Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Året som gikk.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Året som gikk."— Utskrift av presentasjonen:

1 Året som gikk

2 Forskjellen mellom mann og kvinne ;- )

3 Ut og spise Når regningen kommer, slenger Bjørn, Kåre og Kjetil 500 spenn hver i pøsen, selv om regningen bare er på 1200 kroner. Ingen av dem har mindre sedler og ingen vil si at de vil ha penger igjen. Når jentene får regninga, er det rett frem med kalkulatoren.

4 Penger En mann er villig til betale 100 kroner for en ting som koster 50 kroner, dersom han trenger den. En kvinne betaler 100 kroner for en ting som koster 120 kroner, selv om hun ikke trenger den. Den var nemlig på salg.

5 Bad En mann har seks gjenstander på badet. Tannbørste, tannkrem, barberhøvel, skum, såpe og håndkle. En kvinne har gjennomsnittlig 337 gjenstander på badet. En mann klarer til nød å gjenkjenne 15 av disse.

6 Krangler En kvinne må ha siste ord i en krangel Alt en mann sier etter dette, er begynnelsen på en ny krangel.

7 Fremtiden En kvinne bekymrer seg over fremtiden til hun får en mann. En mann bekymrer seg aldri over fremtiden helt til han får en kone.

8 Suksess En suksessfull mann er en som tjener mer penger enn det kona klarer å bruke. En suksessfull kvinne er en som klarer å finne en slik mann.

9 Ekteskap En kvinne gifter seg med en mann og regner med at han skal forandre seg. Men det gjør han ikke. En mann gifter seg med en kvinne og regner med at hun ikke forandrer seg. Men det gjør hun.

10 Bekledning En kvinne vil dresse seg opp for å shoppe, vanne blomstene, tømme søpla, svare telefonen, lese en bok og hente posten. En mann vil dresse seg opp for sitt eget bryllup og begravelse, dersom han ikke klarer å vri seg unna å delta.

11 Naturlig frisk Menn våkner like duggfriske og vakre som da de la seg. Kvinner vil på mystisk vis bli stygge i løpet av natten.

12 Barn Ah, barn! Kvinner vet alt om sine barn. Alt fra tannlegetimer til kjærester, bestevenner, livretter, barnets hemmelige drømmer og håp for fremtiden. En mann konstaterer at det bor noen kortvokste mennesker under samme tak som ham.

13 4 typer medarbeidere v/ Helle Hedegaard Hein
Primadonna er en som arbeider for et høyere formål – en som setter høy standard for sitt arbeid. Primadonnaer er førstedamer – enestående – og de rundt dem er ikke alltid like enestående. Prestasjonstripper – mye av det samme, men har bare seg selv som formål. Pragmatikere – som skiller mellom arbeid og privatliv Bandittene – lønnsmottakerne – som går på arbeid for å tjene så mye som mulig for å gjøre så lite som mulig.

14 Hvordan ledes Primadonnane 
Det sies at de er ledelsesresistente, men saken er at de trenger en spesiell type ledelse. De trenger bl.a. noen som har visjoner og som anerkjenner deres kvaliteter og ferdigheter.  Primadonnaer kan nekte å være på scenen samtidig… Primadonnaer bruker hver dag til å løse komplekse oppgaver. De elsker å bli og å være frustrert av å bli stilt store krav/forventninger til. De blir motivert av det. Ledelse handler derfor også om å presse og utfordre. Primadonnaer søker anerkjennelse hos dem de har respekt for (som kan mer/er bedre enn dem selv) og det er ikke nødvendigvis deres leder.

15 Hva er det viktige en leder kan by på i forhold til primadonnaene?
Å vise at de har et hjerte og et moralsk kompass. Det forventer en primadonna. Som leder må man få det de byr på til å bli til noe enda bedre og mere. Det er utrolig krevende å se etter det gode som man vil ha mer av. Men det er det man må gjøre. 

16 Året som gikk BRA!!

17 Balanse 2010, NAV, Lederreisen til Åstjern, Mange møter -> målet er at alle er PUF = inspirasjon, Orgplan, Samfunnsplan, Kulturplan, Teknisk plan, Grønn energikommune, Harestua sentrum, Hadelandsparken, Rv 4, Roa sentrum, Politiske møter, KS, Stillingsbanken, Årsmelding, Tertial, Budsjett, Planforum, Dagbok, Stiftelsen, Lederkonferanser, Ansattedagen, 1 for 2 i regionrådet, Medarbeiderundersøkelsen, HE, Ny pbl og planstruktur, Kvalitetskommune, tjenestestedbesøk, Bioreg, Vanndirektiv, Nødetater, Harestua gamle skole. Vedlikeholdspakken, Lunby, Solhaugen, Kalvsjøboliger, Kalvsjøbhg, Lupro, VO og Søndre Oppdalen,

