Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Av Karen Christine Biørn-Lian

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Av Karen Christine Biørn-Lian"— Utskrift av presentasjonen:

1 Av Karen Christine Biørn-Lian

2

3 Briefing Kunden ønsker å starte en butikk spesielt for hund, med et helhetlig og tydelig visuelt konsept. Butikken skal signalisere høy kompetanse, vennlig service og egne merkevarer med god kvalitet til attraktive priser. Ut fra dette anbefaler jeg å profilere seg spesielt mot valp og unghund, et usnobbete og ryddig konsept med tydelig naturforankring i designet

4 Markedet i bilder, andre butikker
Dyrest, butikker tilknyttet vetrinær-virksomhet I mellomsjiktet, ”prisbevisst” kvalitet Uttalt lavprisprofil

5 Hvem er konkurrentene? Veterinærer med eget butikkutsalg, Buddy som største kjede, Zoo-1, nettforhandlere og en del mindre kjeder og frittstående butikker. Dagligvarehandelen har også en del av markedet. De fleste konkurrentene tilbyr produkter til mange dyreslag, enkelte nettforhandlere er mer spesialiserte, som , og ( liten hund) Tilgjengelighet hos konkurrenter: De fleste litt større kjøpesentra har en dyrebutikk, men mange tettsteder og byer har også dyrebutikk i nærheten av sentrum.

6 Konkurrentenes produkter representert ved fôremballasje
Hos veterinæren finner en kvalitetsfôr, og også et bredt spekter diettfôr for ulike sykelige tilstander. Glidende overgang til dyrebutikk sortiment I dyrebutikken I dagligvarehandelen

7 Målgruppen:Det er nærmere 450000 hunder i Norge
Målgruppen:Det er nærmere hunder i Norge. Av disse vil det være bortimot hunder under 2 år (valp og unghund) Eierne av disse hundene er hovedmålgruppen vår, men også de resterende vil kunne handle det de trenger hos oss. Når vi fokuserer spesielt på valp og unghund er det for å knytte til oss kundene i oppstart av hundeholdet, og arbeide oss inn i kundegruppen og opparbeide lojalitet.

8 Viktig for målgruppen:

9 Kjedene Buddy og Zoo1 har et tydelig fargespråk på sine hjemmesider
Kjedene Buddy og Zoo1 har et tydelig fargespråk på sine hjemmesider. Dette er en måte å profilere seg på som virker fornuftig. Mitt forslag bør spille på noe av det samme, og få et tydelig eget uttrykk. Observasjon av interiør i dyrebutikker går i retning av at det ofte er relativt mørkt, og ofte ganske kaotisk. Mange produkter på litt liten plass gir et rotete inntrykk. Det er god grunn til å anta at kunden ønsker seg en oversiktlig butikk der det er lett å finne fram, med god skilting og markering av hvor de ulike produktene befinner seg. Kunden kan ikke ta hunden inn i butikken. Det må derfor være mulig å prøve produktene på modeller. Butikkeksteriør og interiør må ha et lett gjenkjennelig form og fargespråk. Egne merkevarer må skille seg tydelig ut i emballasje og/eller design. Kunden skal forbinde navnet og butikken med kvalitet og produkter som er verdt prisen. Produktene som er designet av oss skal ha egenart og samtidig ha tidsriktig utforming, slik at de kan forventes å kunne integreres i hundeeierens øvrige stilsmak. Kunder med hund er pga turgåing sannsynligvis mer ute enn gjennomsnittsbefolkningen. Dette kan man spille på i utvikling av konseptet.

10 Noen aktuelle produkter

11 Eksempler på konsepter fra andre bransjer

12 Idèer for konseptet Fargesamhørighet i butikkinteriøret Natur? Pels? Mer urban? Varm og relativt lys? Gå igjen på nettside, annonser, vindusdekor. Navn og logo: Konkret? Konstruert navn? Har navnet noe å si for utformingen av logo? Slagord: Spille på pris? Kvalititet? Følelser? Kunnskap? Typografi. Streng? Moderne? Enkel? Organisk?

13 Konkretisering, barnet må ha et navn!

14 Parallelt, idéutvikling logo

15 Jobbet med ulike utforminger, valget falt på fonten Teen, organisk, leken og uten seriffer

16 Fargeholdning, kollasj-skisser
Pelsfarger med kontraster  For likt Buddy? Mer gyllent, lysere helhet Natur og tre 

17 Konseptets bærende idèer
Hovedvekt på lyse farger,- varmgul, beige dertil mørkrød og innslag av skognatur til interiør. Åpent, oversiktlig med god merking av varehyller. Alltid egne modeller for å kunne prøve ulikt utstyr på hund for riktig størrelse. Fargene følges opp i annonser, infoskriv og på nett. Logoen som dekorativt element på egne merkevarer, merkelapp og skilt. Slagordet: Det gode hundelivet begynner hos oss rommer både kvalitet i utvalg og at de ansatte kan sitt fag. I tillegg gir det assosiasjoner til å ha det hyggelig med hund.

18 Butikk, lyst, varmt og åpent interiør, skisse

19

20 Designelementet : Logoen har et designelement som kan brukes i alle farger og i mange sammenhenger. Dette gjør egne merkevarer lette å skille fra andre produkter på markedet. Elementet går også igjen på de ansattes T-skjorter, og merkelappen

21 Eksempler på produktene

22 Merkelapp til egne merkevarer

23 Emballasje for egne merkevarer: Man ønsker å signalisere kvalitet
Emballasje for egne merkevarer: Man ønsker å signalisere kvalitet. Det er naturlig å legge seg opp mot ”veterinærstandard”. Mange av disse emballasjene har et betydelig innslag av hvitt. Det er også behov for å fargedifferensiere for ganske mange ulike typer fôr. Det er viktig at butikken følger opp med god merking. Egen hylle for hver aldersgruppe, og for diettfôret.

24 Forslag til differensiering av emballasje

25 Du er ute…

26

27


Laste ned ppt "Av Karen Christine Biørn-Lian"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google