Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvordan ”fange opp ungdommer som

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvordan ”fange opp ungdommer som"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvordan ”fange opp ungdommer som
UNG ”dropperne” Frafallselever Bortvalgselever Hvordan ”fange opp ungdommer som Faller ut, dropper ut” - eller velger vekk VGS? ASVL Vekst bedriftene , Gardermoen /brb Hei, alle sammen !! Takk for invitasjonen – Jeg skal fortelle om Dropperne - hva med Frafall og Bortvalgs- begrepene ??? Osv. Vi kaller de dropperne… EN DROPPER ELLER DROPPING Betyr: ”SLIPPE - LA FALLE ELLER SLÅ HANDA AV!! Dette skjer for mange tusen UNGDOMMER I året Og det er en NESTEN SKREMMENDE ETISK OG SAMFUNN politisk- utfordring vi nå har foran oss. MANGE AV DERE OPPLEVER DETTE I DET DAGLIG ARBEIDE I ATTFØRINGSBRANSJEN; AT VOKSNE SOM MØTER SEG SJØL I DØRA NÅR ARBEIDSLIVET AVDEKKER STORE MANGLER I GRUNNLEGGENDE FORMALKOMPETANSE INNEN: LESE, SKRIVE OG REGNE /MATTE FERDIGHETER. OG TEMAET i dag er: HVORDAN FANGE OPP …OSV… SE FOIL…….. Vi viser deg veien!

2 ”Fra frosk til prins..” SÅ FROSKE HISTORIEN……!!
JA – DETTE MÅ VÆRE ET UNGDOMSBILDE AV MEG! HER SER DERE EN TIDLIGERE DROPPER SOM FALT FRA!! Jeg blei ikke slått hånda av men jeg mestret ikke å følge med i timen OG DET ER LITT SOM EN FLYKTNING KRYSSER SINE SPOR - AT JEG STÅR HER I DAG. 16 ÅR GAMMAL FLYKTA JEG FRA SKOLEN - MEN JEG FIKK JOBB MED EN GANG OG ENDTE ETTER HVERT OPP SOM TELEMONTØR /TELETEKNIKER OG UTDANNA MEG OGSÅ TIL SKIPSELEKTRIKER. OG SOM 32 ÅRING VILLE JEG BLI SOSIALARBEIDER OG KOM INN ETTER MYE STREV PÅ NORGES KOMMUNAL OG SOSIAL HØY SKOLE – FATTERN SOM TRODDE HAN ENDELIG SKULLE FÅ EN SØNN SOM TIL SLUTT BLEI INGENIØR – HAN BLEI VELDIG SKUFFA!! OG SIDEN DA SKJØNTE HAN IKKE HVA JEG JOBBA MED I HELE TATT OG SPURTE HELLER ALDRI. HAN VAR MEKANIKER OG STÅLMANN PÅ KVÆRNER BRUG. DET VAR ORDNTLIG ARBEID DET!! SIDEN DEN GANG HAR DET BLITT 26 ÅR I ATTFØRINGSBRANSJEN - ELLER MENNENSKEBRANSJEN OM DERE VIL……………. SÅ FROSKE HISTORIEN……!!

3 DETTE R NOE KLIPP FRA PRESSA
SOM DERE SER ER GRAFEN TIL HØYRE FRAFALLS ELEVER I DAG PER ÅR. DETTE KOMMER VI MER TILBAKE TIL JEG HAR MED MEG FERSKE DAGSAKTUELLE PRESSE OPPSLAG OM DROPPERNE OG SOM KOMMER SEINERE

4 FAKTA-TALL Årskullene er på ca 55000 elever
Hver tredje ”dropper” ut = ca elever Dersom vi får 6000 av disse til å fullføre VGS anslår forskerne at samfunnet vil ha en gevinst på 5,4 milliarder kroner (Kunnskapsminister Kristin Halvorsen mener skoleavhoppere koster milliarder, Romerike blad ) STORE SUMMER Å SPARE OG GEVINSTENE ER MANGE DERSOM RIKTIG OG MÅLRETTA GREP TAS! SÅ DETTE BLIR EN FORTELLING OM DET HÆLVETE DROPPERNE LEVER I, OG EN DOKUMENTASJON PÅ AT DET ER FAKTISK SÅNN – OG EN OPPSKRIFT PÅ HVORDAN VI FÅR UNGDOMMENE UT AV MARERITTET MED ”DROP-INN” I EN ENDRINGSPROSESS HVOR DE KAN TA TILBAKE MYNDIGHET OG ANSVAR I EGET LIV