18 Det var julebord

19 Økonomidager, adm program i skolen, kontorløsning rådhuset, tilsyn på barnevern, barnehage, beredskap, barneboliger, plo og skole, kompetansefastsettelse, Lese og skriveplan, barnehageteam, Rogersavn, Spespedtildeling, Harlemhytta, Kontrollutvalget, IKT leder, vedtatt arbeidsgiverdokument, Fellestjenesten, Fauske, 20/80, utbygging Grua og Liåker, Skjønnsmidler, Savner Eigil, Lønnsoppgjør, Vedtatt fleksitid og arbeidstid, Samplan, Delskifte kropp, Pandemi og frivillighet, Trepart, Juridiske rammeverk, Thommas Nordahl, Valg, Informasjonssikkerhet, Sykhuset Innlandet, Idrettshall Harestua, Ordfører/rådmannsmøter, fem stjerner, Seniorløsninger, Eiendomsskatt, Vedlikeholdspakken, Budsjett 2010, Utvikling 2012,

20 Lister meg inn i det offentlige rom... Facebook, Blogg…
Jeg som rådmann Lister meg inn i det offentlige rom... Facebook, Blogg…

21 Bakspill Primadonnaer kan ty til ”bakspill” (avledende kroppsspråk) for eksempel for å forhindre fallet fra primadonna til bare donna. Bakspill stjeler fokus. Hvert samvær og møte kan punkteres av bakspill – Sittestilling, pcbruk, fokus, blikkbruk, oppmerksomhet, detaljer

22 Utviklingen går videre…
Hva har vi Målkartene svarer Hvem har vi? Kompetansefastsettelse og MAS svarer Hvor vil vi? Kommunedelplanene svarer Hvilke muligheter har vi da? MBU ledelse!

23 Medarbeiderundersøkelsen
C&Z praktiserende Rådmann 1 dag i mnd på tjenestested K-sjef en gang i året på fellesmøte Tydelig kommunisere prioriteringer/leserinnlegg Blogg, Avis, Hjemmesider, Julehilsen til T-steder Lojalitet Begge veier! Ledere har en salgsjobb Forventningsavklaring Vi kultur er å fortelle hverandres gode historier Politikere som ”ambassadører”

24 Når gjelder det å følge med…
Planprosess Når gjelder det å følge med…

25 Overordnet planprosess i Lunner kommune 2009-2019
Plangruppe Strategi og plandag Handlings- strategi- vedtak K-styre Rullering K-planer Utvikling 2012 Trepart Utvikling 2012 Trepart KPG Høring Handlings- strategi- vedtak K-styre Statsbud. Rammevilkår Oppdatere Handlings- program Årets prioriterings valg Ø-plan Høring Utvikling 2012 Trepart Vedtatt K-styre (Budsjett) Plangruppe Oppdatering K-planer Kvalitet Lovlighet Styring

26 Heldig er jeg som en gang i blant får se:
Maia og Trine når bålet brenner ved Kalvsjø bhg Skihopp i Harestua bhg Borghild når vi vasket Harestuabasenget Aud på grusveier med hjemmesykepleien Lavotur på Gamleskolen bhg og røroversikt med Ingvald Nils Magnus og Frode når vi så elever på LUS og Gruaskolen Anne innbyggerbehandler bygg, når vi ”flykter” til Galdhøpiggen, Hans Ivar fagforeningsarbeide, Pufere puffer meg videre, Anders som ordfører, politikere og… Skileik og SFO på Harestua Byggesak i og på Areal

27 Arbeidsgiveren Lunner kommune
Tema på hvert personalmøte i 2010

28

29 Bruker Medarbeider Målstyrt Balansert Undring Åpenhet Støtte Dialog
Visjon Det gode liv lever vi bedre i Lunner! Nær naturen – nær byen! Sannhet Forventet og! anerkjent lederskap. Bruker Medarbeider Form Målstyrt Balansert Undring Verdi Åpenhet Støtte Dialog Lojalitet Verktøy & arena Leder- konferansen Intranett (åpent) Ledermøte fag Felles litteratur Medarbeidersamtale Ledernettverk Dialogmøte fagf. Lederreisen Ansattedagen Internett Målkart ”Dagbok” Lederprat Lønnssamtale Lunique PUF

30 Viktige ord blir da…. Det er lov å gjøre feil Involver de berørte
Men alle feil skal være nye Involver de berørte Din neste er kompetent Demokratiser fagligheten Lag arenaen; tid, sted og agenda Munn til munn metoden er best Veien blir til hvis man går Ikke VM, men jakt på god praksis. C og  Z, hør og bli hørt

31 Og en trivelig oppladende god jul.
Så godt nytt år!! Og en trivelig oppladende god jul.


Laste ned ppt "Året som gikk."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google