Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til person og miljø for Buddy

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til person og miljø for Buddy"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til person og miljø for Buddy
Her får du informasjon om personene og miljøet i filmen Buddy

2 Bilder av hovedpersonene:
Stig Inge Kristoffer Geir Kristoffer og Henriette

3 Kristoffer blir spilt av Nicolai Cleve Broch
Kristoffer er en snill og humoristisk type, han er også omtenksom. I løpet av filmen gjør han noen dumme valg som gjør det vanskelig for han. Han er opptatt av to jenter, Elisabeth og Henriette .Han har mørkt kort hår, middels høy og brune øyner. Han bor på et kollektiv i Tøyen sammen med Geir og Stig Inge. I begynnelsen av filmen er han sammen med Elisabeth. De pleier å ligge over hos hverandre. Kristoffer vil ikke gå så fort fram med Elisabeth, men det vil hun. Elisabeth slår opp, Han tok bruddet med kjæresten Elisabeth hardt, han var lenge nede, men fikk etter hvert øynene opp for Henriette som flyttet inn i leiligheten deres i noen uker. Problemet oppstod når både Elisabeth og Henriette ville bli sammen med han. Vennskapet til de tre guttene blir satt på prøve når de begynner å jobbe for TV2. Kristoffer leverer en tape der Geir innrømmer at han er far til en gutt som heter Martin og det blir vist Tv2. i tillegg settes Stig-Inge i et dårlig lys. Folk ser på han som en tomsing. Kristoffer velger venner foran media når han og Stig-Inge er på et intervju med Karsten der Stig er veldig nervøs og Kristoffer synger Hamkam sangen.   (Nicolai ble utdannet på Teaterhøgskolen i )

4 Geir blir spilt av Aksel Hennie
Geir er en sprø, glad og morsom person og er filmens mest barnslige og gærne karakter. Han bor sammen med de to kameratene sine, Stig Inge og Kristoffer. Han er mest sammen med Kristoffer fordi de jobber sammen som plakatopphengere. Geir har en sønn, men vil ikke erkjenne det. Han innrømmer det ikke før senere i filmen. Når Kristoffer ved et uhell fikk gitt en film til TV2, hvor Geir innrømmet at det var hans sønn, blir han veldig frustrert, oppgitt og sinna. Vennskapet deres blir satt på en alvorlig prøve. Etter hvert ordner det seg. Geir erkjenner også at han har en sønn, og de blir bedre kjent. På bursdagsfesten til Stig Inge er alle glade, bortsett fra Geir som sitter på gjerdet, sammenkrøpet og kikker ned mot byen. Før dette, mens han limte opp en plakat, begynte Kristoffer og spille fotball med en gruppe unger. Kristoffer kommer i kontakt med Geirs sønn, Martin. Geir kjenner han igjen og vil ikke ha noe med han å gjøre. En gang senere i filmen, da Kristoffer er på senteret, møter han Martin som sitter på en benk med en fotball i hendene. Kristoffer tar med seg Martin hjem og når Geir får se det, klikker det for han. Geir og Kristoffer kjører Martin hjem uten at det blir sagt et ord. Da de kommer fram, går Martin ut av bilen og stopper. Han ser tilbake på Geir, og går sakte hjem. På slutten av filmen blir Geir mer kjent med moren til Martin, og til slutt passer han Martin om kvelden. Geir går igjennom en krise, men han kommer seg ut av den, ved bl.a. å bli bedre kjent med Martin.

5 Stig Inge blir spilt av Anders Baasmo Christiansen
Stig Inge kommer egentlig fra Hamar, men bor i en leilighet på Tøyen senteret. Han har ikke vært utenfor senteret på et par år, siden han arvet leiligheten av moren sin. Han har en psykisk sykdom som får han til å være nervøs alle andre steder enn den lokale plassen han bor på. Det er derfor han jobber så mye med Internett hjemme, siden han ikke får utforsket verden utenom. Så fort han er på vei til å dra ut av Tøyen senteret, er det et eller annet han sier han har glemt, som for eksempel at ovnen ikke er slått av. Når Stig Inge var yngre, reiste han mye med faren og bodde i andre land. Han har bodd i New Zealand, Dubai, Jamaica og Sveits. Han er veldig nøye, og det er ikke noe rot i huset hans! Han er opptatt av fotballaget Hamkam som kommer frem etter hvert. Stig-Inge er en omsorgsfull kar som helst ikke vil si noe galt blant venner og spesielt ikke for romkameratene: Geir og Kristoffer. For eksempel: i nedtrykte situasjoner der en eller flere er sure på hverandre og han ikke har noe å komme med i den saken, vil han gjerne hjelpe til og kunne finne en rasjonell løsning på det hele, så det skal åpne seg en barriere så han kan puste lettet ut fordi han vil helst ikke si noe galt. Stig-Inge skifter fort humør, og det er ikke så mye som skal til. Stort sett er han en glad og munter kis.   Anders har fått sin utanelse på teaterskolen i perioden 1997 til I år 2000 på våren kom han til Trøndelag teater.   