5 ”DROP INN” ”DITT VALG – TA SATS”
VI KALLER PROGRAMMET: ”DROP INN” ”DITT VALG – TA SATS” VI STARTA OPP I LITEN SCALA 1 MARS 2009

6 AS Rehabil Ung -16-24 Jobb Søk Senter Min fullførte Utdanning på VGS
”dropperne” registreres av: Barnevern, Helse- og sosial-tjenesten i NAV Ekstern Praksis og muligheter for Min Jobb og nye Nettverk Min fullførte Utdanning på VGS Rehabils veileder møter bruker Avtaler start fra ’lavterskel modellen’.. Veileder tilgjengelig 12 timer per dag SMS er ’en’ kontakt og utløser positiv respons Ungdommens nå situasjon: Dominerende negativ virksomhet Ingen eller svake nettverk Potensialer for rus, krim. adferd, uføretrygd Avklarings- og Kartleggings- tiltak Min Handlings-PLAN! APS: Lærings-nettverket og Lærings-rommet(NKI) Praksis/ opplæring: Bilpleie ESSO stasjonen Maler og tapetser Kantine, Catering Kafe’ Merkantilt Kontorfag Jobb Søk Senter Fagbrev: Malerfag Kontorfag Kokkefag DETTE ER DROP INN MODELLEN I EN KJEDING AV TILTAK OG MED KOGNITIV LÆRING TILEGNES; FERDIGHETER, MESTRING OG KVALIFISERING. BOKSEN OSV: UNGDOMMENNE I DENNE BOKSEN HER SLITER VELDIG: HELSESVIKT, SOSIALT SVIKT, ENSOMHET, ISOLASJON OG DEPRESIVE LIDELSER. DET DOKUMENTERES SVIKT I HJELPE-APARATET MANGE HER HAR POTENSIALER FOR RUS, ER I RUSMILJØ, HAR KRIMINELL ADFERD LÆRINGSNETTVERK, NETTVERK OG ØKE SOSIALE FERDGHETER HANDLINGSPLAN – TEORI OG SKOLEFAG OG JOBBSØK JEG JOBBER OGSÅ MED KURS MOT BREDTVEIT KVINNEFENGSEL SÅ JEG KJENNER IGJEN FLERE HER NORGE HAR EUROPAS STØRSTE ANTALL UNGE OVER PÅ UFØRETRYGD – DETTE KOMMER VI TIBAKE TIL. Kvalifiserings- programmet

7 Hvem er dropperne hos oss?
29 personer i alderen år 9 jenter/ kvinner 20 gutter/ menn JA DETTE ER OGSÅ BARN, UNGDOMMER OG NULL ERFARING MED Å ØVE/BLI VOKSNE MEN DETTE ER VÅRE POTENSIELLE ARBEIDSTAKERE Vi viser deg veien!

8 ”Jeg ante ikke at det var så deilig å få ros!” -Daniel 19 år-
JEG MÅ VISE DERE AT DET NYTTER ALLEREDE NÅ!! ELLERS FÅR DERE NEDSATT STEMNINGSLEIE AV DET SOM KOMMER SEINERE HER!! VI FIKK TO HELE SIDER I DAGBLADET 23 NOV 2009 NÅR VI HADDE EN KONFERANSE OM TEMAET MED NAV LEDELSEN I OSLO, BYDELSDIREKTØREN, GEN SEKR. I DEN NORSKE LEGEFORENINGEN. KOLLEGAER FRA ANDRE ATTFØRINGSBEDRIFTER, PRESSE DANIEL 19 ÅR ISOLERTE SEG HJEMME, SPISTE IS, KAKER OG SNOP TIL FROKOST G JORT UTROLIGE FRAMSKRITT ETTER at han STARTA OPP I PROSJEKTET: HASSAN, (20)HAR TATT FØRERKORT OG ER I FAST LØNNA ARBEID SARVAN, (21)FULLFØRT VGS, HAR KOMMET INN PÅ HØYSKOLE HEDDA, (18)ER I PRAKSIS , ER I FERD MED Å FÅ EGEN BOLIG LOUBNA, (19) HAR FÅTT EGEN BOLIG OG ER I GANG MED VGS

