor han vokste opp; og den nærliggende landsbyen Agunnaryd. Kamprad har innrømmet at hans dysleksi hadde innvirkning på den interne driften av selskapet. Ett eksempel er de svenske navnene på møblene hos IKEA, som opprinnelig ble valgt fordi Kamprad hadde problemer med å huske produktenes numre i lagerbeholdningen.

19 Kulturelle entreprenører 25 poeng

20 Lars Monsen Kulturelle entreprenører 25 poeng
Jeg er norsk villmarks-mann og friluftsentusiast. Har gjennomført mange og lange ekspedisjoner i Alaska og Canada. Lever av å skrive bøker og lage TV programmer om det jeg har opplevd. Lars Monsen (født 1963 i Oslo) er en norsk villmarks- og ekspedisjonsfarer, samt forfatter med eget bokforlag - ”Lars-forlaget” - Lars Monsen Boksenteret AS. Han er utdannet lærer i grunnskolen. Monsen skrev tidligere for bladet Villmarksliv og har siden 1991 skrevet en rekke bøker om sine villmarkseventyr og langturer. I 2005 ble han kjent i forbindelse med et naturprogram sendt i NRK fjernsyn, «Canada på tvers», som dokumenterte hans ekspedisjon gjennom Nord-Alaska og Canada. Så fulgte serien «På tur med Lars Monsen» fra 3 ulike månedslange turer i Norge. Ved årsskiftet 2007/2008 startet tv-serien ”Nordkalotten 365” på NRK1, filmet av Lars alene på 8 ulike langturer på Nordkalotten, inkludert deltakelse i Finnmarksløpet.

21 Kulturelle entreprenører 50 poeng
Kari Traa (født 28. januar 1974 på Voss) er en norsk fristilalpinist. Hun begynte med skikjøring allerede som treåring, og med fristil som sekstenåring. Traa vant sitt første internasjonale skirenn i 1997, og har siden den gang blitt olympisk mester, vunnet sølv i OL, vunnet bronse i OL, vunnet den totale verdenscupen flere ganger og vunnet flere NM-titler.Traa vakte oppmerksomhet da hun i 2001 poserte nesten naken i en bildeserie i bladet Ultrasport under tittelen «Uten en Traa».Traa markedsfører sin egen kleskolleksjon. Hun startet bedriften Kari Traa AS i 2002, og spesialiserte seg da på luer. Etter hvert omfattet kolleksjonen hennes også T-skjorter, gensere, jakker og bukser.

22 Anne Kath Hærland Kulturelle entreprenører 50 poeng
Kvinne, født i 1972 Begynte i NRK lystekniker, men fikk tidlig programlederjobb i NRK2 Jeg har tidligere vært programleder i Nytt på nytt. Har de siste årene vært stand-up-komiker og programleder. Er aktuell med showet: Jakten på ærligheten. Joanne Murray, er bedre kjent under pseudonymet «J. K. Rowling». Hun er født 31. juli i 1965 i Chipping Sodbury i South Gloucestershire i England, og hun er forfatter. Rowling har skrevet bøkene om Harry Potter, en serie fantasybøker hovedsakelig for ungdom, men også voksne leser bøkene hennes. Serien om Harry Potter har gjort henne rikere enn den britiske dronningen. Magasinet Forbes anslo i februar 2004 hennes formue til 576 millioner britiske pund, hvilket gjør henne til den første forfatter som har blitt dollarmilliardær og den niende rikeste kvinne i Storbritannia. Hun er bosatt i Edinburgh i Skottland. Harry Potter-serien er blitt oversatt til 63 språk. Det er solgt over 300 millioner kopier på verdensbasis

23 Kulturelle entreprenører 75 poeng

24 J.K.Rowling Kulturelle entreprenører 75 poeng
Hun er en britisk forfatter Hun fikk ideen om sin berømte karakter på en fire timers togtur og skrev manuset i lunsjpausene på jobben. Hun er forfatteren bak Harry Potter bøkene Joanne Murray, er bedre kjent under pseudonymet «J. K. Rowling». Hun er født 31. juli i 1965 i Chipping Sodbury i South Gloucestershire i England, og hun er forfatter. Rowling har skrevet bøkene om Harry Potter, en serie fantasybøker hovedsakelig for ungdom, men også voksne leser bøkene hennes. Serien om Harry Potter har gjort henne rikere enn den britiske dronningen. Magasinet Forbes anslo i februar 2004 hennes formue til 576 millioner britiske pund, hvilket gjør henne til den første forfatter som har blitt dollarmilliardær og den niende rikeste kvinne i Storbritannia. Hun er bosatt i Edinburgh i Skottland. Harry Potter-serien er blitt oversatt til 63 språk. Det er solgt over 300 millioner kopier på verdensbasis

