Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vår visjon: Større livsglede og en friskere hverdag for alle

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vår visjon: Større livsglede og en friskere hverdag for alle"— Utskrift av presentasjonen:

1 Vår visjon: Større livsglede og en friskere hverdag for alle
1

2 Dr. Fedon Alexander Lindberg
Lege, spesialist i indremedisin Leder for Dr.Lindbergs klinikk i Oslo Spesial kompetanse - sammenheng kosthold, insulinresistens , diabetes og overvekt/undervekt Pådriver for innføring av glykemisk indeks og belastning og ”kost i balanse” som begreper i Norge

3 Dr. Fedon Lindbergs klinikk Behandling og veiledning av pasienter med livsstilsrelaterte sykdommer gjennom fokus på et balansert kosthold og en sunn livsstil Oslo, Riddervoldsgate 4 ( bak slottet ) Bergen Arendal Stavanger

4 Dr. Fedon Lindbergs Klinikk
Behandling / forebygging av overvekt og livstilsrelaterte sykdommer Tverrfaglig Helhetlig Høy faglig kompetanse Individuelt / grupper Fokus på livsstilsendring Positiv ernæring Hjelp til mestring Mosjon

5 Mat som medisin

6 Behandlingstilbud Spesialisert på: Det metabolske syndrom
Insulinresistens Diabetes Overvekt Undervekt

7 Behandlingstilbud Ernærings - og livsstilsendring ved:
Mage- / tarmsykdommer Hjertesykdom Høyt blodtrykk Høyt kolesterol Migrene PCO ( polycystisk ovariesyndrom ) Menstruasjonsforstyrrelser / Fertilitetsproblemer / Svangerskap Astma og allergi Psoreasis og eksem Muskel- / leddplager Fibromyalgi og kronisk utmattelses syndrom Betennelsestilstander

8 Dr. Lindbergs Klinikker i 4 norske byer
Klinikken har behandlet pasienter fra hele Norge og har avdelinger i Oslo, Bergen, Stavanger og Arendal leger Fedon Lindberg, indremedisiner Elisabeth Ottesen Trude Hetland Brynjulf Barexstein Paal Norheim Ernæringsterapeuter Hege Barhaugshøgda, diabetes s.pl. / kostveileder Ann-Kristine Rolland, ernæringsfysiolog Merete Frafjord, diabetes spl / kostveileder Julita Andreassen, Sykepleier / kostveileder

9 Behandlingsforløp (30 el. 60 min )
Pasienten bestiller time hos behandler – vanligvis lege (30 el. 60 min ) Legen rekvirerer blodprøver, sendes til Fûrst ( pris ca. 40 kr.) Pasienten tilbake etter 3-4 uker – 30 min konsultasjon/gjennomgang av prøver Planlegger videre forløp hos lege / ernæringsterapeut / diabetes sykepleier

10 Lager behandlingsopplegg i samarbeid med pasienten!
Kartlegging Individuelle råd, basert på pasientens mål, preferanser, vaner, hverdager og ønsker Sykehistorie Familieanamnese Kostanamnese / Vektanamnese Mosjonsfrekvens/type Adferds anamnese (livsvaner, søvn, forhold, stressmestring, prioriteringer, avhengighet) Blodprøver Impedanse vekt Lager behandlingsopplegg i samarbeid med pasienten!

11 Kartlegging Pasienten får tilsendt detaljert spørreskjema inkludert 1-3 dagers kostregistreringsskjema som fylles ut og tas med under første konsultasjon Under konsultasjonen benyttes elektronisk journal mal inkl. bioimpedanse måling - SWOT analyse (personlige styrker, svakheter, eksterne muligheter og trusler) - Personlig målsetningsskjema (S.M.A.R.T. prinsippet) - Personlig prioriteringsskjema Avhengig av problemstillingen fylles ut TFEQ (Three Factor Eating Questionnaire) og/eller SL90-R (Kartlegging av problem og mestring), MADRS etc.

12 Utredning av overvekt og insulinresistens
Antropometriske data :Høyde-Vekt-Fettprosent (impedanse)midjemål 4 dagers kostregistrering og analyse Screening for søvnapné Evt. ultralyd lever og galleveier evt. AEKG evt. 24 t BT måling

13 Helsecoaching- Strukturert oppfølging
Ett års oppfølging 9 konsultasjoner, 3 hos lege, resten hos ernæringsterapeut, mestringsterapeut, matfaglig ekspert etter behov

14 Kursvirksomhet Ved klinikken: Eurodiet Vektcoach
Eurodiet oppfølgingskurs Kost og Vekt i Balanse Naturlig Slank Motivasjon – og Mestring Kost og Trening i Balanse Ulike matlagingskurs Det holdes også kurs utenfor klinikken, se hjemmeside!

15 Besøk oss på:

16 Kostreform i Norge 1 av 4 nordmenn (23%) har endret kostvaner de siste 2 årene som resultat av nye kostholdsråd og kostholdsdebatten. 12,9% følger Fedon Lindbergs kostholdskonsept. Av de 23 % som har endret kostvaner: 9 av 10 spiser mer frukt og grønnsaker 3 av 4 mindre fett 3 av 4 mindre sukker 63 % mer hvitt kjøtt som kylling 65 % mer fisk 44 % mindre brød/poteter/pasta Norsk Gallup for TV2, februar 2004

17 Sunn livsstil – som smaker godt
Mer lavglykemiske matvarer Moderat mengde umettet fett Høyere proteininntak Mer fiber og frukt/grønt + Mindre salt Hyppig aerob mosjon Stressmestring Røykfrihet

18 Fedons Metode: Naturlig slank med kost i balanse
Ingen kaloritelling Ingen slankekur Mer proteiner Færre karbohydrater Lav glykemisk indeks Riktig type fett Hyppige måltider Middelhavsinspirert mat Over solgt i orge

19 Oversatt til 14 språk og utgitt i 20 land og 5 kontinenter
Published in: UK, Ireland, Australia, New Zealand, Mexico/South America, Brazil, Portugal, Poland, Norway, Sweden, Finland, Denmark, Greece. To be published in 2007 in USA, Germany, Holland and Israel

20 Naturlig slank Kokeboken
Over 120 oppskrifter Lav GI matlagings prinsipper Utkom mars 2002, revidert utgave september 2003. Gyldendal Fakta

21 GI lister for kost i balanse
Mai 2003 Gyldendal Fakta

22 Sukkerbiten Helt Gresk

23 Barn i Balanse September 2008 Gyldendal Fakta

24 Kost i balanse- for et bedre liv

25


Laste ned ppt "Vår visjon: Større livsglede og en friskere hverdag for alle"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google