Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Er du interessert i nyskaping og innovasjon, og kan tenke deg å være en del av et positivt miljø av engasjerte studenter? www.startoslo.no.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Er du interessert i nyskaping og innovasjon, og kan tenke deg å være en del av et positivt miljø av engasjerte studenter? www.startoslo.no."— Utskrift av presentasjonen:

1 Er du interessert i nyskaping og innovasjon, og kan tenke deg å være en del av et positivt miljø av engasjerte studenter?

2 Hvem er vi? Start Oslo er en studentorganisasjon som jobber med å fremme nyskaping, innovasjon og entreprenørskap blant studenter i Oslo og omegn. Dette gjør vi gjennom å arrangere kurs, konkurranser og foredrag, samt mye sosial moro! I dag består Start Oslo av engasjerte studenter fra Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo, Handelshøyskolen BI, Markedshøyskolen Campus Kristiania og Universitet for miljø og bioteknologi. Start Oslo er en del av paraply- organisasjonen Start Norge, som består av ca. 15 lokallag fordelt over hele landet og disse representerer en tverrfaglig og flerkulturell studentorganisasjon. Vi håper nysgjerrigheten din bringer deg en liten tur gjennom vår presentasjon av hva vi konkret gjør og hva vi har å tilby våre medlemmer. Ha en ellers strålende dag! fra alle oss i Start Oslo

3 Samarbeidspartnere Høgskolen i Oslo, Handelshøyskolen BI, Markedshøgskolen CK, Universitet i Oslo og Universitetet for miljø- og biovitenskap. Er Start Oslos primære samarbeidspartnere, og disse gjør gjennom økonomisk støtte, driften av Start Oslo mulig. Oslo Teknopol IKS er et interkommunalt selskap som er eid av Oslo kommune og Akershus fylkeskommune. De arbeider med regional næringsutvikling og profilerer Osloregionen som en internasjonal nærings- og kunnskapsregion. Oslo Teknopol er samarbeidspartner i forbindelse med Gründerjakten under Oslo Innovation Week. Induct is the first truly integrated Web-based service that supports custom design, management, and measurement of the entire open innovation process. Tekna er en Teknisk-naturvitenskapelig forening, og er den største foreningen i Akademikerne. Foreningen har medlemmer med masterutdanning innenfor teknologi og naturvitenskap, i forskjellige yrkessituasjoner og med ulike interesser. Tekna er samarbeidspartner til Venture Cup. Tekna bruker Venture Cup sin arena til å dele ut den årlige Teknas Innovasjonspris. Zacco er ett av Europas ledende konsulentselskap innen immaterielle rettigheter. Zacco har bistått Start med blant annet svært gode foredrag rundt patent og varemerke. Zacco gir også alle Start medlemmer gratis veiledning til hver forretningsidé. Innovasjon Norge tilbyr tjenester og programmer som skal bidra til å utvikle distriktene, øke innovasjonen i næringslivet over hele landet og profilere norsk næringsliv og Norge som reisemål.

4 Våre arrangementer ”A rolling stone gathers no moss” Pubilius Syrus
Venture Cup er Nordens største forretningsplankonkurranse for studenter ved høyskoler og universiteter i Norge. Gjennom Venture Cup får deltakerne mulighet til å utvikle forretningsideer til gjennomførbare forretningsplaner Og etablering av bedrifter. I tillegg bidrar konkurransen til viktig nettverksbygging, uvurderlig kunnskap og ”hands on experience” for studenter som er interessert i entreprenørskap og innovasjon. ”A rolling stone gathers no moss” Pubilius Syrus Idèspiren er et månedlig arrangement for gründer- interesserte studenter fra Oslo og omegn. Om du har en forretningsidè, en forretningsplan, eller bare er nysgjerrig på innovasjon, er dette stedet hvor du kan komme. Her kan man spire, diskutere, utvikle, få hjelp og feedback til sine idéer fra likesinnede studenter og engasjerte startmedlemmer fra Oslos gründermiljø. Arrangementet er et godt sted hvor man kan møte og danne nettverk med gründerinteresserte studenter med annen fagkompetanse enn seg selv. Her kan du finne ditt gründer- dreamteam og få mulighet til å spire dine forretningsideer i et inspirerende miljø.

5 ”Start With a Friday”. Den første fredagen i hver måned
samles alle Start-medlemmer og andre entreprenør- interesserte til en uformell aften i hyggelig lag. Her får du en unik mulighet til å bli bedre kjent med et vidt spekter av mennesker, med ulik bakgrunn og studieretning. Dato sier seg, sted blir annonsert på startoslo.no. Vi sees! Gründerjakten er en konkurranse som går ut på å finne det laget med de beste forutsetninger for å bli suksessrike gründere! Lagene utgjøres av en gruppe studenter, og lagene skal konkurrere over en hektisk dag om å være “de beste gründerne.” Konkurransen vil gå over flere poster, hvor lagene må vise typiske gründerkvaliteter. Fokuset vil ligge på personlige egenskaper (som f.eks. salgsteknikk, presentasjoner og kommunikasjon) som kreves for å bli en vellykket gründer. Vinnerne av Gründerjakten vil både kunne bade seg i velfortjent ære og prestisje, samt vinne attraktive premier.