6 Elisabeth blir spilt av Janne Formoe
 Damen med navn Elisabeth er opptatt av karriere og status. Hun er middels høy, blond og blå øyne. Elisabeth fikk ny jobb i begynnelsen av filmen. Det er en kontorjobb, men senere etter at Kristoffer, Stig Inge og Geir begynner å jobbe for TV2, får hun også en jobb i TV2 som velkomstdame og henter gjestene fra venterommet. Det virker som hun er mer opptatt av at Kristoffer som er sammen med henne, skal bli mer lik henne og få bedre karriere enn å ta han som han er.

7 Henriette blir spilt av Pia Tjelta
Henriette kommer inn i filmen med at hun skal bo i kollektivet samme med Stig Inge, Geir og Kristoffer i to uker før hun skal på seiltur sammen med Dag og noen flere et halvt års tid. Henriette har også et lite forhold med Dag. Hun er ei snill og godt menneske. Hun ser fort de problemene Stig Inge har og er veldig snill med han. Hun hjelper også Stig Inge med en unnskyldning for og komme hjem en gang da de skal ut fra senteret Stig liker seg på. Hun er en tøff jente men moren har blitt dumpet og såret hele veien og hun er redd for at det skal skje med seg selv også. Henriette takler derfor dårlig situasjoner som hun helst skulle vært foruten Hun er redd for å bli avist så hun blir heller sammen med noen hun ikke er forelsket i. Men hun finner lykken med Kristoffer etter hvert

8 Miljø Meste parten av handlingen i filmen foregår på Tøyen i Oslo. Der bor hovedpersonen i filmen. Tøyen har et slags by miljø der bilene durer forbi, og menneskene stresser rundt omkring. De fleste menneskene bor i høye blokker som ligger tett i tett. Hovedkarakteren bor i en slik blokk. Filmen er skrevet i moderne tid, der tre venner bor i et bofellesskap har blitt mer og mer vanlig i senere tid. Mange er nok inspirert av tv-serien Friends. På denne bo måten blir de som bor sammen bedre kjent, og de blir da nesten som en familie. Handlingen foregår i nåtiden i Norges hovedstad Oslo. Det er unge mennesker og derfor er de i et ungdomlig miljø. De er tre stykker som bor i en ryddig og skikkelig leilighet som Stig Inge har arvet av sin mor. Kristoffer og Geir syntes det var som å flytte inn til en gammel dame siden det er så ryddig og pent. Geir og Kristoffer jobber sammen med å lime opp reklame plakater på veggene i byen. De tre guttene har en hobby, de lager film av seg selv noe som TV2 får snusen i og blir interessert i. Etter filmene til de tre guttene kommer på tv på TV2 kommer de også inn i TV2 miljøet også. De blir etter at de har vært på tv, blir de gjenkjent på gaten. De drar da på kjendisfester osv. Det ender med at de lar TV2 ligge på hylla etter flere problemer som oppstår når videoene deres vises på tv. Stig Inge blir også med å jobber litt med plakat jobben de har. Martin, som er sønnen til Geir begynner og få kontakt med Geir mot slutten av filmen. Historien i denne filmen tar også plass på Karl Johan i tv2 studio. Første gang Kristoffer å Geir er i tv2 bygget er når Geir hopper ut av vinduet og ned på en konteiner med madrasser. Andre gang  Kristoffer er i bygget er når han skal drøfte tapene, med produceren, Anders. Tredje gang er de i et intervju som er går direkte, der får Stig Inge anfall og blir redd fordi han er langt utenfor tøyen senteret.

9 Miljø fortsettelse I nærheten ligger det en T-banestasjon. Der foregår en del av handlingen. På Tøyen finnes det også et kjøpesenter. Stig-Inge feirer bursdagen sin der. Tidlig om morgenen på Tøyen er lufta frisk og fin, men ikke lenge etter river eksoslukten i nesa. Det er et travelt bymiljø på Tøyen. Mye av handlingen foregår også i Stig-Inges leilighet. Kameraten, Geir, sier at leiligheten til Stig-Inge ser ut som en gammel dames leilighet, fordi der er møblene plassert på en spesiell måte,  og det er veldig ryddig der.    Alle som bor i denne leiligheten  går igjennom en krise, som setter vennskapet på prøve. Kristoffer går fra å være en vanlig ung mann til å bli en voksen mann og en kjendis, dette er noe som setter vennskapet til Kristoffer, Geir og Stig Inge på en stor prøve. Kristoffer setter karriere foran vennskap. Han filmer Geirs sønn som han lovte ingen skule få vite om men han ga tapen til Tv2 ved et uhell. Han kommer ikke hjem for å forklare seg fordi Elisabeth ber han om å være litt mer profesjonell. Kristoffer filmer også Stig Inge på t-banen og viser for hele Norge at Stig Inge har en slags fobi som nekter å slippe han utenfor Tøyen.

10 Martin Marius Dag Sigurd Thor
Laget av: Martin Marius Dag Sigurd Thor


Laste ned ppt "Velkommen til person og miljø for Buddy"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google