Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Helsefremmende og kompetansegivende kost- og livsstilsendrings kurs for personer i et attføringsløp Hva, hvordan og hvorfor?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Helsefremmende og kompetansegivende kost- og livsstilsendrings kurs for personer i et attføringsløp Hva, hvordan og hvorfor?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Helsefremmende og kompetansegivende kost- og livsstilsendrings kurs for personer i et attføringsløp
Hva, hvordan og hvorfor?

2 Billy - november 2006

3 Billy - mars 2007

4 Oddbjørg Var uføretrygdet
Sysselsetting i attføringsbedriften skulle heve livskvaliteten Begynte på kurs jan. 06 Fulgt opp i ett år, - 40 kg Jobber som stuepike, på kjøkkenet og kafeen på Rondablikk Høyfjellshotell

5 Livsstilsendring Endring er mulig Krever hjelp og støtte Veiledning
Kunnskap Vilje Tålmodighet Utholdenhet

6 Libra Helse og Kostholdsorganisasjon
26 års erfaring med vektreduksjon og livsstilsendring Landsdekkende Medlem i Studieforbundet Populus folkeopplysning som igjen har VOFO som paraplyorganisasjon (voksenopplæring) Alt kursmaterialet er utarbeidet i tråd med retningslinjer fra Statens Ernæringsråd, av leger, ernæringsfysiologer og psykologer

7 Målsetting Hjelpe mennesker på attføring tilbake i arbeid, der en av årsakene til redusert arbeidsevne er helseproblemer i forbindelse med overvekt. Gi deltakerne økt kunnskap om ernæring, matlaging, fysisk aktivitet og en ellers sunn livsstil. Motivere til å ta kontroll over sitt eget liv og opparbeide bedre helse og kompetanse.

8 Helsefremmende FØR NÅ Hatt migrene en gang på 7 måneder
Vonde knær og rygg Lukkemuskelen i magesekken Migrene Angst og uro Lav energi, var helt utslått Klarte ikke å følge opp barna på forskjellige aktiviteter Hatt migrene en gang på 7 måneder Har ikke vonde knær eller rygg Angsten og uroen borte Er sterkere i kroppen Har bedre kondisjon Følger opp barna på en helt annen og aktiv måte Husarbeid går som en lek Legen mektig imponert!

9 Realkompetanse Egenerfaring, man kjenner endringer på kroppen
Økt kunnskap om mat og ernæring Praktisk matlaging Matøkonomi Endringskompetanse Mestringskompetanse Digital kompetanse Gjøre sin egen ”svakhet” til sin styrke

10 Formell kompetanse Alle får mulighet til å ta eksamen i Helse- og Sosialfag vg1 – helsefremmende arbeid Dette er det største programfaget innen Helse- og Sosial Bygger på ny læreplan fra 2006 Oppmelding som privatist, eksamen lokalt Alle innsendingsoppgaver (7) blir tatt opp gjennom kurset

11 NKI –Fjernundervisning NKI Fjernundervisning ble grunnlagt i 1959, men med røtter tilbake til 1910, og er Norges største fjernundervisningsinstitusjon, godkjent av Utdannings- og forskningsdepartementet etter Lov om voksenopplæring. De fleste av de lengre studiene er godkjent for finansiering via Lånekassen. I løpet av et år er om lag  studenter aktive ved NKI med kortere eller lengre studier og kurs. De kan velge blant ca 450 studier og kurs, og de blir betjent av ca 60 heltidsansatte og ca 250 deltidsansatte lærere. De fleste studiene tilbys både pr Internett og brev.

12 Kursinnhold Kostholdsveiledning, atferds- og holdningsendring, praktisk matlaging, studiering, fysisk aktivitet og individuelle arbeidsoppgaver Veiing og individuell samtale Gruppesamtale - studiering Undervisning og ukens tema Ukens målsetting Turgåing/matlaging Gruppearbeid

13 Tema Innføring i kostveiledning Fiber og vann Ernæringslære
Matlaging, kjøkkenplan og matøkonomi Fysisk aktivitet Spisetrang, vaner og uvaner Risikosituasjoner og ”motbakker” Mestringskompetanse, selvtillit og veien videre Innsendingsoppgaver NKI

14 Kursinformasjon 3 kurs som går parallelt med arbeidstrening
Grunnkurs, videregående, oppfølgingskurs, helse- og sosialfag vg1 – helsefremmede arbeid (Kan igangsettes i løpet av grunnkurs eller videregående. Flettes inn i kurset). 3 timer per uke à 10 uker, samt forsamtale Oppfølgingskurs er hver andre uke og etter hvert månedlig. Kursdeltakere får studieplan og fagplan Alle kursledere som skal holde kurs får opplæring

15 Kursavgift grunnkurs Kursvarighet 30 timer
Med for og etterarbeid 60 timer Kurslederlønn ,- per deltaker Libras provisjon 660,- Prosj.lønn, dok, porto 2000,- Til sammen Libra 5460,-

16 Tilleggskostnader NKI – Helse- og Sosialfag 1800,-
Utgifter til mat ,- Kokebok ,- 10 pk GG helseklibrød ,- Omega ,- Omron steg teller ,- Samlet kursavgift ,-

17 Kursavgift videregående kurs og stabilisering
Her faller utgiftene til kokebok, steg teller og NKI bort (fortsatt mulig å begynne på helsefremmende arbeid) Samlet pris 6000,- Kursavgiften vil evalueres ved års slutt

18 Når og for hvem? Oppstart høsten 2007
Personer i attføringsløp som vil ha nytte av livsstilsendring og evt. eksamen i vg1 – helsefremmende arbeid Etablere kontakt mellom de attføringsbedriftene som ønsker kurs med Libra – (liste) Attføringsbedriftene søker NAV om finansiering


Laste ned ppt "Helsefremmende og kompetansegivende kost- og livsstilsendrings kurs for personer i et attføringsløp Hva, hvordan og hvorfor?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google