Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

M ÅNEDSBREV FRA B LÅSTEN SEPTEMBER 2010 Vi har nå klart alle 7 av turene på Barnas Turkort. Det har vært supre opplevelser for små og store, sterke og.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "M ÅNEDSBREV FRA B LÅSTEN SEPTEMBER 2010 Vi har nå klart alle 7 av turene på Barnas Turkort. Det har vært supre opplevelser for små og store, sterke og."— Utskrift av presentasjonen:

1 M ÅNEDSBREV FRA B LÅSTEN SEPTEMBER 2010 Vi har nå klart alle 7 av turene på Barnas Turkort. Det har vært supre opplevelser for små og store, sterke og tålmodige barn! På turene opplever vi at barna raskt finner seg aktiviteter og har gode lekerelasjoner. Andre turmål har vært Nissenskogen for å plukke høstblad og biblioteket. Vi samtaler med barna og dramatiserer tema som; Du får ikke være sammen med oss, hvis ikke.. Du får ikke komme hjem til meg eller i bursdagen min, hvis ikke.. Jeg skal ha den.. Jeg var først.. Samtaler med barna om å vente på tur, ”kan jeg få låne den når du er ferdig?”, alle får være med bestemme i leken, inkludere flere barn i leken, når vi er blitt 3,4 og 5 år kan vi verbalt si ifra til barn og voksne dersom det er noe vi ikke synes om – ikke si ifra med å slå, klipe etc. Andre tema som spesielt storeklubben har vært opptatt av er FLOM og begrepet UENDELIG. Gym på Breilia annenhver fredag, kl.11-12. Starter med å løpe, løpe, løpe..Trene på å ta imot felles beskjed, lytte, se, utføre felles bskjed. Det kan f.ex være at alle med longs/strømpebukse/stripete genser/småsøsken etc., skal løpe, hinke, hoppe tur/retur vegg på motsatt side. Regel leker; Stiv Heks, Sisten med samarbeidsoppgaver, Alle mine barn. Erterposer brukes i øvelser for å øve opp balansen, kaste/ta imot, stafetter. OKTOBER 2010 Nå er det bare turen til Steinvannet som gjenstår på turkortet. Den tar vi torsdag 7 oktober. 4års klubben har sin første samling fredag 8.oktober. Tema er rim, regler, ellinger og sang. Marthe, Ingrid, Peggy og Lisa skal være med av personalet. Storeklubben har egen samling samtidig. Irene ansvarlig. FN cafe 21oktober; håper mange kan bidra med kake, matrett eller gevinst. Det skal serveres varm lunsj en gang i uka. Foreldresamtaler blir 1-5 november. Planene i mnd.kalenderen kan bli forandra, men vi prøver å informere så langt det er mulig – følg med bl.a på tavla i gangen. Kalenderutgave og ulike møtereferat skal nå ligge på barnehagens hjemmeside. God oktober til store og små!!

2 MÅNEDSBREV FRA BLÅSTEN Da var alle turene på Barnas turkort gjennomført og løsningsordet ble TURGLEDE. Vi venter spent på om det vil komme en oppmerksomhet for super innsats.. Takker alle for bidragene til FN arr. Vi fikk inn over 6000kr. Siden vi er så stor barnehage nå, velger vi til neste år å gjennomføre arr. på våre to hus (1.Blåsten, Landvind og Sommerbris for seg - 2. Sjøsprøyt, Hildringen og Solgløtt) Vi hadde et meget hyggelig besøk av politistudenter og bamsen Eddie. Tema: refleksbruk, sykkelhjelm, trafikk, politiuniform, utdannelse, hvem som er politiets sjef i Hammerfest og i Norge. Barna fikk også sitte i politibilen. Dyktige studenter! Bedriftsbesøk hos Comfort/Berntsen for Storeklubben. Super omvisning av Finn Martin, pappa til Sofie IH. Lilleklubben var igjen i barnehagen og tegna politibamsen Eddie. Klær. I denne perioden med kulde og lite snø, håper vi dere har forståelse for at vi sender hjem dresser etc. hjem for vask. Vikarer som har vært brukt på Blåsten er Tone, Isabell, Agnes, Torill og Ingvill. Det har fungert greit og barna virker trygge når det kommer nye voksne. Vi ønsker Sigrid, 5år, velkommen til Blåsten! Vi har prata med barna om hvordan vi bør ta imot Sigrid, at hun ikke kjenner noen og at vi skal få henne til å føle seg velkommen. Hun har sendt oss brev og bilder. Vi bli nå 13 jenter og 6 gutter på avdelinga. I november skal vi vektlegge aldersinndelte samlinger, med vekt på begreper, sanger, rim og regler. Også fokus på mørketid, verdensrommet og solsystemet. Foreldresamtalene er dessverre utsatt, men vil bli gjennomført 17 og 18 november. Passer ikke dato og tidspunkt er det mulig å bytte. Tilbakeblikk på oktober Plan for november

3 MÅNEDSBREV FRA BLÅSTEN 1) Sigrid begynte 1.nov. Ei flott jente som ble tatt godt imot av flotte barn! 2) Politiet på politistasjonen ble veldig glade for bilder av politibamsen Eddie. 3) Vi håper August koser seg i New Zealand. Reiste 14 nov. og er tilbake 7 jan. 2011. 4) Mørketidsfestivalen ved AKS var stemningsfull og hyggelig med vafler, kakao og islykter. Vi har også prata om hvorfor det blir mørketid og viktigheten av refleksbruk. 5) Fotografering. Det vil heretter ikke komme fotograf til barnehagen for å ta portrett og gruppebilder. Personalet i barnehagen tar mange bilder av barna i løpet av barnehagårene. Bildene limes inn i permene deres, som de får når de slutter. 6) Feira Miski, 5år og Hannah, 4år. 7) Hyggelige foreldresamtaler 8) Bakt pepperkaker til adventsvinduet vårt. Husk å levere ferieliste for jula. I desember skal vi kose oss med julesanger, musikk og formingsaktiviteter. Vi skal prøve å holde et lavt tempo og kose oss i adventstida. VI ØNSKER DERE ALLE EI TRIVELIG ADVENTSTID OG EI RIKTIG GOD JUL!  Personalet (til info):  Irene 100%  Peggy 80%  Lisa 50% p.d.d  Hanne 50% pr.d.d  Torill 100%, vikar for Lisa og Hanne.  Grete Eriksen 30%, arbeid med bistand. Tilbakeblikk på november Plan for desember


Laste ned ppt "M ÅNEDSBREV FRA B LÅSTEN SEPTEMBER 2010 Vi har nå klart alle 7 av turene på Barnas Turkort. Det har vært supre opplevelser for små og store, sterke og."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google