Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

”Drypp” – et forvarsel Over halvparten av personer som får slag opplever et ”forvarsel” kort tid i forveien. Det kan komme timer til dager før et større.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "”Drypp” – et forvarsel Over halvparten av personer som får slag opplever et ”forvarsel” kort tid i forveien. Det kan komme timer til dager før et større."— Utskrift av presentasjonen:

1 ”Drypp” – et forvarsel Over halvparten av personer som får slag opplever et ”forvarsel” kort tid i forveien. Det kan komme timer til dager før et større hjerneslag. Årsaken kan være en svært liten blodpropp som løsner fra halspulsåren og føres til hjernen. Skaden vil ofte være liten og hjernevevet kan reparere seg selv etter kort tid. Symptomene kan vare fra noen minutter til flere timer før de går tilbake av seg selv.

2 ”Drypp” – et forvarsel Symptomene er avhengig av hvor i hjernen skaden inntrer. Ansikt: Lammelser i èn ansiktshalvdel, nummenhet, tale- eller svelgproblem, synstap på ett øye Arm: lammelser, nummenhet Ben:

3 Kortvarige symptomer oppleves ofte ikke som så alvorlige.
Siden de kan være et forvarsel til et større hjerneslag, er det viktig å kontakte lege med èn gang Ring 113, akuttmedisinsk nødnummer!


Laste ned ppt "”Drypp” – et forvarsel Over halvparten av personer som får slag opplever et ”forvarsel” kort tid i forveien. Det kan komme timer til dager før et større."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google