9 ”….var så deilig å få ros!”
JA DANIEL GIKK FRA BARE KJEFT TIL BARE ROS!! OG NÅ SPISER’N KNEKKEBRØD OG DRIKKER MELK TIL FROKOST OG HUSKER HVA HAN LÆRER, RART DET DER SIER DANIEL NÅR FIKK DERE ELLER DU ROS SIST ELLER NÅR GA DU NOEN ROS ?? SNU DEG TIL SIDE DAMA ELLER SIDE MANNEN OG SUM 3 MINUTTER PÅ DET… HUSK ROS OG ANERKJENNELSE ER SURSTOFF FOR SJELEN - FOR ALLE UANSETT ALDER!!!!!!!!! Ros og anerkjennelse er drivkrefter for mål og resultat!

10 Involveringspedagogikk
Pedagogisk plattform Involveringspedagogikk Maktfrie valg Sosial ansvarlighet Selvstendig tenkning Relevans DETTE ER VÅRT FAGLIGE STÅSTED OG FORANKRING. SÆRLIG MAKTFRIE VALG OG RELEVANS ER AV STØRSTE BETYDNING; VI TAR NORSK PRATEN, PRAKSIS PRATEN KAFFE PRATEN NÅR DET ER RELEVANT FOR BRUKERN!! DVS. UNGDOMMENE MÅ SJØL VELGE SEG INN I TILBUDET. DET MÅ VÆR PÅ: ”EGET maktfritt VALG” DE SKAL HA EIERSKAP I EGET ØNSKE OM Å VIRKELIGGJØRE EGEN HANDLINGSPLAN!! Vi viser deg veien!

11 Kognitive prosesser for læring, innsyn, forståelse og mening.
Kognitive dysfunksjoner med innlæring, hukommelse og konsentrasjon møtes med Kognitive prosesser for læring, innsyn, forståelse og mening. ALTSÅ: VI MÅ MØTE KOGNITIVE DYSFUNKSJONER MED KOGNITIVE LÆRINGS- PROSESSER: FOR AT UNGDOMMENE SKAL ØNSKE Å ENDRE ADFERD – SÅ MÅ DE FÅ: INNSYN FORSTÅELSE OG DET MÅ GI MENING…. I EGET LIV OG FRAMTIDSHÅP!! DVS. IKKE RUSE SEG, SPISE ÅLREIT MAT KOMME OPP OM MORRAN – MØTE TIL AVTALT TID – FÅ ROS FOR Å MØTE OPP!! OPPLEVE AT DET NYTTER BLI SETT FÅ ANERKJENNELSE!! Vi viser deg veien!

12 Diagnoser 70 % av brukerne er registrert med ulike typer diagnoser som ADHD, Asbergers syndrom, angst, rus og depresjoner OG NORGE HAR FLEST UNGE OVER PÅ UFØRYTELSER I HELE EUROPA…. 15% AV DE SOM FIKK UFØRETRYGD I 2008 ER UNDER 24 ÅR! - OG…. I GRUPPA ÅR ER DET I DAG 94% FLERE PERSONER SOM MOTTAR UFØREYTELSER ENN FOR 10 ÅR SIDEN! ALARM, ALARM!!!!! Vi viser deg veien!

13 Lærevansker 80 % av ”dropperne”
er i henhold til tester(LN) registrert med fra små til omfattende lære- og konsentrasjonsvansker JA DET ER JO NETTOPP DETTA HER SOM ER EN HOVEDÅRSAK TIL DROPPING FRA SKOLEN VI HAR FØLGENDE TESTER HER: ./. Vi viser deg veien!