6 Hva tilbyr vi studenter?
Start Oslo arrangerer mange entreprenørskaps- og innovasjons orienterende arrangementer, som studenter fra Oslo og omegn fritt kan delta på. Å prøve ut sine gründerkompetanser gjennom våre arrangementer er for mange veldig givende, og åpner for en verden med nye muligheter. Vi prøver å tilrettelegge arrangementene slik at studenter får brukt teori i praksis, og samtidig knytte til seg nye bekjentskaper på inspirerende arenaer. Start hjelpen Har du en idé og ønsker veiledning eller oppfølging, kan du komme til oss. Vi har et bredt nettverk av ressurspersoner, som vi kan sette deg i kontakt med og som virkelig kan få ting til å skje for ideen din. Utnytt mulighetene, følg med på hva som skjer, abonner på nyhetsbrev fra Start Oslo. To ganger i måneden sender vi ut nyhetsbrev som oppdaterer deg på kommende arrangementer, studentkonkurranser og spennende begivenheter som har fokus på nyskaping. Du vil også motta forespørsler om å delta på blant annet Pangstart, prosjekter med reelle case fra næringslivet, Oslo Innovation Week osv. Besøk startoslo.no og meld deg på!

7 nye engasjerte medlemmer!
Start Oslo tar opp nye engasjerte medlemmer! Vi leter etter studenter i Oslo- området som er opptatt av nyskaping, som kanskje har en liten gründer i magen, og som har lyst til å få praktisk og meningsfull erfaring med prosjektplanlegging og organisasjonsarbeid. Ønsker du å lære mer om oppstart av bedrift, idéutvikling og nyskapning, er dette organisasjonen for deg. Vi leter etter studenter som ønsker utfordringer og som ønsker å hjelpe medstudenter til å utforske sine forretningsdrømmer i samsvar med sine egne. Som medlem får du: Mulighet for å få meningsfull praktisk erfaring med prosjekt/arrangement planlegging Muligheter for å danne sosiale nettverk på tvers av fagskolen Mulighet for å ta del i et fellesskap av driftige entreprenørskap og innovasjons interesserte studenter Mulighet for å få god personlig kontakt med en rik vifte av næringslivsaktører. En attest for engasjementet i Start Oslo, som mange vil nikke anerkjennende til.

8 Hvor mye arbeid må jeg legge ned som medlem?
For å bli tatt opp som medlem må du vise interesse for nyskaping, entreprenørskap og innovasjon, samt at du er villig til å samarbeide og legge ned litt arbeid i organisasjonen. Akkurat hvor mye tid du kommer til å bruke, avhenger selvsagt av ditt engasjement og hvor mye ansvar du tar på seg. Arbeidsmengden vil uansett ikke være større enn at du får tid til både skole, jobb og andre ting ved siden av. Har du interesse for vårt arbeid, og ønsker du å bli medlem og hjelpe oss med å skape Norges fremtid? Ta kontakt med oss på Kjerneverdier - Nytenkende - Engasjert - Team ånd - Ansvarlig ”Bare de som tar sjansen på å gå for langt, kan finne ut hvor langt det er mulig å gå.” T. S. Eliot

9 Grip muligheten og benytt studietiden til noe som gir deg noe tilbake.
Mer informasjon: Er det noe du fortsatt lurer på, så ikke nøl med å ta kontakt. Våre nettsider blir oppdatert jevnlig med informasjon om kommende arrangementer, samt nyttige linker for nysgjerrige entreprenører. I høyre marg finner du den rette kontaktpersonen i henhold til ditt studiested. Viss ikke er vi også å treffe på vår felles mail: Grip muligheten og benytt studietiden til noe som gir deg noe tilbake. Sammen skal vi skape Norges fremtid! Kontaktpersoner Start Oslo - Linus Gunterberg Leder Start BI Mail: - Therese Robertsen Leder Start UIO Mail: uio.no - Steffen K. Larsen Leder Start HIO Mail: - Bjørn Gohn Jønsberg Leder Start CK Mail: - Nora Rieber-Mohn Leder Start UMB Mail:

10 Start Forum Start Forum og nasjonal finale Venture Cup nærmer seg med stormskritt, og vil i år bli holdt i Trondheim september. Start NTNU har lagt ned store mengder arbeid i planleggingen av arrangementet. Nye medlemmer er hjertelig velkomne til å være med på semesterets høydepunkt!

11 Vårsamling Fellesskap i fokus
Samhold og felleskap er viktige brikker i hele Start organisasjonen. Gjennom flere årlige arrangementer samler vi hele paraply- organisasjonen for både faglig utbytte og sosial moro. Vårsamling Årets vårsamling ble holdt over en langhelg i Kristiansand av Start UiA. Temaet for samlingen var ”En ny fremtid; krise for noen, muligheter for andre”. Det ble satt fokus på hvordan dagens endrede vilkår kan være en fantastisk mulighet for entreprenører som klarer å tenke annerledes. Det var et tett og variert program som bestod av flere workshops, nettverks-bygging på tvers av lokallagene, foredrag fra bedrifter og personer av nasjonal interesse pluss masse sosial moro. ”Hvis det er mulig, er det gjort; hvis det er umulig, skal det bli gjort.” Charles Alexandre de Calonne

12 “Nothing in the world is stronger than an idea whose time has come.”
Victor Hugo


Laste ned ppt "Er du interessert i nyskaping og innovasjon, og kan tenke deg å være en del av et positivt miljø av engasjerte studenter? www.startoslo.no."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google