Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NyGIV Hvordan kan NyGIV bidra til at flere gjennomfører videregående opplæring? Sheila Benestad, prosjektleder Overgangsprosjektet i Vest-Agder.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NyGIV Hvordan kan NyGIV bidra til at flere gjennomfører videregående opplæring? Sheila Benestad, prosjektleder Overgangsprosjektet i Vest-Agder."— Utskrift av presentasjonen:

1 NyGIV Hvordan kan NyGIV bidra til at flere gjennomfører videregående opplæring? Sheila Benestad, prosjektleder Overgangsprosjektet i Vest-Agder

2 Gjennomføring I Videregående opplæring  NyGIV  NyGIV er et treårig prosjekt som har som mål å etablere et varig samarbeid mellom stat, fylkeskommuner og kommuner for å bedre elevenes forutsetninger for å fullføre og bestå videregående opplæring.

3 NyGIV NyGIV består av tre deler: Gjennomføringsbarometeret  Statistikkprosjektet i NyGIV skal utvikle og legge til rette et felles statistikkgrunnlag og indikatorer for vurdering av om vi oppnår målene. Ingen lokal prosjektleder. Oppfølgingsprosjektet  Oppfølgingsprosjektet handler om å styrke samarbeidet mellom skoler, den fylkeskommunale oppfølgingstjenesten (OT), fagopplæringen og NAV for å få på plass et strukturert, samordnet og målrettet system for unge som står utenfor opplæring og arbeid. Målet er å få ungdom utenfor ordinær opplæring og arbeid å motiveres tilbake til videregående opplæring eller til arbeid. Prosjektleder i VAF: Johanne Benitez Nilsen Overgangsprosjektet  Overgangsprosjektet har som mål å skape permanente samarbeidsrelasjoner mellom kommunene og fylkeskommunene om de svakest presterende elevene. Tiltakene i prosjektet har som mål å øke elevenes motivasjon for, og evne til å gjennomføre videregående opplæring. Prosjektleder i VAF: Sheila Benestad

4 Gjennomføring 2005-2010

5 NyGIV NyGIV sommeraktiviteter:  • Livsglede for alle   • Dette er aktiviteter tilknyttet sykehjem i hele Vest-Agder i perioden 1.-14. august 2012. Ungdommene får et GROMT-kurs, og vil ellers bidra med gode sosiale aktiviteter for eldre beboere på sykehjem. Elevene får en godtgjøring på 100 kr dagen. Vår samarbeidspartner her er Livsglede for eldre.  • 5.-10 august; opphold på Skiringssal folkehøgskole • Dette er en forberedelse til videregående skole med en god kombinasjon av teori og sosiale aktiviteter. Elevene møter andre ungdommer fra Vest-Agder, Aust-Agder og Vestfold som skal begynne på videregående skole. Begrenset antall plasser. • Ungdomsbedrift • Her skal elevene få være med å etablere en ungdomsbedrift, og det blir reelle muligheter til å ta ut utbytte ("lønn"). Det vil bli en etableringsdag på begynnelsen av sommeren, og produksjon og salg av produktene første halvdel av august. Bransje: elevene er med og bestemmer noe selv; men produksjon og salg av mat og byggesett/vaktmestertjenester kan være aktuelt. Ca 1.-14. august 2012. • Sommerskole • I Kristiansand vil vi tilby sommerskole på dagtid. Dette er en forberedelse til videregående skole med hovedvekt på lesing, skriving, regning og studieteknikk, med noen praktiske og sosiale aktiviteter. Undervisningen vil foregå i fem dager kl. 8.30-12.30 med påfølgende lunsj og aktiviteter. Etterpå blir det tid til en tur på stranda, eller andre aktiviteter. Undervisningen vil foregå på Kvadraturen skolesenter i Kristiansand 6.-10. august. Søknadsfrist 1. mai.

6

7 Livsglede Livsglede for alle…  Gode opplevelser for eldre og unge!  De unge får noen gode erfaringer som styrker deres kjennskap til eldreomsorg og arbeidsliv, samtidig som det styrker deres selvfølelse  Vi øker gjennomføringen i vgo  Vi bidra til rekruttering til helse- og omsorgssektoren Den tyngste børa ber den som inga byrde ber Jan Magnus Bruheim


Laste ned ppt "NyGIV Hvordan kan NyGIV bidra til at flere gjennomfører videregående opplæring? Sheila Benestad, prosjektleder Overgangsprosjektet i Vest-Agder."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google