14 NIVÅ 3: STORE FAGVANSKER NIVÅ 4: EKSTRA STORE FAGVANSKER
NIVÅ 1: INGEN FAGVANSKER 100 ER TOPP SCORE NIVÅ 2: SMÅ FAGVANSKER NIVÅ 3: STORE FAGVANSKER NIVÅ 4: EKSTRA STORE FAGVANSKER NIVÅ 3 OG 4 ER VÅRE DROPPERE! UNDER: RETTSKRIVING LESEHAST. LESE-FERDIG. ORD-FORRÅD -MATTE FORST

15 DANIEL HER: VI BRUKER LOGOS SOM TESTVERKTØY FOR DYSLEKTIKERE
STORE FAGVANSKER OG OVER I EKSTRA STORE FAGVANSKER!! 1,5 ANNET ÅR PÅ SKOLEN OG SKJØNTE IKKE NOE OG HADDE SÅ STOR SELVFØLELSE SOM FRA BAKKEN OG OPP TIL ROMPA PÅ EN FROSK!! I DAG ETTER FEM MÅNEDER: NÅ KAN HAN LESE PÅ EN SAKTE MÅTE OG ER KLAR TIL Å GÅ OPP TIL TEORIPRØVEN SERTIFIKAT. HAN HAR PRØVD DEMO TESTEN PÅ NETTET OG BESTÅTT. HAN HAR FØR STRØKET FLERE GANGER PÅ TRØKK - FØRER PRØVEN

16 Bolig 40 % av ”dropperne” har ikke boligforhold som er i samsvar med det å kunne lykkes i jobb eller utdanning DESSUTEN ER DET FLERE SOM VAGABONDERER BOR PÅ INSTITUSJON OG EI JENTE VI HAR LÅ UNDER BRUA PÅ VATERLAND I OSLO I FLERE DØGN…, ELLER BOR HOS TILFELDIGE ” VENNER” OG HVEM ORKER/ VIL HA EN 17 ÅRING SOM HAR SNUDD DØGNET HELT, DET ER OFTE ET HÆLVETE I HEIMEN.. ALL KOMMUNIKASJON ER KRANGEL, HENT COLAN MIN!! SKRIK OG SKRÅL……. VIL HA ALT SERVERT, LÆRT HJELPESLØSHET OG KREVER NY IPOD OG MP 3 …OG SERVERING PÅ ROMMET FOR DET ER DER DE BOR DØGNET RUNDT.. FORTVILTE FORELDRE SOM HAR GITT OPP Vi viser deg veien!

17 Nettverk De aller fleste ”droppere” har dysfunksjonelle nettverk både innen familie, venner og i det offentlige apparatet. DVS. 0000 NETTVERK INGEN ELLER SVÆRT FÅ SOSIALE RELASJONER OG SVAKE REELLE LIVSERFARINGER Vi viser deg veien!

18 Svikt i ”hjelpeapparatet”
Får ikke psykologisk bistand Får ikke hjelp til bolig Får ikke hjelp til å få orden på økonomi Feil rådgivning om realistiske fremtids muligheter DET ER DETTE VI OPPDAGER NÅR DROPPERNE MØTER OSS. MANGE HA FORSØKT HJELPE: MEN DROPPERNE ER ”GITT OPP” OG INGEN SOM SER DE FØR DET SOM OFTEST BLIR EN BARNEVERN- OG SOSIALTJENESTE SAK - I NAV SYSTEMET. OFTE ER OGSÅ DET FLERE POLITISAKER INVOLVERT MEN DET ER NOE SOM NYTTER DERE – VI KOMMER SNART TIL DET BARE JEG FÅR LIRET AV MEG EN DEL ELENDIGHETS HISTORIER!! Vi viser deg veien!

19 Stress, depresjon, psykisk lidelse * ** ** ***** Stress
Flytsone teori Stress, depresjon, psykisk lidelse * ** ** ***** Stress U TF0RDRINGER E N O S T Y L DENNE KJENNER SIKKERT FLERE HER TIL: FELLES TREKK FOR DROPPERNE ER NULL FERDIGHETER PÅ LIVETS ARENA; MEN STORE UTFORDRINGER PÅ EKSISTENSIELLE LIVSVILKÅR. ”DET Å OVEDRLEVE – ER SAKEN”!! DET FØRSTE VI GJØR ER Å ØKE FERDIGHETER PÅ: AT DE SKAL OPPLEVE Å BLI TATT PÅ ALVOR, BLI BRYDD OM BLI SETT, AT INGEN GLEMMER DEM AT DE HAR EN FAST VOKSEN VEILEDER KONTAKT HVER DAG I 12 TIMER. ALLE HAR MOBIL DET ER BARE Å RINGE OSS – OG EN SOM ALLTID SVARER KNEKKER LESE, SKRIVE KODEN ØKE SELVFØLELSEN, SE DU KAN, GI ROS, ROS, ROS GJØRE EN JOBB OPPLEVE FELLESSKAP, NETTVERK, NETTVERK OG ARBEIDSKAMERATER!!! F FERDIGHETER Vi viser deg veien!

