Terminlista 2006 ”Blikk på en ny sesong” Sigbjørn Modalsli.

Liknende presentasjoner

Presentasjon om: "Terminlista 2006 ”Blikk på en ny sesong” Sigbjørn Modalsli."— Utskrift av presentasjonen:

1 Terminlista 2006 ”Blikk på en ny sesong” Sigbjørn Modalsli

2 Hvordan skal vi bli attraktive nok?  Ønsker å beholde holde o-løpere inne i miljøet og ønsker å rekruttere fra barnefamilier og unge løpere som vil å drive individuell idrett i klubbregi.  Konkurrerer med hytta, speiderbevegelse, andre idretter – særlig fotball og familiære aktiviteter/holdninger  TV og aviser – vi mangler profiler/forbilder og et apparat for å fremheve disse

3 Rekruttere og beholde  Kvalitet på o-løp er en forutsetning for å lykkes med rekruttering  Lett å finne frem på arenaen.  Attraktive løsninger FØR – UNDER – ETTER  Gjenkjennelse  Turnering (Trimtex Cup, Craft Cup)  Lagaktiviteter – stafetter må ikke fungere som individuell idrett  Lagaktiviteter for U-12 (jf barnefotball med 5-fotball for 5åringer)

4 Attraktivere orientering •Forhåndsinformasjon: Form og bilde •Arena – miljø: Visualitet og innhold (torg) •Parkering: Transportløsninger •Speaker:Lydbilde og kunnskap •ResultaterTid i skogen + tid på arena •ArrangementstypeInnhold og sammenheng •StartkontingentStørrelse er ikke noe problem, ennå…. •Løyper og kartHer er vi så proffe at vi ofte glemmer formålet: Vilt, vakkert og rått  Fokus på totalopplevelse for deltakere, publikum og presse

5 Sesong plan •Kretsløp kan ikke ha hevd på faste tidspunkt. Dette hindrer rullering av terrengtyper. •Ulike typer løp må periodiseres og plasseres –Langdistanse –Mellomdistanse –Sprint –Mellomdistanse med Micro –Jaktstartløsninger •Klare krav til arrangement

6 AOOKs og NOFs rolle •Sesongplan med sammenheng •Klare krav til arrangementsforberedelse og ny rolle for kontrollør •Etablere en løpertilfredshetsmåling på nettet. •Nasjonale/Regionale løpsturneringer: –NorgesCup løp der hvor løperne og presse er (Kun ett Norge Cup løp i AOOK i år) –Trimtex Cup har vært en suksess. Mange løpere både i aktuelle klasser og ”foreldreklasser” D/H 40- •Uttaksløp til NM sr og Interkretskamp trekker mange løpere –Her har det også verdi å legge løp til relevante terreng som forberedelse for viktige løp •Informasjon om sesongplan i god tid

7 Styring fra NOF og Krets –Informasjon og markedsføring –Sportslige tilbud med aktiviteter, trening og uttak •U-12 •U13-16 •Junior •Senior •40+ –Arrangement innhold og kvalitet – sesongsammensetning på tid og sted –Service og Kompetanse •Kart •Tidtakning •Arrangementutstyr

Laste ned ppt "Terminlista 2006 ”Blikk på en ny sesong” Sigbjørn Modalsli."