Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

AMFI LILLEHAMMER.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "AMFI LILLEHAMMER."— Utskrift av presentasjonen:

1 AMFI LILLEHAMMER

2 Amfi Lillehammer Oppstart for et fantastisk kjøpesenter i ”indrefileten” av Lillehammer Sentrum er endelig klart. I tillegg til flere innganger fra gågaten, blir det innganger fra gateplan i Nymoesvingen og Wiesesgate, i tillegg til parkeringsplan. Rammetillatelse er klar, utbyggingsavtale med kommunen er signert, byggeentreprisen er klar, og grunnerverv er avtalt. Senteret er tegnet av Plan og Prosjekt AS. Løsningen av butikkene og kjøpesenterlokalene er tegnet av AMB Arkitekter og Amfi Drift AS. Dette bør bli det foretrukne alternativet for de beste aktørene innen handel.

3 Amfi Lillehammer Kjøpesenteret blir beliggende i Kvartal 69, hvor eiendommene beliggende i Storgata 76, 78, 80, og 82 inngår. Senteret fyller alt areal innover disse eiendommene ned mot Wiesesgate og Nymosvingen, hvor senteret også får innganger og innkjøring til parkeringskjeller. Byen Lillehammer er veldig godt egnet for å lansere et sterkt og godt kjøpesenter.

4 Amfi Lillehammer Kjøpesenterets fasade befinner seg i de beste beliggenhetene i gågata. I tillegg blir det vinklet nedover mot Wiesesgate og Nymosvingen, med gode adkomstløsninger for biler, i tillegg til parkering. Det blir et glassoverbygg som binder bygningene sammen, og som vil gi et lyst og trivelig miljø i kjøpesenteret, i alle årets sesonger.

5

6 Gågata i Lillehammer Gågata i Lillehammer er nylig kåret til landets beste, og har en helt egen posisjon som gågate. Det er i tillegg store forventninger til ytterligere aktiviteter for å promotere byen. Ungdoms-OL, ”Lillyhammer” og felles søknad om vinterolympiade står her sentralt. Gågata i Lillehammer og hele regionen, har stort innslag av turister året rundt. Lillehammer er også ”base” for store arrangement, festivaler, messer og mesterskap som trekker store mengder handlende til byen. Eksempler her er; Birkebeinerrennet, Birkebeinerløpet, Birkebeinerrittet, Inga-låmi, Nordisk Litteraturfestival, Døla Jazz, Ulike turneringer og cuper osv. Se nærmere på:

7 Julehandel i gågata

8

9 Amfi Lillehammer Utviklingsarbeidet har tatt 5 år, og det er nedlagt et svært omfattende arbeid frem til dagens planlagte senter med godkjente planer. At man nå har kommet i en posisjon hvor man har muligheten for å få til en samlet løsning for kvartalet, er en svært unik situasjon for sentrum i en by.

10 Butikker og arealer Senterets areal blir på m2, hvorav parkeringskjeller utgjør m2 (79 plasser). Se eget punkt om parkering. Amfi vil ha ansvaret for utleie og drift. Planløsning av de ulike etasjene, samt arealoppgave, hvor fordelingen mellom eksisterende arealer og nybygg også fremgår, er utarbeidet. Mulighetene for påvirkning er gode.

11

12

13

14

15 Hovedpunkter om nybygg kontra eksisterende bygninger
Alle fasader og lokaler mot gågata beholdes i det vesentlige slik de er i dag. Ned mot Wiesesgate/Nymosvingen blir det hovedsakelig ny bebyggelse. Det bygges nytt parkeringsdekke med 79 plasser en etasje med innkjøring fra Wiesesgate / Nymosvingen. På gateplan i Wiesesgate, vil en plassere en relativt stor dagligvareforretning på ca m2. Her er det aktuelt med ytterligere 2-3 forretninger, som kan komplettere dagligvarekonseptet som blir valgt. Kundeadkomst vil her bli fra ytterligere 2 muligheter. Fra et stort oversiktlig areal i 1. etasje ned fra ”Gågata”, samt fra trapp/heis i parkeringsetasjen. Det er på dette planet at varemottak/avfallsrom etc. blir plassert.

16 Hovedpunkter om nybygg kontra eksisterende bygninger – forts.
Gateplan fra ”Gågata” tar utgangspunkt i dagens eksisterende forretninger. Dette er Bik Bok, Til Bords, Bianco sko, Libris, Christiania Glassmagasin, og One Hand Clapping ( kaffebar ). I tillegg til hovedinngang, som blir mellom 2 av bygningene i gågata, vil kundestrømmen styres inn gjennom de etablerte forretningene og innover i senteret. I midten, under glassoverbygget, blir det attraktive soner for servering og salg. 2 eldre trehus blir inkorporert i senteret. Dette på grunn av vernebestemmelser, men det vil gi senteret en helt unik og spesiell atmosfære. 2. etasje får en veldig god synbarhet, og logisk adkomst fra gateplan. Rulletrapper, heis og trapper. 3. etasje vil i hovedsak bli benyttet til sosiale rom, kontorer og lignende.

17 Parkering Parkering i ”sentrum av sentrum”, er alltid en utfordring. Likevel er kapasiteten innenfor kort gangavstand veldig bra. I selve senteret blir det 79 plasser under bakken, og i gateplan ved Rica, er det ca. 45 plasser. Innenfor 1-2 minutters gange, er det ca. 400 plasser (Stortorget, Øya parkeringshus, DNB, Mølla, Kirkegt og Mesna Senter). Innenfor området av 3-5 minutters gange, er det ytterligere ca plasser for publikum.

18 Løsning av kjøpesenter – arkitekter mv.
AMB Arkitekter AS og Amfi Drift AS er spesialister på gode løsninger av kjøpesentre og har bistått selskapet. Det gjenstår fortsatt noen justeringer for optimaliseringer av løsninger, men grunnlaget så langt er meget bra.

19 Utleie Sentrum i Lillehammer fungerer godt handelsmessig.
Kjøpesenteret vil bli plassert i det aller mest attraktive deler av sentrum. Samtidig er sentrumshandelen ganske tradisjonell, med tradisjonelle åpningstider og ganske konservative markedsfilosofier. Her ligger det et stort potensiale for et attraktivt senter. Utbyggerne har benyttet ekspertise fra et av Norges største driftsselskap for kjøpesentre, Amfi. Basert på sine erfaringer, og kontakt med potensielle leietakere, vurderer de mulighetene for å fylle senteret med attraktive leietakere som gode. Leievilkårene vil være konkurransedyktige med attraktive kjøpesentre i Mjøsbyene. Dette selv med den helt unike beliggenheten, og de særegne og fordyrende elementer som byggingen i sentrum innebærer.

20 Kontakt Det legges opp til at en snarlig kan avklare interesse for å leie lokaler etterfulgt av konkrete tilbud om leie. Kontaktperson er Dag Helge Setekleiv i Amfi Drift AS: Tlf  388 Storgaten Kjøpesenter Lillehammer : Kristoffer Ringerud Tlf


Laste ned ppt "AMFI LILLEHAMMER."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google