20 Brick in the wall Per dato vil ingen av våre brukere kunne gå inn i gruppebaserte opplegg De har et omfattende behov for individuell, tilrettelagt praksis, opplæring og oppfølging SÅ VI PØSER PÅ MED INDIVIDUELL OPPFØLGING MED DEDIKERTE FASTE VOKSEN PEDAGOGER - SOM KAN DETT MED PÅ JOBBE MED UNGDOMMER ENTEN DE ER I EN TEORETISK ELLER PRAKTISK SAMMENHENG. DET ER IKKE NOE MER FINNE 5 FEIL. VI ER BARE UTE ETTER Å ØVE OG GI DEM OPPLEVELSER I MESTRING – HVER DAG!! ”VI MÅ GRIPER UNGDOMMENE I Å GJØRE NOE RIKTIG HELE TIDEN” PÅ DEN MÅTEN UTVIKLES FERDIGHETER..TRYGGHET..TILLIT TIL SEG SJØL OSV.. TROLIG VÅRT KOOLESTE OG VIKTIGSTE PEDAGOGISKE KNEP!! Vi viser deg veien!

21 Tillært hjelpesløshet
Å stå opp til riktig tid Å holde avtaler Å kunne forflytte seg med offentlig transport Styre egen økonomi Utholdenhet DET ER PÅ DISSE ARENANEN VI MÅ TILFØRE FERDIGHETER SLIK AT DE KOPLER SEG PÅ FLYTSONEN SOM JEG VISTE DERE I FLYTSONE MODELLEN TIDLIGERE Vi viser deg veien!

22 Fremtidsutsikter 1/3 av brukerne vil i uoverskuelig tid ha omfattende bistandsbehov 1/3 av brukerne vil ha noe bistandsbehov over tid 1/3 av brukerne vil trolig være i aktive løsninger I DEN FØRSTE GRUPPA SER VI AT STØTTE OG HJELPE-TILTAK KAN BLI AV EN VARIG ORDNING – DVS FASTE ETABLERTE NETTVERK I DEN NESTE GRUPPA VIL DET VÆRE BEHOV FOR ET DEFINERT NETTVERK ELLER STØTTEAPPARAT ; SOSIALT, MEDISINSK OG/ ELLER PSYKOLOGISK OVER EN TIDSBESTEMT PERIODE. DEN SISTE GRUPPA SER DET UT TIL VIL KUNNE MESTRE LIVET SOM OSS ANDRE VANLIGE UNORMALE MED HÅNDTERBARE DYSFUNKSJONER!! ELLER HVA?? DERE KJENNER VEL TIL AT HAR DU INGEN DIAGNOSE SÅ HAR DU BARE IKKE VÆRT HOS NOK LEGER!!! Vi viser deg veien!

23 Forutsetninger for aktive løsninger
Ordnede bolig forhold Funksjonelle nettverk Økonomisk stabilitet Relevante og meningsfylte sammenhenger NESTE BILDE VIL PÅ EN ANNEN MÅTE BESKRIVE DET HER ./. Vi viser deg veien!

24 Systemteoretisk modell
DETTE ER OGSÅ FORUTSETNINGER FOR AKTIVE LØSNINGER. OG MÅLET ER Å FULLFØRE VIDEREGÅENDE SKOLE OG KOMME I JOBB. FOR EKSEMPEL ER AKTIVT STØTTENDE NETTVERK OFTEST AVGJØRENDE MEN SVIKTER HELSEDELEN OG ØKONOMI, SÅ GENERERES IKKE LENGER HOLDNINGER OG MOTIVASJONEN!!! Vi viser deg veien!

25 Mange DROPPERE har kun lært sosiale relasjoner fra Internett
Mange DROPPERE har kun lært sosiale relasjoner fra Internett! - ingenting fra det vanlige sosiale liv MÅL: å oppleve seg som en betydningsfull person ! Erfare ekte sosiale relasjoner Y.G.T.T.T.P.B. Empowerment YOU GOT TO TAKE THE POWER BACK!! OG EMPOWERMENT DET FINNES INGEN GOD NOK NORSK OVERSETTELSE, MEN JEG VELGER Å SI AT DET BETYR FOR UNGDOMMENE – eller for folk flest - Å TA TILBAKE MYNDIGHET I EGET LIV!! OG SÅ erfare oppleve EKTE OG NÆRE SOSIALE RELASJONER IKKE NETTBASERTE!! - OG DA KAN DET SKJE DET SOM TROLIG ER DEN STERKESTE TRANGEN ET MENNESKE HAR: DET Å OPPLEVE OG ERFARE SEG SJØL SOM EN BETYDNINGSFULL PERSON!!!!!!

