Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Scenisk dans 1 Programfag 5t. Eksamensform er praktisk-muntlig gitt lokalt. Undervisningen vil innebære, praktisk arbeid som skapende, utøvende og visningsarbeid.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Scenisk dans 1 Programfag 5t. Eksamensform er praktisk-muntlig gitt lokalt. Undervisningen vil innebære, praktisk arbeid som skapende, utøvende og visningsarbeid."— Utskrift av presentasjonen:

1 Scenisk dans 1 Programfag 5t. Eksamensform er praktisk-muntlig gitt lokalt. Undervisningen vil innebære, praktisk arbeid som skapende, utøvende og visningsarbeid innenfor scenisk dans. Scenisk dans omhandler Jazzdans, samtidsdans og Klassiskballett Dette er de tre danseteknikkene som går under scenisk dans. Dansestiler som hiphop, streetjazz, samtidsjazz, musikal jazz vil også være en del av danseundervisningen. Dette faget passer deg med interesse for minst en av danseteknikkene eller danseformene nevnt over.

2 Hva er dans? Hva er dans? Dans er kunstartens mor. Musikk og poesi eksisterer i tid, billedkunst og arkitektur i rom. Men dansen eksisterer både i tid og rom….(Kurt Sachs (World historuy of dance, 1937) Dans er rytmiske bevegelser og trinn som oftest til musikk. Dansen er et språk uten ord. I dans setter vi bevegelse sammen i store og små fraser for å utrykke noe og vekke sansefornemelsene våre. Dans handler om å formidle noe med hele deg, innvendig så vel som utvendig .

3 Jazzdans Jazzdance is hot, cool, sassy, sharp, high, low, big, delicate (Jana E. Frances-Fischer). Det finnes ingen fasit eller klar definisjon men den er sterkt inspirert av klassisk ballett og moderne ballett. I den senere tid har det utviklet seg mer urbane dansestiler som hiphop, streetdans. Mange vil si disse stilene er utviklet av ”folket” i tråd med populærmusikken. Det er pedagogen som setter sitt særpreg på danseklassen. Du kan forvente forskjellige stiler og former i dansefaget. Bjerke vgs har musikalprofil og dette vil prege undervisningens form. Bjerke vgs ønsker å være nyskapende innenfor sjangeren musikal. Vi ønsker derfor å samarbeid med elvene om en musikaldans der tradisjoner så vel som urbandans forenes til nye muligheter. (jasmine) (Danielle) (all that jazz)

4 Samtidsdans Samtidsdansens særpreg, er at danseretningen har et friere bevegelsesmønster og jobber sjelden til pop musikk. Samtidsdans utnytter tyngdekraften i større grad enn hva som er særegent ved jazzdansen. Bevegelsene kan oppleves som mer kantete og asymmetriske med fall og kast. Dansen blir betegnet som mer fri. =aHFaG7n9xz4 (Karolina) (duett) (Kjersti ALveberg dance Makabre)

5 Klassisk ballett Klassisk ballett har sitt utspring fra Renessansetiden i Frankrike, hvor hoffet utviklet avanserte og strukturerte danser som underholdning på ball. Deler av denne danseformen er bevart i det vi i dag betegner som klassisk ballett med blant annet strenge tradisjoner i sin form og struktur. Denne danseteknikken er basen for all scenisk dans (Kassing og Jay, 2003) MGyvY (nøtteknekkeren, fløytedansen) 3rHI (Romeo og Julie, Prokifiev lang)

6 Samspill og refleksjon.
Ved dette studiet jobbes det med samspill og refleksjon i undervisningen. I praksis vil dette innebære skapende og kreative prosesser der alle er like viktige bidragsytere. Akseptere ikke blokkere. I opplæringen skal det legges til rette for opplevelse, sansning og kreativ utfoldelse. Programfaget kan gi grunnlag for videre studier innen scenisk dans, i utøvende, skapende eller pedagogisk retning. (udir.no)

7 Fordeler God trening Økt konsentrasjon
Økt styrke, mentalt så vel som fysisk Felleskap, samspill og samhold Mestringsglede Lystbetont Studiekompetanse


Laste ned ppt "Scenisk dans 1 Programfag 5t. Eksamensform er praktisk-muntlig gitt lokalt. Undervisningen vil innebære, praktisk arbeid som skapende, utøvende og visningsarbeid."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google