Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vi er en Solvennbarnehage!

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vi er en Solvennbarnehage!"— Utskrift av presentasjonen:

1 Vi er en Solvennbarnehage!

2 Solvenn– Kreftforeningens verktøy til barnehagene
for å hjelpe barnehagene med å ta vare på de gode rutinene for solbeskyttelse …. eller med å lage nye! Solvenn-konseptet ble utviklet i 2008 Over 1400 barnehager er med!

3 Vi er en Solvennbarnehage
Her kan barnehagen legge inn egen tekst: Når ble dere Solvennbarnehage? Hvor hadde dere hørt om Solvenn-konseptet Hvorfor valgte dere å bli Solvenn-barnehage? Skriv inn det som passer og fortell foreldrene om hvorfor dere er Solvenn-barnehage. Stikkord: Vi ønsket å få hjelp til å lage bedre rutiner for solbeskyttelse, vi ønsket å få tips til hvordan vi kan tilrettelegge uteområdet så vi får mere skygge, vi ønsket å få tilsendt nyhetsbrev med råd om solbeskyttelse, konkurranser og forslag til aktiviteter, vi ønsket å få tilsendt informasjonsmateriell om solbeskyttelse.

4 Å være Solvenn- barnehage betyr å ha gode rutiner for solbeskyttelse!
Kreftforeningens forslag til gode solrutiner Solvennbeviset henger i garderobene Fortell om Solvenn-beviset som henger i garderobene. Har foreldrene sett disse? Og hva synes de om de ti punktene?

5 Forslag til gode solrutiner:
I vår barnehage er vi glade i sola, men verken voksne eller barn skal behøve å bli brent Vi tar pauser fra sola og sørger for at aktiviteter og lek kan skje i skyggen Vi passer på at barna har på solhatt og lette klær På formiddagen smører vi barna med solkrem minst faktor 15 før de går ut Vi smører barna på nytt hvis de har svettet mye eller badet Vi informerer foreldrene om barnehagens solrutiner og minner dem om at barna i sommerhalvåret skal ha med solkrem og solhatt Vi har ekstra solkrem, solhatt og skiftetøy og passer på at alle barna er beskyttet mot sola Vi er gode rollemodeller for barna ved at de voksne også beskytter seg i sola Vi sørger for nok skygge på uteområdene og kontakter kommunen/barnehagens eier ved mangel på skygge Vi vurderer barnehagens solrutiner en gang i året og gjør endringer ved behov Alle Solvennbarnehager har fått tilsendt et Solvennbevis med forslag til gode solrutiner. Hvordan passer disse punktene for deres barnehage? Diskuter de ti punktene i Solvennbeviset med foreldrene og hør hva de synes om disse rutinene. Kanskje er det noe dere vil gjøre annerledes i deres barnehage? Skal barnehagen kjøpe inn felles solkrem, eller skal hvert barn ha med sin egen krem? Blir barna smurt før de leveres, eller skal barnehagen gjøre dette på morgenen? Og hvor ofte vil foreldrene at barna skal smøres? Bruk foreldremøtet til å finne frem til hvilke solrutiner dere skal ha i deres barnehage.

6 I vår barnehage har vi disse rutinene
Her fyller barnehagen inn egne rutiner, setter inn egne bilder etc.. Det er viktig med gode rutiner slik at både barn og voksne kan nyte solrike dager ute – uten å bli solbrent! Solbeskyttelse er ikke bare solkrem, men det handler også om når og hvor barna spiser, om barna har mulighet for å leke både i solen og i skyggen og om å få barna til å forstå hvorfor de må beholde klærne på eller ha noe på hodet. Lag en oversikt over hvilke rutiner dere vil ha i deres barnehage og heng den opp i garderoben.

7 Vi får nyhetsbrev 3-4 ganger i året råd om solbeskyttelse konkurranser
forslag til aktiviteter og oppgaver kan lastes ned på Kjenner foreldrene til nyhetsbrevene? Kanskje dere vil videresende nyhetsbrevene til foreldene? Eller dere kan legge dem på barnehagens hjemmeside. Nyhetsbrevene kan også lastes ned fra Kreftforeningens hjemmesider, (For helsestasjoner, skoler og barneahager)

8 Hvorfor er solbeskyttelse viktig?
Vondt å bli solbrent- for liten og stor Norge på verdenstoppen når det gjelder antall tilfeller hudkreft i året. Årsak: overdreven soling og dårlige solvaner Barnehagen et godt sted å skape gode solvaner Gode vaner tidlig i livet tas med videre! Norge ligger på verdenstoppen når det gjelder antall tilfelle hudkreft i året. Det skyldes ofte overdreven soling og dårlige solvaner. Så hvordan skaper vi gode solvaner, slik at vi unngår å bli solbrente og øke risikoen for å få hudkreft?  HMS-arbeid i barnehagen er en god start- i Solvennbarnehager. Gode vaner barna får når de er små, tar de ofte meg seg videre i livet. Barnehagen spiller derfor en viktig rolle! Les mer på

9 Mer informasjon om solbeskyttelse?
Kreftforeningens nettsider:

10 Kreftforeningens nettsider www.solvett.no
Fortell foreldrene om Kreftforeningens nettsider, Under lenken For helsestasjoner, skoler og barnehager finner de informasjon om Solvennbarnehager.

11 En liten film om solvett
(Klikk på bildet og se film om solvett!)


Laste ned ppt "Vi er en Solvennbarnehage!"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google