Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sosiale nettverk Hvilke kjennetegn har de?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sosiale nettverk Hvilke kjennetegn har de?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Sosiale nettverk Hvilke kjennetegn har de?
Online samfunn av mennesker som deler interesser og aktiviteter og som viser interesse for andres interesser og aktiviteter. Interaktivitet mellom brukerne gjennom chatting,instant messaging, ,video,deling av filer,blogging, diskusjonsgrupper. Krever pålogging og passord Stor åpenhet. Åpen profil men denne åpenheten kan begrenses hvis ønskelig.

2 Hva er Facebook? Et sosial nettverk. Hva brukes det primært til:
Holde kontakt med venner og familie Dele applikasjoner, bilder og videoer. Gjenoppta kontakt med gamle venner.

3 Fakta om Facebook Lansert i februar 2004.
Norge er det landet i verden med mest antall brukere sett i forhold til antall innbyggere, vi har passert 1,2 mill. brukere. August 2007 var det logget inn 22 mill. brukere på en måned (tall fra selskapet compete). Facebook har en åpen profil som gjør at flere land har bannlyst bruken av Facebook. For å benytte Facebook kreves det at man oppretter en profil og logger inn ved hjelp av brukernavn og passord. Facebook har nå passert Myspace i antall totale brukere.

4 Hva er verdien av å ha biblioteksressurser representert i sosiale nettverk som f.eks Facebook?

5 Hvorfor Facebook Det er her mange av bibliotekets potensielle brukere benytter det meste av sine ”data tid” En god markedsføringskanal der du når mange brukere på en enkel og effektiv måte. Du har mulighet til å nå brukere som ikke ellers benytter seg av våre vanlig portaler for biblioteksressurser.

6 Hva kan vi som bibliotek gjøre?
Kjøre målrettet reklame med spalteplass i venstremargen av Facebook. Lage biblioteksapplikasjoner, slik som Bibsys Ask search. Opprette en biblioteksgruppe. Bli med i andre grupper som har biblioteksrelevante ressurser. Lage eksport/import filter på våre tjenester som gjør dem brukervennlige i selvvalgte sosiale nettverk eller plattformer. Eks.

7 Hvorfor tror vi at våre brukere vil være interessert i biblioteksressurser inn i sosiale nettverk?

8 Det er her de tilbringer mye av sin tid, de vil kunne få kombinert både arbeid og fritid.
De fleste har allerede gått lei alle de meningsløse applikasjonen i Facebook, tall fra selskapet FlowingData viser at så mye som ca.95 % av applikasjonene er bare tull og tøys. Vi kan tilby noe kvalitativt gode informasjonsressurser på en effektiv måte.

9 Hva gjør andre bibliotek i Facebook?
Integrert søking i f.eks bibliotekskatalogen. Med resultat både i og utenfor Facebook canvas. Reklame slik f.eks Universitetet i Tromsø har gjort med sin ”venner på kaskjer.no”. Lager grupper. Lager en profil. Generell info om sitt bibliotek. Laster opp lenker, bilder og videoer av biblioteksrelevant informasjon.

10 Facebook er en av mange sosiale nettverk
Hyves Myspace Trig Twitter Virb Wink Nettby Blink-dagbladet Friendster Orkut Hi5

11 Så hvorfor velge Facebook fremfor andre sosiale nettverk?
En naturlig arena å starte med… Møter mest potensielle brukere. Ett sosialt nettverk som er lett å bruke. Effektiv måtte å markedsføre våre biblioteksressurser. Har en åpen profil. Har muligheter til å lage applikasjoner for Facebook. -Developers platform. (Det har riktignok også Myspace (MDP) nettopp fått, men..) Møter studentene på deres ”hjemmebane”, vi får den såkalte ”hjemmebane effekten som ikke skal undervurderes.

12 Andre universitet/bibliotek
Stanford university # Profil Stanford university-creating apps for Facebook #Gruppe Søk i bibliotekskatalog applikasjoner: National Science Digital Library (NDSL) Pubmed Deakin university library search Jstor Bibsys Ask

13 Andre store aktører med applikasjoner
Google You Tube search

14 Øvrige nyttige applikasjoner?
Bibliobabl-library feeds –Marius Enger National Geographic News widget Grazr feed leser # opml nyhetslister (dvs. samling av rss feeds) Twistme-DVD John-Dele bilder,videoer og annen media med venner. Splashcast-Lage show av dine videoer, musikk, fotoer og podcasts.


Laste ned ppt "Sosiale nettverk Hvilke kjennetegn har de?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google