25 Kulturelle entreprenører 100 poeng

26 Terje Formoe Kulturelle entreprenører 100 poeng
Han har laget fortellinger og plater for barn. Han har jobbet som underholdnings sjef i Kristiansand Dyrepark. Han er mest kjent for Kaptein Sabeltann. Terje Formoe (født 1949 i Fredrikstad) er en norsk artist, komponist og forfatter. Han har utgitt en rekke plater for barn, først og fremst med musikken fra forestillingene om Kaptein Sabeltann, men også Livet er toppen fra 1983 som inneholdt den kjente Juliussangen. Formoe har også laget familieforestillingen Kjell Pell Pottitskrell i 1996 og utgitt viseplata Umaskert i Mest kjent er han imidlertid for rollefiguren Kaptein Sabeltann, en skikkelse som har gitt ham en enorm kommersiell suksess og spellemannprisen 1994 for albumet Kaptein Sabeltann og hemmeligheten i Kjuttaviga.Terje Formoe er daglig leder og styreleder i Kaptein Sabeltann AS. Omsetningen i 2005 var på nesten 7 millioner kroner og resultatet nesten to millioner.

27 Nasjonale entreprenører 25 poeng

28 Moods of Norway Nasjonale entreprenører 25 poeng
Gründerne fra Stryn startet bedriften i 2005. De har egne butikker i Norge, Sverige, England og USA, og selger klær, klokker, vesker, parfyme og accessories. Bedriften de leder har traktor som symbol. Hva heter bedriften? Den usannsynlige historien startet med en idé på en fest på Hawaii om å etablere en internasjonal merkevare – med hovedkontor i Stryn. Konseptet ble bygd på ideen om klær til ulike anledninger og stemninger. Derfor finner du tre kolleksjoner hos Moods of Norway i hver sesong: Street, Casual og Cocktail. Ellers kjennetegnes alle produktene av friske farger – og så er de ytterst nøye med at ethvert plagg skal ha en norsk detalj. Den norske detaljen er som regel knyttet til historiefortelling – som preger alle Moods of Norway-produktene. Begge gründerene har en solid utdannelse innen markedsføring og klarer å tenker kreativt for å fange folks oppmerksomhet – du har kanskje sett den rosa fiskeskøyten? Den grønne limousinen? Eller traktorene i rosa eller gull? (Gang på gang har de maktet å skape oppmerksomhet i mediene omkring sine prosjekter. Ett eksempel er fiskebåten de kjøpte – fordi de hadde lyst til å seile til Quartfestivalen i Kristiansand. Siden rosa er Moods of Norway-fargen, kjøpte de inn noen hundre liter maling og malte den gamle fiskeskøyta rosa før de kastet loss på nordvestlandet og seilte sørover. Resultatet ble medieomtale i nesten hver eneste avis langs kysten – i tillegg til at Voice TV syntes den rosa fiskeskøyta var kul nok til at de brukte den som kulisse og scene for sine sendinger under hele festivalen. )

29 Nasjonale entreprenører 50 poeng

30 Kari Traa Nasjonale entreprenører 50 poeng
Jeg er fra Voss, født i 1974. Har VM og OL gullmedaljer i fristil alpint. Har startet egen fristil-skiskole for jenter. Etter skikarrieren har jeg laget min egen kolleksjon med sportsklær i friske farger. Kari Traa (født 28. januar 1974 på Voss) er en norsk fristilalpinist. Hun begynte med skikjøring allerede som treåring, og med fristil som sekstenåring. Traa vant sitt første internasjonale skirenn i 1997, og har siden den gang blitt olympisk mester, vunnet sølv i OL, vunnet bronse i OL, vunnet den totale verdenscupen flere ganger og vunnet flere NM-titler.Traa vakte oppmerksomhet da hun i 2001 poserte nesten naken i en bildeserie i bladet Ultrasport under tittelen «Uten en Traa».Traa markedsfører sin egen kleskolleksjon. Hun startet bedriften Kari Traa AS i 2002, og spesialiserte seg da på luer. Etter hvert omfattet kolleksjonen hennes også T-skjorter, gensere, jakker og bukser.

31 Nasjonale entreprenører 75 poeng

32 Petter Stordalen Nasjonale entreprenører 75 poeng
Han begynte sin karriere med å selge jordbær for sin far og ble kåret til Porsgrunns beste jordbærselger. Han leder en av skandinavias største hotellkjeder og har åpnet mange nye hoteller. I den senere tid har han arbeidet for at hans hoteller skal bli mer miljøvennlige

33 Nasjonale entreprenører 100 poeng

34 Bjørn Kjos Nasjonale entreprenører 100 poeng
Han er utdannet jurist og flyger. Han var jagerflyger i luftforsvaret. Han er administrerende direktør i Norwegian Air Shuttle. Bjørn Kjos (f. 18. juli 1946 på Sokna i Ringerike) er en norsk jurist, flyger og næringslivsleder. Han var med da flyselskapet Norwegian ble etablert i 1993, og har vært administrerende direktør siden 2002. Han debuterte som forfatter i 2006 med spionthrilleren Murmanskaffæren. Bladet Kapital vurderte formuen hans i 2006 til 545 millioner kroner, opp fra 260 millioner kroner i 2005.


Laste ned ppt "Entreprenørskapsspillet"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google