26 De droppet ut av skolen, men få ender som de tre her: Med Jobbsuksess.
MEN ALLE TRE ØNSKER SEG NÅ MER SKOLE ELLER Å FULLFØRE VGS Ingen av guttene her har vært i vårt program, men som jeg sa tidligere; noen faller fra eller velger vekk skolen og greier å finne sin egen vei til arbeidslivet – heldigvis!! Deres råd er at 16 åringene bør fullfører skolen!

27 VÅRE RESULTATER: 6 av 9 har hatt suksess!
29 DROP INN BRUKERE: 9 brukere er avslutta 3 ingen aktive løsninger 6 brukere til aktive løsninger: 1 til jobb, 4 til VGS og høyskole 1 til arbeidspraksis 20 er fortsatt i tiltaket 3 PERSONER HAR VI IKE FÅTT TIL NOE SÆRLIG. TROLIG BLEI DE PÅ NY DROPPERE MEN: 6 PERSONER HAR GODE VARIANTER AV SUKSESS DE ØVRIGE 20 ER I EN PROSESS OG PÅ EN VEI MOT AKTIVE LØSNINGER.. OG DERES EGEN MÅLSETTING OM Å FULLFØRE VGS OG JOBB…

28 VEKST bedrifter og ”droppere”- Hva er mulig for dere?
Årlig dropper ca. 1/3 av elever. Dette blir ca DROPPERE. PÅSTAND: finner sine egne veier til utdanning og/eller jobb trenger omfattende individuell bistand I NETTVERK MED KOMBINASJONER AV TEORI, SKOLE OG JOBBPRAKSIS, som for eksempel ”DROP –INN” MODELLEN. 2-3 tusen vil kunne trenge Vekstbedriftenes AB tiltak og varig skjermet sysselsetting i ASVL/ VTA Noen vil dessverre ha en INSTITUSJONELL karriere.

29 KONKLUSJON - SAMMENDRAG
Flest droppere innenfor praktiske fag 7O – 80% registreres fra små til omfattende lære- og konsentrasjonsvansker Per , var det personer mellom år som fikk uføreytelser (10 år før og en økning på 36%!) Mange sliter tungt og reelt med livet sitt 70% har betydelig symptomer på depresjoner mot normalgruppa 15-20%. Spesielt angstlidelser Det er nå stor bredde i kunnskapen om og forståelse for dropperne og noe MÅ GJØRES! Dette er DELS Oslo og Groruddalens TALL VI KAN OGSÅ HEVDE AT DROPPERNE ER ”EN FORTAPT GENERASJON” DET ER FLERE GUTTER ENN JENTER SOM DROPPER UT!

30 HVA MÅ OG KAN GJØRES ? Vi må realisere attføring tidligere!
Tydelig prioritering av de yngste. Veksten i uførhet kan forebygges ved ”Drop inn” modeller Ungdom må sikres reell og rask tilgang til medisinsk utredning og diagnostisk vurdering. MÅLrettet (behandlings)PLAN så raskt som mulig. Ofte avgjørende for vellykket attføring. Mer samarbeid og konkrete prosjekter mellom spesialisthelsetjenesten, NAV, arbeidslivet og attføringsbedriftene og /eller VEKST bedriftene. Viktig med styrket skolehelsetjeneste med godt samarbeid mot fastleger og annet helse- og sosialfaglig personell på tvers . Tidlig intervensjon eller inngripen er et delmål. Vi må realisere attføring tidligere! Den enkelte VIL lykkes!

31 Faglig lokal nettverksbygging!

32 ”Jeg ante ikke at det var så deilig å få ros!” -Daniel 19 år-
LYKKE TIL ALLE SAMMEN!! TAKK FOR MEG…..!!!


Laste ned ppt "Hvordan ”fange opp ungdommer som"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google