Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Analyse av ’’ Piken med perleøredobb’’

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Analyse av ’’ Piken med perleøredobb’’"— Utskrift av presentasjonen:

1 Analyse av ’’ Piken med perleøredobb’’
’bilde’

2 Begynnelsen Griet hovedpersonen, begynner å jobbe som tjenestepike hjemme til familien Vermeer. Hun får blant annet i oppgave å vaske på malerommet til maleren Johannes Vermeer.

3 Hoveddel Handlingen foregår i Nederland i 1660-årene
Selv om Vermeer er Herre og Griet er tjenestepike blir de godt kjent. Vermeer oppdager Griets interesse for malerier og hennes kunnskap om farger. De møtes i skjul for hans kone Catharina, og Vermeer lærer henne å blande farger.

4 Karakterer i filmen Griet (Scarlett Johansen) Tjenestepike
Seksten år gamle Griet jobber som tjenestepike hos familie Vermeer. Griet utfører sine plikter til alles tilfredshet, men må likevel passe på å ikke komme på kant med Vermeers temmelig humørsyke gravide kone Catharina og husets andre tjenestepike. Griet er en oppvakt jente og svært opptatt av sin mesters arbeid, noe han ikke unnlater å legge merke til.

5 Andre karakterer Johannes Vermeer (Colin Firth) Maler
Piet Van Ruijven (økonomiske beskytteren for familien Vermeer) Tom Wilkinson Pieter (slaktesønn) Chillian Murphy Catharina (kona til Johannes) Essie Davis

6 Miljø 1600- tallet Stor forskjell mellom fattig og rik Strengt

7 Virkemidler Mørke scener Musikk Drakter

8 Budskap Utgangspunktet til filmen var bildet ’’ piken med perleøredobb’’ av Johannes Vermeer. Filmen skal få frem hva bildet budskap.


Laste ned ppt "Analyse av ’’ Piken med perleøredobb’’"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google