Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

kriser, krisereaksjoner og krisehåndtering

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "kriser, krisereaksjoner og krisehåndtering"— Utskrift av presentasjonen:

1 kriser, krisereaksjoner og krisehåndtering
Når krisen rammer Miniseminar om kriser, krisereaksjoner og krisehåndtering Ved sjømannsprest/familieterapeut M.Sc Steinar Rishaug og terapeut M.Sc Anne Velle Rishaug

2 En krise inntreffer som regel uventet, brått og ofte uten forvarsel
En krise inntreffer som regel uventet, brått og ofte uten forvarsel. Daglige rutiner er som regel ikke tilstrekkelige til å håndtere hendelsen, og det er nødvendig å sette i verk ekstraordinære tiltak. Da gjelder det å være forberedt på ulike scenarier, og ha gode planer for hvordan krisen skal håndteres.

3 Ulike reaksjoner er vanlig og normalt etter en alvorlig hendelse
Ulike reaksjoner er vanlig og normalt etter en alvorlig hendelse. Tidligere opplevelser eller en stresset hverdag kan forsterke reaksjoner. Hvordan den enkelte reagerer vet en ikke på forhånd. Noen mennesker har få reaksjoner, mens andre har mange. Noen reagerer umiddelbart, mens andre setter hendelsen og sorgen sin på `vent`.

4 Sjømannskirken blir kontaktet i store og ”små” kriser
Sjømannskirken blir kontaktet i store og ”små” kriser. Alt fra dramatiske dødsfall som skyldes arbeidssituasjonen, til ekteskapsbrudd og samlivsproblemer. Vi har beredskapsavtaler med 190 bedrifter. Svikt i oppfølging etter kriser kan gi utslag i økt fravær og senskader for den enkelte, samt produktivitetstap for bedriften. Sjømannskirkens medarbeidere ønsker å bidra til at enkeltpersoner ikke utvikler langtidsproblemer, som ellers kunne medført en lengre sykefraværskarriere.

5 Et seminar kan gi nyttig kunnskap om reaksjoner etter en alvorlig hendelse. Dette kan hjelpe den enkelte og ledelsen til å forstå hvorfor enkelte reagerer som de gjør, samt danne grunnlag for planer og rutiner i et nødvendig oppfølgingsarbeid etter kriser og ulykker.

6 Sjømannskirken i Okpo i samarbeid med ambulerende sjømannsprest i Asia Øst, Steinar Rishaug, tilbyr i mars 2013 lunsjforedrag, mini-seminar på dagtid eller større kvelds-arrangement for bedrifter der temaet er «Når krisen rammer». Foredragsholdere er Steinar Rishaug og Anne Velle Rishaug. Avtaler om seminar og foredrag blir gjort ved å kontakte Håkon og/eller Kathrina Reiersølmoen:

7 Presentasjon av foredragsholderne: Steinar har arbeidet i Sjømannskirken i 26 år, vært utestasjonert ved flere sjømannskirker, har arbeidet som nordsjøprest i 11 år og forsket da på utfordringer knyttet til «Pendling og Familieliv» i Nordsjøen. Dette ble til en mastergrad i familieterapi. Han arbeidet så 4 år world-wide som familieterapeut og relasjonsrådgiver for Sjømannskirken, før han overtok nåværende stilling for to år siden. Anne er gift med Steinar. Hun jobbet i Sjømannskirken på 80- og 90-tallet som medfølgende ektefelle, men har siden 1994 arbeidet som terapeut i psykiatrien. Hun har grunnutdanning som psykiatrisk sykepleier, men er i tillegg utdannet Kunst- og uttrykksterapeut fra Norge og Sverige. Hun har mastergrad i helsefag, og er spesialutdannet innen traumebehandling. Hun har særlig jobbet med spiseforstyrrelser, men har bred kunnskap og erfaring fra behandling og oppfølging av både flyktninger og traumatiserte landsmenn etter vold og overgrep.


Laste ned ppt "kriser, krisereaksjoner og krisehåndtering"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google